Wystąpił błąd podczas wysyłania pliku na serwer

Konfiguracja WordPressa i innych skryptów blogowych.
jck
Posty: 2
Rejestracja: 22 maja 2014, 08:56:47
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows

Wystąpił błąd podczas wysyłania pliku na serwer

Postautor: jck » 22 maja 2014, 09:02:31

Witam,

Wystąpił błąd podczas wysyłania pliku na serwer. Proszę spróbować ponownie później.

Wyskoczył mi powyższy błąd, podczas wgrywania plików na serwer zarówno z poziomu wtyczki nextGEN jak dodawania mediów bez wtyczek, z poziomu Wordpress. Wersja wordpress aktualna 3.9.1pl, php standardowe z cba (5.3).

Jesteście w stanie coś doradzić.
Z góry dzięki za odpowiedzi.

Jacek.
rkd77
Admin CBA
Posty: 4170
Rejestracja: 24 maja 2009, 16:45:21
Reputacja: 115
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Linux 1024x768

Re: Wystąpił błąd podczas wysyłania pliku na serwer

Postautor: rkd77 » 22 maja 2014, 09:54:42

Jeśli wybierzesz w Ustawienia -> Bezpośrednie odnośniki -> Domyślny, to można wgrać obrazki.
Albo to jest błąd nextgena albo cba. Rada: wgrywać obrazki z "Domyślny".
Może uda się potem przełączyć.Nie sprawdzałem.
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
jck
Posty: 2
Rejestracja: 22 maja 2014, 08:56:47
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Re: Wystąpił błąd podczas wysyłania pliku na serwer

Postautor: jck » 22 maja 2014, 10:59:51

Dzięki za odpowiedź.

Rzeczywiście linki zmieniałem wcześniej na szablon inny niż domyślny, więc muszę spróbować przetestować jak piszesz. Jak zmieniałem linki na inny szablon to nie stworzył mi się .htaccess i tworzyłem go z ręki: linki ruszyły, ale może to generować jakiś błąd przy uploadzie obrazków.
W kwestii nextgena nie sądzę by błąd był po jego stronie o tyle, że nie pojawiałby się również po odinstalowaniu wtyczki i wgrywaniu z poziomu galerii wordpress.

Czytałem gdzieś, że dla wersji wrodpressa od 3.5 wzwyż pojawiały się takie problemy dla php niższego od 5.5 - wiecie coś może na ten temat?

Pozdrawiam,
Jacek.
grela656
Posty: 3
Rejestracja: 22 maja 2014, 20:07:00
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: www.grelateam-forum.c0.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows

Re: Wystąpił błąd podczas wysyłania pliku na serwer

Postautor: grela656 » 22 maja 2014, 20:13:05

Witam oto moja strona http://www.grelateam-forum.c0.pl mam problem od dwóch dni gdy się loguje to mnie wrzuca na inna str i nie mam dostępu do strony:( podejrzewam że ktoś się włamał i zmienił adres strony i teraz sa kłopoty zlogowaniem. Bardzo proszę o pomoc zawartość wszystkich postów jest dala mnie cenna.
rkd77
Admin CBA
Posty: 4170
Rejestracja: 24 maja 2009, 16:45:21
Reputacja: 115
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Linux 1024x768

Re: Wystąpił błąd podczas wysyłania pliku na serwer

Postautor: rkd77 » 22 maja 2014, 21:02:43

grela656, nie wiem czy to hakerzy czy nie hakerzy. Ktoś ustawił server_name na grelateam-forum.co.pl w ustawieniach forum.
o zamiast zera i dlatego przekierowywało na parkingco.pl
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
grela656
Posty: 3
Rejestracja: 22 maja 2014, 20:07:00
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: www.grelateam-forum.c0.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows

Re: Wystąpił błąd podczas wysyłania pliku na serwer

Postautor: grela656 » 23 maja 2014, 05:03:35

No właśnie a da się to jakoś naprawić?
rkd77
Admin CBA
Posty: 4170
Rejestracja: 24 maja 2009, 16:45:21
Reputacja: 115
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Linux 1024x768

Re: Wystąpił błąd podczas wysyłania pliku na serwer

Postautor: rkd77 » 23 maja 2014, 09:07:43

grela656, przecież jest "naprawione".
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
grela656
Posty: 3
Rejestracja: 22 maja 2014, 20:07:00
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: www.grelateam-forum.c0.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows

Re: Wystąpił błąd podczas wysyłania pliku na serwer

Postautor: grela656 » 23 maja 2014, 15:17:31

o już naprawione super :)

Wróć do „WordPress i inne systemy blogowe”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości