problem z mailami na PRESTASHOP
problem z mailami na PRESTASHOP
Witam
Mam na cba zainstalowany sklep prestashop i mam problem z wysyłaniem maili . Przez finkcję mail() PHP na skrzynke o2.pl dochodza jako spam w załączniku , a wysyłanie przez SMTP nie da się wysłać maila testowego bo wyskakuje błąd
Co z tym zrobić ??
Mam na cba zainstalowany sklep prestashop i mam problem z wysyłaniem maili . Przez finkcję mail() PHP na skrzynke o2.pl dochodza jako spam w załączniku , a wysyłanie przez SMTP nie da się wysłać maila testowego bo wyskakuje błąd
Co z tym zrobić ??
- DeaDriam
- Kontakt:
Re: problem z mailami na PRESTASHOP
czleku wszyscy wiedza i trobia ...zmien na GMAILpawlom pisze: o2.pl
Moze ktos zgadnie jakipawlom pisze: a wysyłanie przez SMTP nie da się wysłać maila testowego bo wyskakuje błąd
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
pawlom,smtp jest wyłączone. Jeśli mail nadawcy jest z o2.pl, to będzie lądował w spamie lub nie dochodził wcale. Domena nadawcy musi być taka sama jak domena na cba. Jeśli to jest mail klienta, to niestety cba przegrywa ze spamerami i ma słabą reputację. Stawiam jednak, że chodzi o nadawcę.
Czy wiesz, że:
- W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
- Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
- Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
Ja swojego mogę zmienić na gmail ale co z klientami sklepu internetowego, nie będą dostawać automatycznych maili z serwisu i tu jest główny problemmatpol pisze:czleku wszyscy wiedza i trobia ...zmien na GMAILpawlom pisze: o2.plMoze ktos zgadnie jakipawlom pisze: a wysyłanie przez SMTP nie da się wysłać maila testowego bo wyskakuje błąd
pawlom, chodzi o maila nadawcy, czyli admina czy jak to tam jest w Prestashop.
Jakiego miał nadawcę mail do o2.pl? Jeśli domena nadawcy jest taka jak konto na cba, to nic nie poradzę.
Jeśli domena nadawcy to o2.pl, to jest to wbrew SPF. W takiej sytuacji najczęściej maile trafiają do spamu albo są odbijane (bounced).
Jakiego miał nadawcę mail do o2.pl? Jeśli domena nadawcy jest taka jak konto na cba, to nic nie poradzę.
Jeśli domena nadawcy to o2.pl, to jest to wbrew SPF. W takiej sytuacji najczęściej maile trafiają do spamu albo są odbijane (bounced).
Czy wiesz, że:
- W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
- Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
- Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
Dzieki problem rozwiązany,