przenoszenie wordpress na home.pl

Konfiguracja WordPressa i innych skryptów blogowych.
dupawasza
Posty: 14
Rejestracja: 09 sty 2014, 21:48:01
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows

przenoszenie wordpress na home.pl

Postautor: dupawasza » 07 lut 2014, 09:31:23

Witam,

Klient dla którego robię stronę ma domenę i serwer na home.pl. strona to lacz-dach.pl a moja to mariuszb.cba.pl i za chiny nie mogę ją przenieść, mógłby ktoś kto jest zaznajomiony z tym napisać mi krok po kroku jak to mam przenieść, backup bazy i pliki mam. Próbowałem setki razy i zawsze jakiś problem był.
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Reputacja: 123
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: przenoszenie wordpress na home.pl

Postautor: DeaDriam » 07 lut 2014, 12:33:31

dupawasza WroteColonPróbowałem setki razy i zawsze jakiś problem był.

Jaki?
Jak przeniesc jest w sieci
Ja ostatnio to zainstalowalem WP,potem usunalem baze i wgralem swoje baze z backupu
wyslalem pliki na serwer oprocz wp config i hula link w podpisie
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
dupawasza
Posty: 14
Rejestracja: 09 sty 2014, 21:48:01
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1680x1050

Re: przenoszenie wordpress na home.pl

Postautor: dupawasza » 08 lut 2014, 18:31:36

próbowałem tak i strona była rozpierdzielona na maxa. Teraz to przez cba.pl nie chce się robić kopia bazy danych z wtyczki pojawia się błąd:
Fatal error: Maximum execution time of 5 seconds exceeded in /virtual/mariuszb.cba.pl/wp-content/plugins/backupwordpress/hm-backup/hm-backup.php on line 835

You can email details of this error to Human Made Limited so they can look into the issue.

Jak to naprawić ?
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Reputacja: 123
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: przenoszenie wordpress na home.pl

Postautor: DeaDriam » 08 lut 2014, 19:30:47

wywal te wtyczke
zrob zrzut bazy z poziomu phpadmin
pliki przez ftp na kompa
ta strona co masz przeciez duzo nie wazy..
heh to portfolio postawilbym spokojnie od nowa na home w pare godzin albo i mniej
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
dupawasza
Posty: 14
Rejestracja: 09 sty 2014, 21:48:01
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1680x1050

Re: przenoszenie wordpress na home.pl

Postautor: dupawasza » 09 lut 2014, 16:14:49

A spotkałeś się z taką sytuacją, że na home.pl nie działa contact form w sensie, że nie przychodzą na mail utworzony w home.pl poczta ? Wszędzie indziej działa...

Przeniosłem już wszystko, problem był z wtyczką WP lightbox 2, wywalała fatal error bo ją ręcznie tłumaczyłem i znowu kodowanie się zmieniło, trzeba było przestawić i jest ok. Formularz też działa.

Wróć do „WordPress i inne systemy blogowe”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość