Zmiana tylko śrdkowej ramki strony?? POMOCY :(

Wszystko o HTML, XHTML, XML, CSS.
Awatar użytkownika
swpok
Posty: 510
Rejestracja: 25 wrz 2005, 13:50:56
Reputacja: 12
Lokalizacja: Syreni gród.
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows
Kontakt:

Postautor: swpok » 23 lis 2005, 20:41:33

gacek WroteColonTo najpierw przeczytaj i łaskawie zauważ, że go potem poprawiłem Crazy
A pop poprawieniu skrypt już doskonale działa i nie ma potrzeby go zmieniać. Możnaby dodać ewentualnie if(file_exists(...)) {... ale nie trzeba.
A poza tym kto tu kogo kiedyś poprawiał to sam dobrze wiesz


Przeczytałem łaskawie ale poprawiałem ten twój skrypt w innym topic'u. Piszesz chaotycznie, nie zważając na optymilizacje skryptu , przez to uwidaczniają się twoje "początki" z PHP
http://www.cba.pl/forum/viewtopic.php?t=1541

Tak, tak wypominaj
Tylko widzisz ja umiem się przyznać do błędu.
I to nas różni .... Zafascynowanego w sobie Buca z normalnym człowiekiem
Dzień bez uszczypliwości powinno siê uwa¿aæ dniem straconym.
Awatar użytkownika
gacek
Posty: 59
Rejestracja: 10 paź 2005, 23:11:11
Reputacja: 1
Lokalizacja: Gdańsk
Płeć: Niewybrana
User Agent: Internet Explorer Windows
Kontakt:

Postautor: gacek » 23 lis 2005, 21:18:45

Wiesz swpok, jak narazie to tylko ty się tutaj wszystkiego czepiasz. Jak chcesz się wyżyć to idź do wesołego miasteczka na karuzelę.
A swoich początków się nie wstydzę bo kiedyś trzeba przez to przejść.
A zarozumiałym bucem to sobie możesz nazywać swoich kolegów z podstawówki, tym bardziej, że nie widzę ku temu żadnych powodów.
swpok WroteColonTak, tak wypominaj
Tylko widzisz ja umiem się przyznać do błędu.
ależ ty jesteś szlachetny...
Awatar użytkownika
EngCentre
Przyjaciel CBA
Posty: 1214
Rejestracja: 02 sie 2005, 04:35:23
Reputacja: 7
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows

Postautor: EngCentre » 23 lis 2005, 21:58:17

Jak juz mowilem w innym topicu - C.I.S.Z.A ! ! !
Nie klocic mi sie tu!!!
The Beatles rule ! ! !
Awatar użytkownika
michał1986
Posty: 78
Rejestracja: 31 paź 2005, 17:33:34
Reputacja: 0
Lokalizacja: Katowice
Płeć: Niewybrana
User Agent: Internet Explorer Windows 1024x768
Kontakt:

Postautor: michał1986 » 30 lis 2005, 13:07:49

mam pytanie...
mam strone oparą na ramkach (iframe), linki z targetami i wszystko jest OK, tylko, że jak mam link do dłuugiej strony, to w ramce (w której powinna sie otworzyć strona) pojawia sie pasek przewijania :/
jak to zrobić, żeby cała strona sie wydłużyła i nie było zbędnego paka przewijania??
przy pasku przewijania mam ustawione na "auto", ale problem jest w tym, że jak jest ługa strona to chce, żeby cała strona główna (index) sie wydłużył...
Awatar użytkownika
Mati
Posty: 1016
Rejestracja: 20 sie 2005, 14:47:10
Reputacja: 15
Lokalizacja: Olsztyn
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Internet Explorer Windows

Postautor: Mati » 30 lis 2005, 17:57:44

Jest taki skrypt który może ci się przydać:
http://www.kurshtml.[regulamin forum: punkt 2.13]/
zakładka - skrypty
i AutoIframe

Skryp automatycznie ustawia wysokość pływającej ramki na wyskokość wstawianego dokumentu co likwiduje jakże denerwujący suwak...
No i co? Konwersja bazy wyjadła mi polskie znaki z podpisu. Kto¿ bÂdzie musiaà za to odpowied¿Ã...
Awatar użytkownika
michał1986
Posty: 78
Rejestracja: 31 paź 2005, 17:33:34
Reputacja: 0
Lokalizacja: Katowice
Płeć: Niewybrana
User Agent: Internet Explorer Windows 1024x768
Kontakt:

Postautor: michał1986 » 02 gru 2005, 14:09:51

hmmm

nie działa mi to, a zrobiłem dokładnie tak jak jest na tej stronie opisane :/
sprawdzałem kilka razy czy mam coś inaczej i nie znalazłem błędu, zna ktoś inny sposób??
Awatar użytkownika
Mati
Posty: 1016
Rejestracja: 20 sie 2005, 14:47:10
Reputacja: 15
Lokalizacja: Olsztyn
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows

Postautor: Mati » 02 gru 2005, 15:28:22

Jesteś pewien że wszystko dobrze zrobiłeś? Mi to chodziło bez problemu...
No i co? Konwersja bazy wyjadła mi polskie znaki z podpisu. Kto¿ bÂdzie musiaà za to odpowied¿Ã...
Awatar użytkownika
michał1986
Posty: 78
Rejestracja: 31 paź 2005, 17:33:34
Reputacja: 0
Lokalizacja: Katowice
Płeć: Niewybrana
User Agent: Internet Explorer Windows
Kontakt:

Postautor: michał1986 » 02 gru 2005, 17:52:39

jestem pewny...
wszystko skopiowałęm jak należy i nie działa :roll:
nie wiem co jest nie tak :/
Awatar użytkownika
Mati
Posty: 1016
Rejestracja: 20 sie 2005, 14:47:10
Reputacja: 15
Lokalizacja: Olsztyn
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows

Postautor: Mati » 03 gru 2005, 12:58:03

no to chyba żle coś zrobiłeś bo mi ten skeypt chodzi jak należy
www.rybki.cba.pl/test/
Tylko nie wiem czemu reklamy mi się wczytują do pływającej ramki :roll:
No i co? Konwersja bazy wyjadła mi polskie znaki z podpisu. Kto¿ bÂdzie musiaà za to odpowied¿Ã...
Awatar użytkownika
Neoblast
Posty: 123
Rejestracja: 17 paź 2005, 20:20:28
Reputacja: 6
Płeć: Niewybrana
User Agent: Internet Explorer Windows 1024x768
Kontakt:

Postautor: Neoblast » 03 gru 2005, 16:53:49

Bo zawartość IFRAME to jakby strona w głównej stronie,
a reklamy wchodzą na każdą stronę.
Po prostu będziesz miał dwie reklamy. Jedną na górze a drugą w IFRAME... Po odświeżeniu strony czasami znika ta w ramce... :faja:

PS. Też miałem IFRAME na startowej, ale zlikwidowałem :wink:
Nie myli siê tylko ten, co nic nie robi...
www.neoblast.info
http://www.aloesnatura.com [sklep na javie? czemu nie...]
Awatar użytkownika
michał1986
Posty: 78
Rejestracja: 31 paź 2005, 17:33:34
Reputacja: 0
Lokalizacja: Katowice
Płeć: Niewybrana
User Agent: Internet Explorer Windows 1152x864
Kontakt:

Postautor: michał1986 » 10 gru 2005, 16:15:48

Neoblast WroteColonBo zawartość IFRAME to jakby strona w głównej stronie,
a reklamy wchodzą na każdą stronę.
Po prostu będziesz miał dwie reklamy. Jedną na górze a drugą w IFRAME... Po odświeżeniu strony czasami znika ta w ramce... :faja:

PS. Też miałem IFRAME na startowej, ale zlikwidowałem :wink:


znasz jakiś dobry sposób na to, żeby zmieniała sie tylko wewnętrzna część strony a góra i menu nie ładowało sie przy klikaniu na linki do podstron i nie było dodatkowych reklam??
bo w moim przypadku kolejna reklama byłaby bardzo denerwująca...
Awatar użytkownika
Mati
Posty: 1016
Rejestracja: 20 sie 2005, 14:47:10
Reputacja: 15
Lokalizacja: Olsztyn
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows

Postautor: Mati » 10 gru 2005, 17:11:07

Tak, możesz to zrobić w php :wink:
No i co? Konwersja bazy wyjadła mi polskie znaki z podpisu. Kto¿ bÂdzie musiaà za to odpowied¿Ã...
Awatar użytkownika
<^_^>
Posty: 116
Rejestracja: 04 gru 2005, 14:19:17
Reputacja: 1
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows
Kontakt:

Postautor: <^_^> » 10 gru 2005, 17:14:02

Osobiście nie "bawiłbym sie" takimi sposobami, bo preferuję CMS-y...

PS: Sorki za wyrażenie, jeśli obraża czyjeś uczucia...
Image
Awatar użytkownika
Mati
Posty: 1016
Rejestracja: 20 sie 2005, 14:47:10
Reputacja: 15
Lokalizacja: Olsztyn
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows

Postautor: Mati » 10 gru 2005, 17:16:23

No wiesz nie wszyscy chcą od razu iść na łatwiznę...
No i co? Konwersja bazy wyjadła mi polskie znaki z podpisu. Kto¿ bÂdzie musiaà za to odpowied¿Ã...
Awatar użytkownika
<^_^>
Posty: 116
Rejestracja: 04 gru 2005, 14:19:17
Reputacja: 1
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows
Kontakt:

Postautor: <^_^> » 10 gru 2005, 17:20:34

Nie bez powodu mój katecheta nazywał mnie "LEÑ".
Image

Wróć do „HTML, CSS”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość