phpBB3 wersja 3.2 czy tylko ja nie potrafię? :D

Konfiguracja for z rodziny phpBB.
niveasoft
Posty: 5
Rejestracja: 17 sie 2015, 10:42:07
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1920x1200

phpBB3 wersja 3.2 czy tylko ja nie potrafię? :D

Postautor: niveasoft » 23 sty 2017, 17:45:52

Witam. Chciałem zapytać czy jest jakaś sprzętowa przeszkoda w instalacji/aktualizacji forum do najnowszego 3.2?
Straciłem na to weekend i nie udało się tego zainstalować nawet na czystym koncie z czysta nową bazą.
Tak więc zaczynam podejrzewać dlaczego nie mogę również zaktualizować mojego z niższej wersji.
Jeśli ktoś napisze że ta sztuka mu się udała to pochylę czoło i wrócę do nauki :D
lumat1
Obsługa CBA
Posty: 58
Rejestracja: 09 sty 2017, 08:23:00
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Linux 1600x900

phpBB3 wersja 3.2 czy tylko ja nie potrafię? :D

Postautor: lumat1 » 23 sty 2017, 20:22:28

Witam,
Przed chwilą zainstalowałem phpBB 3.2 przez zakładkę "Oprogramowanie" i instalacja przebiegła bezproblemowo. Czy mógłbym prosić o więcej szczegółów? Czy wyświetlają się jakieś błędy? Jeśli tak to jaka jest ich treść?

Pozdrawiam serdecznie
Łukasz
Obsługa CBA
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
niveasoft
Posty: 5
Rejestracja: 17 sie 2015, 10:42:07
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1920x1200

phpBB3 wersja 3.2 czy tylko ja nie potrafię? :D

Postautor: niveasoft » 23 sty 2017, 22:53:18

Bardzo dziękuję za zainteresowanie się tematem.
Troszkę mogę Panu nie wierzyć ponieważ wykonuję następujące kroki:
1:Za pomocą Total Commandera usunąłem wszystkie pliki z konta do którego się TC zalogował
2.Wrzuciłem tam rozpakowany folder ściągnięty prosto z pHpbb3.com
3,Kiedy wchodze na stronę czytam coś w stylu parse error unexpected"[" in profile...

Tu następuje przerwa ponieważ nie ma tego problemu kiedy załaduję w ten sam sposób forum typu 3.1.9

Chętnię udostępnię komuś kompetentnemu dane do zainstalowania tego i nawet poprosze o wycenę, ale proszę mi uwierzyć że nie mam czasu z tym walczyć. To powinno działać
niveasoft
Posty: 5
Rejestracja: 17 sie 2015, 10:42:07
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1920x1200

phpBB3 wersja 3.2 czy tylko ja nie potrafię? :D

Postautor: niveasoft » 24 sty 2017, 00:05:45

Panie Łukaszu czy może Pan pochwalić się screenem wersji forum?
Często udzielam się na innych forach i popieram swoje wypowiedzi dowodami w postaci screenów.
niveasoft
Posty: 5
Rejestracja: 17 sie 2015, 10:42:07
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1920x1200

phpBB3 wersja 3.2 czy tylko ja nie potrafię? :D

Postautor: niveasoft » 24 sty 2017, 01:44:51

Chciałbym przeprosić jesli ktokolwiek poczuł sie urażony ale stałem po stronie osoby która próbowała uskutecznić cos dla mnie potrzebnego.
Dopiero po głebszej analizie wypowiedzi użytkownika "lumat1" zerknąłem do zakładek i do "Oprogramowanie"
Teraz widze że Forum mógłbym zainstalować.. a czy ktoś pomoże mi w zainstalowaniu bazy użytkowników?
Awatar użytkownika
endriu888
Obsługa CBA
Posty: 465
Rejestracja: 23 sty 2012, 21:02:33
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: katalogfirm.c0.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: SeaMonkey Windows 1024x768
Kontakt:

phpBB3 wersja 3.2 czy tylko ja nie potrafię? :D

Postautor: endriu888 » 24 sty 2017, 09:30:56

Możemy Panu pomóc z instalacją, proszę przysłać na ten e-mail: obsluga(malpa)cba.pl informację na jakiej domenie ma być te forum.
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
niveasoft
Posty: 5
Rejestracja: 17 sie 2015, 10:42:07
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1920x1200

phpBB3 wersja 3.2 czy tylko ja nie potrafię? :D

Postautor: niveasoft » 25 sty 2017, 19:53:45

Z przykrością muszę tu znów napisać.

Usunąłem wszystkie pliki z konta klientem FTP.
Poprzez panel usunąłem nawet poprzednią bazę i zainstalowałem nową.
Po tym zabiegu za pomocą zakładki Oprogramowanie zainstalowałem phpBB3.
Efekt jest taki jak na załączonym obrazku.

Nie pierwszy raz od piątku kiedy to zacząłem tę niby prostą sprawę widzę ten napis.
Coraz bardziej skłaniam się ku podejrzeniu, że wina nie leży po mojej stronie.

[EDIT] Po zapytaniu w jaki sposób można wybrać wersję PHP i otrzymaniu odpowiedzi zmieniłem wersję PHP na wyższą i forum ruszyło.

Wróć do „Fora phpBB”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość