Jak zmienić plik robots.txt?

Konfiguracja WordPressa i innych skryptów blogowych.
metalsud
Posty: 3
Rejestracja: 19 gru 2019, 08:22:44
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1920x1080

Jak zmienić plik robots.txt?

Postautor: metalsud » 13 sie 2020, 10:10:07

Witam.

Moja strona to http://metalsudpolska.pl

Strona posiada jakiś stary plik robots.txt pod tym adresem:

http://metalsudpolska.pl/robots.txt

o takich wartościach:

"User-agent: *
Crawl-delay: 5

User-agent: SemrushBot
User-agent: YandexBot
Disallow: /"


Chcę go zmienić na:

"User-agent: *
Disallow: /wp-admin/
Allow: /wp-admin/admin-ajax.php

Sitemap: http://metalsudpolska.pl/sitemap.xml"

Wgrałem nowy plik do katalogu głównego domeny, ale strona używa nadal starego.
Awatar użytkownika
endriu888
Obsługa CBA
Posty: 1373
Rejestracja: 23 sty 2012, 21:02:33
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: katalogfirm.c0.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: 1024x768
Kontakt:

Jak zmienić plik robots.txt?

Postautor: endriu888 » 14 sie 2020, 08:08:05

witam

na darmowym planie free nie można zmieniać pliku robots.txt, jest to możliwe na płatnych planach pro i vip.
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
metalsud
Posty: 3
Rejestracja: 19 gru 2019, 08:22:44
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1920x1080

Jak zmienić plik robots.txt?

Postautor: metalsud » 14 sie 2020, 10:29:53

Ale ja nie wiem skąd się wziął ten plik:

"User-agent: *
Crawl-delay: 5

User-agent: SemrushBot
User-agent: YandexBot
Disallow: /"

Nie ja go stworzyłem.

Strona jest stworzona od początku na Państwa hostingu.
metalsud
Posty: 3
Rejestracja: 19 gru 2019, 08:22:44
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1920x1080

Jak zmienić plik robots.txt?

Postautor: metalsud » 14 sie 2020, 21:55:48

Proszę usunąć wszystkie linijki oprócz pierwszej, bo to nie jest mój plik robots.txt
Awatar użytkownika
endriu888
Obsługa CBA
Posty: 1373
Rejestracja: 23 sty 2012, 21:02:33
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: katalogfirm.c0.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: 1024x768
Kontakt:

Jak zmienić plik robots.txt?

Postautor: endriu888 » 19 sie 2020, 14:11:38

witam

nie da się go usunąć, on jest dodawany automatycznie na darmowych planach free, na płatnym planie można go usunąć lub zmodyfikować.
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?

Wróć do „WordPress i inne systemy blogowe”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość