Witajcie, pisałem już na ten temat na forum od platformy presta shop. Oto link:
http://prestashopforum.pl/index.php/topic,14010.0.html
Tak jak można przeczytać problem tkwi w połączeniu się do bazy danych. Wszystkie dane są poprawnie wpisane, baza danych wielokrotnie usuwana i dodawana. Próbowałem także dodać użytkownika w mysql, ale w cba.pl nie ma takiej możliwości, a sądzę, że to mogło by rozwiązać problem.
Otrzymałem taką odpowiedź:
"nieprawidlowy host, nie kazdy serwer ma baze danych postawiona na localhost. z tym bledem zwroc sie do swojego dostawcy hostingu zeby podali poprawne ustawienia"
Tak więc proszę o te "poprawne ustawienia" - cokolwiek to znaczy.
Dziękuje i pozdrawiam!
Błąd z bazą danych przy instalacji Presta Shop
-
Re: Błąd z bazą danych przy instalacji Presta Shop
Instalujesz inna wersję prestashop niż ta dostępna w panelu cba? Host do bazy danych to mysql.cba.pl.
Czy wiesz, że:
- W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
- Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
- Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
-
Re: Błąd z bazą danych przy instalacji Presta Shop
Próbowałem ręcznie zainstalować PrestaShop v1.6.0.14 - najnowszą wersję. W zasadzie to nie miałem pojęcia, że można instalować platformy z panelu, dziękuje, na pewno przyda się na przyszłość;). Może ta z panelu zadziała.
Wszystkie dane wpisywałem poprawnie.
---- EDIT ----
Zainstalowałem pomyślnie platforme z panelu cba. Nie wiem co mogło powodować błąd przy ręcznej instalacji. Bardzo dziękuje
Wszystkie dane wpisywałem poprawnie.
---- EDIT ----
Zainstalowałem pomyślnie platforme z panelu cba. Nie wiem co mogło powodować błąd przy ręcznej instalacji. Bardzo dziękuje