Problem ze ściągnięciem bazy danych - Wtyczka WP-DBManager - Wordpress

Konfiguracja WordPressa i innych skryptów blogowych.
Awatar użytkownika
startsport
Posty: 10
Rejestracja: 13 lis 2015, 00:14:20
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1360x768

Problem ze ściągnięciem bazy danych - Wtyczka WP-DBManager - Wordpress

Postautor: startsport » 24 sty 2016, 23:01:53

Witam,

Mam problem. Otóż chciałbym przenieść stronę z cba.pl na proserwer.pl (mam już tam wykupiony serwer). W celu przeniesienia odnosiłem się do tego poradnika : http://netbloger.eu/jak-przeniesc-wordp ... ny-serwer/

2 pierwsze punkty mam za sobą, jednak problem występuje przy 3 punkcie.

Robię to co jest napisane:
Wybierz BackUp DB i jak na screenshocie #2 kliknij BackUp. Jeśli blog, który przenosisz zawiera mnóstwo danych, zaznacz również GZIP Database Backup File.

Jednak tylko po wejściu w BackUp DB wyświetla mi się takie coś:
http://screenshot.sh/n9iDuSWGA4GP7
Mimo to próbowałem naciśnąć Backup i wyświetliło się to:
http://screenshot.sh/oBI7ua0nkn5PF

Nie wiem co jest tego przyczyną. Zainteresował mnie trochę ten kawałek:
http://screenshot.sh/mGwqlQeUQKow9

Bardzo proszę o pomoc. Jest to bardzo pilna sprawa.
Z góry dziękuję.

Pozdrawiam
Venite
Obsługa CBA
Posty: 3201
Rejestracja: 18 lut 2011, 08:01:57
Reputacja: 43
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows 1366x768

Problem ze ściągnięciem bazy danych - Wtyczka WP-DBManager - Wordpress

Postautor: Venite » 25 sty 2016, 12:19:52

Pewne zmienne i funkcje w PHP są wyłączone ze względów bezpieczeństwa i nie ma możliwości ich włączenia - ten skrypt nie będzie tu działać.

WordPressa można łatwo przenieść "ręcznie", kopiując jego pliki oraz robiąc eksport bazy w PMA, następnie importując ją i zmieniając o ile pamiętam dwa ustawienia (home i siteurl) na poprawne. Oczywiście trzeba wgrać jeszcze pliki na FTP i zmienić konfigurację w pliku wp-config.php na poprawną.

Pozdrawiam
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
Awatar użytkownika
startsport
Posty: 10
Rejestracja: 13 lis 2015, 00:14:20
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1360x768

Problem ze ściągnięciem bazy danych - Wtyczka WP-DBManager - Wordpress

Postautor: startsport » 25 sty 2016, 12:50:52

Okej, rozumiem. A jakie pliki powinienem przenieść na nowy serwer ? Tylko folder wp-content czy całą paczkę którą mam na serwerze ?
Venite
Obsługa CBA
Posty: 3201
Rejestracja: 18 lut 2011, 08:01:57
Reputacja: 43
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows 1366x768

Problem ze ściągnięciem bazy danych - Wtyczka WP-DBManager - Wordpress

Postautor: Venite » 25 sty 2016, 13:40:46

startsport, cała zawartość FTP (z wyjątkiem plików .php5, .ftpquota jeśli istnieją, .htgroup i .htpasswd) powinna odpalić z "kickstartu", o ile zrobi się to, co wspomniałem powyżej.
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
Awatar użytkownika
startsport
Posty: 10
Rejestracja: 13 lis 2015, 00:14:20
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1360x768

Problem ze ściągnięciem bazy danych - Wtyczka WP-DBManager - Wordpress

Postautor: startsport » 25 sty 2016, 14:24:12

.htaccess również zostawić ? Tzn. nie przegrywać go na nowy serwer ?
Venite
Obsługa CBA
Posty: 3201
Rejestracja: 18 lut 2011, 08:01:57
Reputacja: 43
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows 1366x768

Problem ze ściągnięciem bazy danych - Wtyczka WP-DBManager - Wordpress

Postautor: Venite » 25 sty 2016, 14:37:02

startsport, .htaccess warto "wziąć", jednak po zmianie ustawień w phpMyAdmin oraz pliku wp-config.php warto zalogować się do kokpitu WP i ustawić przyjazne odnośniki (bezpośrednie odnośniki) na domyślne, a następnie z powrotem na takie, jakie powinny być (nadpisze to plik .htaccess).
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
Awatar użytkownika
startsport
Posty: 10
Rejestracja: 13 lis 2015, 00:14:20
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1360x768

Problem ze ściągnięciem bazy danych - Wtyczka WP-DBManager - Wordpress

Postautor: startsport » 25 sty 2016, 17:54:32

Venite, mam pytanie. Zrobiłem tak jak mi podpowiedziałeś.

Ściągnąłem wszystkie pliki z serwera (bez .php5, .ftpquota, .htgroup i .htpasswd,) wgrałem na nowy serwer. Zmieniłem wszystko co trzeba w wp-config.php, zaimportowałem bazę danych i importowałem ją na nową i tu mam problem, ponieważ nie wiem gdzie w phpMyAdmin mam zmienić ustawienia home i siteurl. Pomożesz ?

Z góry dzięki
Venite
Obsługa CBA
Posty: 3201
Rejestracja: 18 lut 2011, 08:01:57
Reputacja: 43
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows 1440x900

Problem ze ściągnięciem bazy danych - Wtyczka WP-DBManager - Wordpress

Postautor: Venite » 25 sty 2016, 18:49:32

Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
Awatar użytkownika
startsport
Posty: 10
Rejestracja: 13 lis 2015, 00:14:20
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1360x768

Problem ze ściągnięciem bazy danych - Wtyczka WP-DBManager - Wordpress

Postautor: startsport » 25 sty 2016, 19:14:26

Dziękuę, zastosowałem się. Lecz następny problem mnie zaskoczył... Otóż gdy już włączam stronę wyskakuje to :

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/startspo/public_html/www.start-sport.pl/wp-config.php:1) in /home/startspo/public_html/www.start-sport.pl/wp-includes/pluggable.php on line 1228


EDIT:

Zastosowałem się do tego poradnik i strona się wyświetliła, jednakże wyświetla się również to....:
http://screenshot.sh/mKS387JSBPffx

Już nie wiem co mam zrobić... Walczę cały dzień.

Dodatkowo większość linków dalej przenosi na stare adresy i nie mogę się zalogować do panelu i wyskakują mi takie błędy :
http://screenshot.sh/ofjV9xKWM79VR
Venite
Obsługa CBA
Posty: 3201
Rejestracja: 18 lut 2011, 08:01:57
Reputacja: 43
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows 1440x900

Problem ze ściągnięciem bazy danych - Wtyczka WP-DBManager - Wordpress

Postautor: Venite » 25 sty 2016, 19:34:26

http://netbloger.eu/jak-zmienic-adres-s ... wordpress/

Czy wykonał Pan również KOD #2 i KOD #3? Wychodzi na to, że wciąż jest linkowanie do starych obrazków. Dodatkowo, jeśli na stronie jest jakaś wtyczka cachująca, trzeba ją wyłączyć i opróżnić cache.

Całkiem ostatni kod (htaccess) nie jest dla Pana obowiązujący.
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
Awatar użytkownika
startsport
Posty: 10
Rejestracja: 13 lis 2015, 00:14:20
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1360x768

Problem ze ściągnięciem bazy danych - Wtyczka WP-DBManager - Wordpress

Postautor: startsport » 25 sty 2016, 19:42:06

Zrobiłem zapytanie dla wszystkich 3 kodów. Podam może adres strony : http://www.start-sport.pl. Nie mam nawet jak się zalogować wieć nie mam pojęcia czy jest jakaś wtyczka cachująca i jak ją wyłączyć.

EDIT:

Najśmieszniejsze jest to że jak wpisuje adres bez www tylko samo start-sport.pl to strona się wyświetla a gdy w pisuje www.start-sport.pl to się nie wyświetla i wyskakuje błąd... Chyba spróbuje przenieść stronę od nowa. Pokasuje zbędne wtyczki i ściągne pliki od nowa. Myślę że bazy nie będę musiał 2 raz importować ?
Ostatnio zmieniony 25 sty 2016, 19:45:55 przez startsport, łącznie zmieniany 1 raz.
Venite
Obsługa CBA
Posty: 3201
Rejestracja: 18 lut 2011, 08:01:57
Reputacja: 43
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows 1440x900

Problem ze ściągnięciem bazy danych - Wtyczka WP-DBManager - Wordpress

Postautor: Venite » 25 sty 2016, 19:45:44

startsport, jeśli posiada Pan oryginalne pliki swojej strony (np. wciąż u nas lub jako kopię na dysku), proponuję wymazać zawartość FTP i bazy danych tamtego serwera i spróbować być może tym sposobem: http://emarketer.sblog.pl/jak-przeniesc ... ny-serwer/

Ale z pominięciem WP-DB-manager, z użyciem phpMyAdmin.
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
Awatar użytkownika
startsport
Posty: 10
Rejestracja: 13 lis 2015, 00:14:20
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1360x768

Problem ze ściągnięciem bazy danych - Wtyczka WP-DBManager - Wordpress

Postautor: startsport » 25 sty 2016, 19:48:36

Tak też zrobię... Dziękuję za dotychczasową pomoc. Jakbym miał jeszcze jakieś problemy to będę do Pana pisał.

Pozdrawiam i zostawiam punkt reputacji za poświęcony czas i fachową pomoc :)


EDIT:
Tzn. chciałbym zostawić, ale nie widzę nigdzie takiej opcji..
Venite
Obsługa CBA
Posty: 3201
Rejestracja: 18 lut 2011, 08:01:57
Reputacja: 43
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows 1440x900

Problem ze ściągnięciem bazy danych - Wtyczka WP-DBManager - Wordpress

Postautor: Venite » 25 sty 2016, 19:55:07

Jest taka "łapka" w górę przy przyciskach funkcyjnych posta :)

I oczywiście służę pomocą.
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
Awatar użytkownika
startsport
Posty: 10
Rejestracja: 13 lis 2015, 00:14:20
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1360x768

Problem ze ściągnięciem bazy danych - Wtyczka WP-DBManager - Wordpress

Postautor: startsport » 25 sty 2016, 20:30:08

No właśnie nie mam takiej łapki. Mam tylko : Cytat, zgłoś i oceń post pozytywnie...

Wróć do „WordPress i inne systemy blogowe”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość