Adres serwera ftp

Pytania dotyczące hostingu w CBA.PL oraz inne sprawy doczyczące korzystania z niego.
Nie należy tutaj zgłaszać problemów!
Awatar użytkownika
oskarroza
Posty: 150
Rejestracja: 12 lip 2005, 15:11:41
Płeć: Niewybrana
Kontakt:

Adres serwera ftp

Post autor: oskarroza »

Witam. Korzystam z menedżera FTP FileZilla, jednak nie mogę się zalogować, bo nie znam adresu serwera (ftp). Czy ma on nazwę ftp.cba.pl ? Zapewne nie, bo u mnie nie działa. Proszę o pomoc!
Obrazek
Szukamy redaktorów do naszego serwisu!
Mo¿e ty nim zostaniesz? Czekamy na ciebie!
porni
Posty: 1354
Rejestracja: 08 lip 2005, 18:33:05
Płeć: Niewybrana
Kontakt:

Post autor: porni »

moim zdaniem tak:
podajesz adres swojego serwera:
costam.cba.pl
login:konto ftp zalozone w panelu
haslo:haslo do konta tego wyzej
Awatar użytkownika
oskarroza
Posty: 150
Rejestracja: 12 lip 2005, 15:11:41
Płeć: Niewybrana
Kontakt:

Post autor: oskarroza »

A co to jest to CO¦ TAM?
Obrazek
Szukamy redaktorów do naszego serwisu!
Mo¿e ty nim zostaniesz? Czekamy na ciebie!
porni
Posty: 1354
Rejestracja: 08 lip 2005, 18:33:05
Płeć: Niewybrana
Kontakt:

Post autor: porni »

no nazwa twojego konta
nie wiem jak zalozyles ale np.
oskarroza.cba.pl
Awatar użytkownika
olek
Posty: 234
Rejestracja: 04 lip 2005, 09:11:06
Lokalizacja: Parczew
Płeć: Niewybrana

Post autor: olek »

więc tak:

nazwa serera: ftp.cba.pl
port: 21
login: nazwakontaftp@oskarroza.cba.pl
hasło: hasło konta ftp

chyba jesne
Obrazek

nie udzielam pomocy na gg, od tego jest to forum albo google.pl
juice
Admin CBA
Posty: 3594
Rejestracja: 15 cze 2005, 19:25:03
Płeć: Niewybrana

Post autor: juice »

możesz tam wpisać "cba.pl" albo cokolwiek co się kończy na "cba.pl"

opisane tu: http://cba.pl/news.html
juice
Admin CBA
Posty: 3594
Rejestracja: 15 cze 2005, 19:25:03
Płeć: Niewybrana

Post autor: juice »

olek pisze:więc tak:

nazwa serera: ftp.cba.pl
port: 21
login: nazwakontaftp@oskarroza.cba.pl
hasło: hasło konta ftp

chyba jesne


no wlasnie, np. ftp.cba.pl. ale jak wpiszesz dosłownie "dsjfhsafjh345rh3jfhj3fhj4f.cba.pl" to Ci też zadziała.
porni
Posty: 1354
Rejestracja: 08 lip 2005, 18:33:05
Płeć: Niewybrana
Kontakt:

Post autor: porni »

no ja strzelalem bo nie korzystam ani z poczty ani z ftp np totala....a mam :p
Awatar użytkownika
oskarroza
Posty: 150
Rejestracja: 12 lip 2005, 15:11:41
Płeć: Niewybrana
Kontakt:

Post autor: oskarroza »

Dobra, działa.... dzięki za pomoc!

Tylko jest jeden problem
Mam wgrane pliki do działu DOWNLOAD na mojej stronie (mniejsze niż 1 MB)... i NIEKTÓRE (tzn. nie wszystkie) nie chcą się ściągać. Otwiera się okno cba.pl, w którym pisze, że pliku nie ma (a jest na serwerze, jestem tego pewien, bo sprawdzałem)... Wiecie co to może być?
Obrazek
Szukamy redaktorów do naszego serwisu!
Mo¿e ty nim zostaniesz? Czekamy na ciebie!
juice
Admin CBA
Posty: 3594
Rejestracja: 15 cze 2005, 19:25:03
Płeć: Niewybrana

Post autor: juice »

oskarroza pisze:Dobra, działa.... dzięki za pomoc!

Tylko jest jeden problem
Mam wgrane pliki do działu DOWNLOAD na mojej stronie (mniejsze niż 1 MB)... i NIEKTÓRE (tzn. nie wszystkie) nie chcą się ściągać. Otwiera się okno cba.pl, w którym pisze, że pliku nie ma (a jest na serwerze, jestem tego pewien, bo sprawdzałem)... Wiecie co to może być?


sprawdziłem i wykrylem ;) masz złe nazwy plików to i Ci się ściągać niektóre nie chcą.

np. na serwerze widzę Pika.rar a link jest do pika.rar

poza tym, ograniczenia na serwerze to 3MB a nie 1MB

a tak poza tym całkiem to przyjemna stronka
porni
Posty: 1354
Rejestracja: 08 lip 2005, 18:33:05
Płeć: Niewybrana
Kontakt:

Post autor: porni »

wiesz mam nadzieje ze zwykle pliki php,html,xhtml itd. za pomoca <a href.....>sa otwierane normalnie a inne np. zip,rar to pliki przy ktorych przegladarka proboje je sciagnac.....mowie ale nie wiem czy dobrze zrozumilem pytanie :D
Awatar użytkownika
oskarroza
Posty: 150
Rejestracja: 12 lip 2005, 15:11:41
Płeć: Niewybrana
Kontakt:

OK

Post autor: oskarroza »

Tak, tak, teraz już działa... na poprzednim serwerze miałem ograniczenie do 1 MB... dlatego mam takie małe pliki... no i też na poprzednim serwerze mi te linki działały (nie zważał na wielkość liter).. ale jest ok... dzięki za pomoc
Obrazek
Szukamy redaktorów do naszego serwisu!
Mo¿e ty nim zostaniesz? Czekamy na ciebie!
kamil4711
Posty: 1
Rejestracja: 07 sty 2018, 17:46:45
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1366x768

Adres serwera ftp

Post autor: kamil4711 »

Mam ten sam problem, co robię nie tak, zdaje się ustawione dobrze.
Awatar użytkownika
smart-tree
Obsługa CBA
Posty: 705
Rejestracja: 09 paź 2015, 20:20:35
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Linux 1366x768

Adres serwera ftp

Post autor: smart-tree »

kamil4711, witam,
czy mógłby Pan napisać, jakie dane Pan wpisuje (oprócz hasła, oczywiście)?

Proponuję przejście na plan VIP/PRO. W najbardziej opłacalnej wersji jest to koszt tylko 4,16 zł miesięcznie. Plany te dają większe możliwości (brak reklam, kopię zapasową strony, którą wykonujemy codziennie, lepsze parametry konta, a strony znajdują się na oddzielnym, szybszym serwerze), nie mają ograniczeń takich, jak darmowe konta oraz posiadają wyższy priorytet obsługi.
https://www.cba.pl/pl/oferta/hosting

Pozdrawiam,
Mira,
Obsługa CBA
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
baewoooo
Posty: 4
Rejestracja: 18 kwie 2018, 13:27:27
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1366x768

Adres serwera ftp

Post autor: baewoooo »

SPOKO :) :) :)
ODPOWIEDZ