Przeniesienie strony z cba.pl na .pl

Jak stworzyć swoją pierwszą stronę. Jeśli jeszcze nie orientujesz się w temacie robienia stron, zapraszamy tutaj.
lucafabbro
Posty: 1
Rejestracja: 17 lip 2018, 20:25:57
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1360x768

Przeniesienie strony z cba.pl na .pl

Post autor: lucafabbro »

Witam,
Obecnie posiadam stronę z domeną cba.pl w pakiecie free.
Chciałbym przenieść strone na nową domenę .pl i pozbyć sie reklam
Jakie kroki muszę wykonać i jakie to koszty ?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
endriu888
Obsługa CBA
Posty: 1561
Rejestracja: 23 sty 2012, 21:02:33
Strona na CBA.pl: katalogfirm.c0.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1143x858
Kontakt:

Przeniesienie strony z cba.pl na .pl

Post autor: endriu888 »

witam

1.trzeba wejść do zakładki domeny i wybrać dowolną wolną domenę.
2.wejść do zakładki konta hostingowe i ulepszyć plan na PRO lub VIP
domena i plan płatny są w koszyku, teraz trzeba je opłacić i czekać na aktywację usług.

3. żeby domena działała na płatnej domenie trzeba w zakładce domeny/edycja/alias (ustawić alias na nowej domenie do tej starej domeny.

koszty:
domena .PL (na 1 rok=12,90zł) na kolejne lata 69,90zł
plan hostingowy PRO 69,90zł za rok z góry, kolejne lata ta sama cena.
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
Awatar użytkownika
Jendru :)
Posty: 831
Rejestracja: 28 mar 2007, 19:57:57
Strona na CBA.pl: piekar.com.pl
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1920x1080
Kontakt:

Przeniesienie strony z cba.pl na .pl

Post autor: Jendru :) »

Dodam że jeżeli korzystasz z jakiegoś cms i chcesz żeby strona nie przekierowywała na adresy cba.pl to musisz pozmieniać adres w ustawieniach. Jak robisz stronę samemu to lepiej używać adresów odnoszących się do katalogów nie zawierających www.domena.pl itd. Polecam takie rozwiązanie ponieważ wtedy nie ma znaczenia jaki adres ma strona i ile ich ma, będzie działać tak samo na każdym.
Awatar użytkownika
endriu888
Obsługa CBA
Posty: 1561
Rejestracja: 23 sty 2012, 21:02:33
Strona na CBA.pl: katalogfirm.c0.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: 1024x768
Kontakt:

Przeniesienie strony z cba.pl na .pl

Post autor: endriu888 »

witam

dokładnie tak.
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
ODPOWIEDZ