Problem z wtyczką Duplicator

Konfiguracja WordPressa i innych skryptów blogowych.
bioszymanski
Posty: 1
Rejestracja: 25 lut 2015, 22:10:36
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows

Problem z wtyczką Duplicator

Postautor: bioszymanski » 13 kwie 2015, 22:42:11

Hej. Stworzyłem stronkę na wordpressie i chciałem za pomoca wtyczki Duplicator przenieść ją na inny adres. Po stworzeniu paczki bez problemu pobieram plik instalator ale mam problem z pobraniem paczki achieve w której jest zawartość strony. Klika w ikonę i wtedy pojawia się magiczny napis, że błąd serwera. Ktoś pomoże ? :)
Komisarz
Posty: 1
Rejestracja: 15 paź 2015, 09:40:29
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows
Kontakt:

Re: Problem z wtyczką Duplicator

Postautor: Komisarz » 15 paź 2015, 09:43:54

Na jakim serwerze masz stronę? Jaki błąd się pojawia?
neli57583
Posty: 7
Rejestracja: 18 lis 2015, 12:59:27
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1366x768

Problem z wtyczką Duplicator

Postautor: neli57583 » 27 gru 2015, 18:06:43

Mam dokładnie ten sam problem. W ustawieniach wtyczki jest napisane, że nie ma dostępu do shell_exe. Dałoby radę włączyć ten dostęp? Dodam, że konto mam darmowe.
Venite
Obsługa CBA
Posty: 3197
Rejestracja: 18 lut 2011, 08:01:57
Reputacja: 43
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows 1440x900

Problem z wtyczką Duplicator

Postautor: Venite » 27 gru 2015, 18:32:35

neli57583, exec() jest na cba zablokowane.
Można natomiast wykupić u nas VPS i własną domenę, podpiąć ją pod VPS i wówczas dostępne będzie to, co jest potrzebne - użytkownik ma nad takim serwerem pełną kontrolę i sam instaluje funkcje i pakiety, które są mu potrzebne.
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
neli57583
Posty: 7
Rejestracja: 18 lis 2015, 12:59:27
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1366x768

Problem z wtyczką Duplicator

Postautor: neli57583 » 29 gru 2015, 21:10:19

Aha, dziękuję za odpowiedź. A jeśli wykupię u was domenę, to będę mogła używać Duplicatora, także na tych darmowych stronach na waszym serwerze?
Venite
Obsługa CBA
Posty: 3197
Rejestracja: 18 lut 2011, 08:01:57
Reputacja: 43
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows 1440x900

Problem z wtyczką Duplicator

Postautor: Venite » 29 gru 2015, 21:14:09

neli57583, to tak nie działa. Funkcja Exec() jest zablokowana w obrębie całego CBA. Wykupienie PRO lub VIP na tą chwilę go nie wyłączy i jedyną taką opcją byłoby wykupienie u nas VPS (prywatnego serwera), skonfigurowanie go i założenie na nim strony z podpiętą odpowiednio własną, również wykupioną, domeną. Wtedy na takim serwerze sama się Pani może "rządzić" i ustalać, co ma być włączone, a co nie - bo cały serwer jest do Pani dyspozycji, niezależnie od CBA. Funkcja ta na CBA jest wyłączona ze względów bezpieczeństwa.

Także jedyną opcją jest serwer VPS i hostowanie tam strony, wymaga to jednak pewnej wiedzy ze strony użytkownika.
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?

Wróć do „WordPress i inne systemy blogowe”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości