¯eby wycentrować tabelę trzeba wyśrodkować element nadrzędny (np. BODY) przy pomocy text-align:center;, a następnie nadać tabeli marginesy automatyczne (margin:0 auto;) .
Nie zaleca się stosowania znacznika CENTER, jest zdeprecjonowany.
Ziolo pisze:Te, nie wpisuj <center> </center>, obok siebie! Bo niewiele w ten sposób zdziałasz.
Powinno to wyglądać tak:
<center>
(treść, którą chcesz wycentrować)
</center>
Powodzenia
Nie no, aż taki tempy w sprawach HTML'a to ja nie jestem! W najbliższym czasie skontaktuję się z moim webmasterem może on coś zdziała!
Pozdrawiam!
A jednak jestem . Pisałem w Website pro i nie zauważyłem, że jak napisałem <center> to website postawił obok </center>! Dzięki za pomoc Zioło, a jeszcze jak byś mógł to powiedz co mam zmienić, żeby w Operze nie pojawiało mi się białe pole nad logiem. W IE tego nie ma!!!
Pozdrawiam i słucham propozycji na ulepszenie stronki !
Nie tylko ty masz ten problem. O ile pamiętam był ten temat już gdzieś na forum poruszany.
Ja to pytanie kieruję do Emdek'a. On jest tu specjalistą od Opery
Nie ma żadnego białego pola, chyba, że chodziło o to pole reklam, ale to tak samo wygląda pd IE 6 i Operą 8.10.
Jak ktoś nie wierzy, to mogę zrobić zrzut ekranu .
Ja chyba mam jakąś nie teges operę(chciałem dać screeny, ale nie coś nie mogę)! W IE wszystko jest szare, nie ma białego pola, zaś w operze jest. Na dodatek przy ostatnim newsie(na samej górze ) pisze, że jest 0 komentarzy dopiero po wejściu na tego newsa pokazuje, że jest 1. Po uruchomieniu stronki jest ona przesunięta do lewej i dopiero po odświeżeniu jest wycentrowana. To chyba coś u mnie jest nie tak, prawda?
Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony 15 sie 2005, 18:29:57 przez bloodhacker, łącznie zmieniany 1 raz.
Trochę uboga szata graficzna, zwałaszcza w czasach gdzie każdy człowiek jest wzrokowcem. Jednej rzeczy niemogę ci wybaczyć - ZAPMNIA£E¦ O DELPHI!!!!!!!!!!!!!
Opera czasem troszkę inaczej wyświetla stronki, ale ogólnie ta strona jest ok. Co do ogólnej oceny strony autora tematu - trochę za szaro, nie przepadam za tym kolorem, szczególnie w takiej ilości.
Narazie pracuję nad artykułami bo stronka trochę pusta jest , ale później na pewno zajmę się grafiką. Nie będzie taka uboga .
---------- 23:21 ----------
A macie może pomysł jak rozsławić swoią stronę? Pewnie nie tylko mi się to przyda . Można wymieniać się buttonami i rejestrować w przeglądarkach, ale co jeszcze? Znam strony prywatne z oglądalnoscią nawet 20000 unikalnych wejść dziennie. Są może jeszcze jakieś sposoby.
Systemy banerowe (serwisy sie rejestrują a na ich stronach losowo wyswietlają sie banery tysiecy innych serwisy, za kazdym wejsciem inny, w ten sposob twoj na pewno u innych tez sie wyswietli). Rejestracja w wyszukiwarkach, katalogach stron, można także dopisac sie do tematycznej toplisty.
stronka ok... tylko jeden dzial powinien byc chyba "Download" bez "s" ale sam nie wiem... no i ten napis podspodem jest zbyt jaskrawy.... mogloby byc na czerwono... unikaj kolorów bardzo kontrastowych, ale tez bardzo jasnych... poprostu nie mozna przedobrzyc. Pod wzgledem merytorycznym jest bardzo pozytywnie... czekam na dalszy jej rozwój... kiedyś moze bedzie jak WP - filar polskiego internetu. to tyle
bo jesteś
Moja...
Poczytaj jak łatwo mo¿na daæ mi plusa... jeśli tylko uwa¿asz to za adekwatne, prosze o nagrodê w tej¿e postaci (dział FAQ)