div obok div

Wszystko o HTML, XHTML, XML, CSS.
Awatar użytkownika
SKai
Posty: 18
Rejestracja: 20 sty 2014, 14:36:31
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows

div obok div

Postautor: SKai » 28 sty 2014, 18:23:13

Witam.

Próbuję umieścić jeden element div obok drugiego.
Może mi ktoś powiedzieć w którym miejscu robię błąd?

CSS

CodeColon Select All Code

#banner {
background: rgba(0, 0, 0, 0.);

}

#banner_kontakt {
float:left;
background: #db0000; /* Old browsers */
background: -moz-linear-gradient(top, #db0000 0%, #990a0a 100%); /* FF3.6+ */
background: -webkit-gradient(linear, left top, left bottom, color-stop(0%,#db0000), color-stop(100%,#990a0a)); /* Chrome,Safari4+ */
background: -webkit-linear-gradient(top, #db0000 0%,#990a0a 100%); /* Chrome10+,Safari5.1+ */
background: -o-linear-gradient(top, #db0000 0%,#990a0a 100%); /* Opera 11.10+ */
background: -ms-linear-gradient(top, #db0000 0%,#990a0a 100%); /* IE10+ */
background: linear-gradient(to bottom, #db0000 0%,#990a0a 100%); /* W3C */
filter: progid:DXImageTransform.Microsoft.gradient( startColorstr='#db0000', endColorstr='#990a0a',GradientType=); /* IE6-9 */
width: 450px;
height: 180px;
text-align: center;
color: white; 
font
-family: Arial;

}

#banner_skkit {
float: lefft;
background-image: url('images/banner_skkit.png') no-repeat; 
width
: auto;
height: auto;


HTML

CodeColon Select All Code

<div id="banner">
<
div id="banner_kontakt">tekst <br /> tekst <br /> <br /> tekst <br /> tekst <br /> tekst <br /> tekst <br /> <a href="mailto:skkit@skkit.pl">skkit@skkit.pl</a></div>
<
div id="banner_skkit"> </div>
</
div>


Banner skkit się w ogóle nie pojawia.
vademecum
Posty: 40
Rejestracja: 18 sty 2014, 17:26:26
Reputacja: 1
Strona na CBA.pl: localhost :]
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1440x900

Re: div obok div

Postautor: vademecum » 28 sty 2014, 18:34:34

SKai , nie pojawia ci się banner_skkit, bo w pliku css zrobiłeś literówkę.
Zamiast

CodeColon Select All Code

floatlefft

daj

CodeColon Select All Code

floatleft
Programuję w PHP.
Tworzę strony www.

Zainteresowanych proszę o kontakt na PW.
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Reputacja: 123
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: div obok div

Postautor: DeaDriam » 28 sty 2014, 18:36:18

Tam szybciej dojdziesz do wszystkiego
Fachowcy to fachowcy,nie jacys szemrani ***bez urazy dla pomagajacych na cba :faja:
http://www.forumweb.pl/
tylko nie wpisuj tej domeny

CodeColon Select All Code

skkit.pl
bo przeciez jest niezarejestrowana
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
vademecum
Posty: 40
Rejestracja: 18 sty 2014, 17:26:26
Reputacja: 1
Strona na CBA.pl: localhost :]
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1440x900

Re: div obok div

Postautor: vademecum » 28 sty 2014, 18:39:13

Problem rozwiązany, nie widze potrzeby przekierowywania na jakieś inne fora ;)
Programuję w PHP.
Tworzę strony www.

Zainteresowanych proszę o kontakt na PW.
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Reputacja: 123
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: div obok div

Postautor: DeaDriam » 28 sty 2014, 18:42:49

vademecum WroteColonProblem rozwiązany, nie widze potrzeby przekierowywania na jakieś inne fora

nie tobie decydowac kto gdzie i kiedy ma przekierowywac..i w jakim celu..na inne fora ,nic glupszego nie czytalem dawno na tym forum hehehe
no chyba ze zmieniasz reg cba.pl i Moderatora zastepujesz :lol:
zreszta nie twoj temat,no chyba
ze jak juz wspomniaem kiedyc cos tam

vademecum WroteColonProblem rozwiązany, nie widze potrzeby przekierowywania na jakieś inne fora

jak sam sobie pomagasz ... :faja:
i nie pij do mnie wiecej,bo niestrawnosci dostaniesz chlopcze
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
vademecum
Posty: 40
Rejestracja: 18 sty 2014, 17:26:26
Reputacja: 1
Strona na CBA.pl: localhost :]
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1440x900

Re: div obok div

Postautor: vademecum » 28 sty 2014, 19:16:27

Widze że jednak coś ci we mnie nie pasuje :)
A więc..chyba miałeś jakieś problemy w dzieciństwie (a może dalej jesteś dzieciaczkiem) jeśli cały czas jesteś przekonany że pomagam sam sobie. Dobre sobie :) Jeśli chcesz, poproś ładnie administratora, niech sprawdzi moje IP i IP SKai'a..porównaj, przeanalizuj i zakoduj w tej jeszcze pustej głowie, że nie widzę ŻADNEGO sensu, aby pomagać samemu sobie..Posłużę się twoją sygnaturką :

CodeColon Select All Code

Głowa nie tylko jest od czesania na niej włosów,ale i od myślenia

Zastosuj się do tego przynajmniej raz na jakiś czas.

I nie bawię się w zastępowanie moderatora, nie napisałem z pretensjami że go przekierowujesz, tylko napisałem że "ja nie widzę potrzeby"..malutka różnica.
Programuję w PHP.
Tworzę strony www.

Zainteresowanych proszę o kontakt na PW.
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Reputacja: 123
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: div obok div

Postautor: DeaDriam » 28 sty 2014, 19:21:07

vademecum
polecam relanium..albo cos mocniejszego :mrgreen:
co do reszty to .... :lol2: i to na tyle :mrgreen

fine

---- EDIT ----

vademecum WroteColonnapisałem że "ja nie widzę potrzeby".

haha
Venite no nie moge Sorry za ten zamet,ale dawno sie tak nie usmialem :mrgreen:
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
vademecum
Posty: 40
Rejestracja: 18 sty 2014, 17:26:26
Reputacja: 1
Strona na CBA.pl: localhost :]
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1440x900

Re: div obok div

Postautor: vademecum » 28 sty 2014, 19:24:55

heh..nawet BBCode nie umiesz się do końca posługiwać, przykre :devil:
Wracaj do uczenia się na pamięć menu różnych free CMS'ów :)
fine

Nie tobie tutaj decydować kiedy jest koniec ;)
Programuję w PHP.
Tworzę strony www.

Zainteresowanych proszę o kontakt na PW.
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Reputacja: 123
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: div obok div

Postautor: DeaDriam » 28 sty 2014, 19:26:49

Relanium 3 razy dziennie po 100
vademecum WroteColonNie tobie tutaj decydować kiedy jest koniec ;)

:lol:

Venite...Fuma....
Fine
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
vademecum
Posty: 40
Rejestracja: 18 sty 2014, 17:26:26
Reputacja: 1
Strona na CBA.pl: localhost :]
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1440x900

Re: div obok div

Postautor: vademecum » 28 sty 2014, 19:30:55

Niestety..wzywasz Venite i Fumę żebym dostał warna/ostrzeżenie, a to ty zacząłeś oczernianie/prowokacje ;) :ass: :idea:
Programuję w PHP.
Tworzę strony www.

Zainteresowanych proszę o kontakt na PW.
Venite
Obsługa CBA
Posty: 3197
Rejestracja: 18 lut 2011, 08:01:57
Reputacja: 43
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1440x900

Re: div obok div

Postautor: Venite » 28 sty 2014, 19:48:47

DeaDriam , ostrzegałem Cię około miesiąca temu, a ja niestety w tym przypadku nie widzę winy vademecum, który faktycznie podał rozwiązanie i zwrócił Ci na to po prostu uwagę.

Jako, że pisałem Ci że jeszcze jeden raz a będę musiał wymierzyć surowszą karę, za offtopic i zgodnie z ostrzeżeniami wcześniejszymi - żegnasz się z Forum na trzy pełne dni (do 01.02). W historii masz już jednego warna za dokładnie to samo, co tutaj, więc kara wydaje się być zasadna.

vademecum, dla Ciebie żółta kartka, potraktuj to jako ostrzeżenie. Nie wdawajcie się w zbędne dyskusje (Ciebie DeaDriam też to się tyczy), tylko raportujcie posty o charakterze zaczepkowym. Jesli faktycznie jest to jawna zaczepka, zostanie podjęta odpowiednia akcja. Jeszcze jedna taka akcja, a skończysz jak DeaDriam.

Koniec OT w tym temacie, czekamy na wypowiedź autora.

EDT: sprawdziłem posty użytkownika vademecum i autora tematu, adresy IP nie są te same i nigdy nie były. Nie mogę na tej podstawie potwierdzić multikonta, więc póki co oskarżenia uważam za bezzasadne.
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
Awatar użytkownika
SKai
Posty: 18
Rejestracja: 20 sty 2014, 14:36:31
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1680x1050

Re: div obok div

Postautor: SKai » 29 sty 2014, 09:20:53

Dobra, uznam te wypowiedzi za zainteresowanie tematem

Wracając do tematu.
Chcę powiedzieć, że nic to nie dało.
Obrazek dalej się nie wyświetla.

Zdaje mi się, że z adresem jest problem

CodeColon Select All Code

background-imageurl('.../banner_skkit.png'

P.S. skkit to nie jest domena tylko zastąpiłem tym oryginalny tekst
Iminka
Posty: 2
Rejestracja: 02 sie 2013, 07:49:48
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Re: div obok div

Postautor: Iminka » 29 sty 2014, 12:49:06

SKai
to sprobuj jak radzi @Kolega Deadriam z innym forum ,forum fachowym,też korzystam :)
http://www.forumweb.pl/
Jak widać dobrze polecone forum :)
Venite
Obsługa CBA
Posty: 3197
Rejestracja: 18 lut 2011, 08:01:57
Reputacja: 43
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1440x900

Re: div obok div

Postautor: Venite » 29 sty 2014, 12:53:11

Ewentualnie tutaj bym spróbowal inaczej, bo czasem nie chciało mi działać i robiłem takie coś:

CodeColon Select All Code

#banner_skkit {
floatleft;
background-image:url('images/banner_skkit.png');
background-repeat:no-repeat
widthauto;
heightauto
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
Awatar użytkownika
SKai
Posty: 18
Rejestracja: 20 sty 2014, 14:36:31
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1680x1050

Re: div obok div

Postautor: SKai » 29 sty 2014, 12:53:49

Problem jest taki tam, że na odpowiedź czeka się tam latami.

Wróć do „HTML, CSS”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość