Jak usunąć stopkę?
Jak usunąć stopkę?
Witajcie.
Wie ktoś jak usunąć z dołu motywu linki które przekierowują do jakiś profili na fb itp ...
Szukałem w pliku foother.php ale tam nic niema .. podpowie ktoś jak to usunąć?
Wygląda to tak:
Pozdrawiam
Wie ktoś jak usunąć z dołu motywu linki które przekierowują do jakiś profili na fb itp ...
Szukałem w pliku foother.php ale tam nic niema .. podpowie ktoś jak to usunąć?
Wygląda to tak:
Pozdrawiam
-
- Obsługa CBA
Re: Jak usunąć stopkę?
Jeśli jest to skórka darmowa, którą pobrałeś dla WP, to nie wolno Ci stopki usuwać (zazwyczaj na takich warunkach jest darmowa) nawet, jeśli było w niej takie coś.
A jeśli tak, to powinno być tutaj http://wordpress.czytajmy.net/edycja-sz ... /#more-397
I wyglądać tak lub podobnie.
A jeśli tak, to powinno być tutaj http://wordpress.czytajmy.net/edycja-sz ... /#more-397
I wyglądać tak lub podobnie.
Czy wiesz, że:
- W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
- Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
- Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W panelu admina niema opcji edycji stopki a sam plik foother.php wygląda tak:
nigdzie nie widzę opcji edycji/usunięcia edycji tych odnośników co są na screenie powyżej ..
Kod: Zaznacz cały
<div class="art-footer">
<div class="art-footer-inner">
<a href="<?php bloginfo('rss2_url'); ?>" class="art-rss-tag-icon" title="RSS"></a>
<div class="art-footer-text">
<p>
<?php
global $default_footer_content;
$footer_content = stripslashes(get_option('art_footer_content'));
if ($footer_content === false) $footer_content = $default_footer_content;
echo stripslashes($footer_content);
?>
</p>
</div>
</div>
<div class="art-footer-background">
</div>
</div>
<div class="cleared"></div>
</div>
</div>
<div class="cleared"></div>
<p class="art-page-footer"><?php
/* This theme is powered by free-wordpress-theme.net, please do NOT remove the comment or anything below. */
wp_theme_GPL_credits();
/* This theme is powered by free-wordpress-theme.net, please do NOT remove the comment or anything below. */ ?></
</div>
<!-- <?php printf(__('%d queries. %s seconds.', 'kubrick'), get_num_queries(), timer_stop(0, 3)); ?> -->
<?php ob_start(); wp_footer(); $content = ob_get_clean(); if (strlen($content)) echo '<div>' . $content . '</div>'; ?>
</body>
</html>
-
- Obsługa CBA
Widzę linię, w której można ten kod usunąć, został on zamaskowany specjalnie i nie podam Ci sposobu na usunięcie go, dopóki Cię nie uświadomię. Licencja której udziela Ci autor darmowego szablonu jasno mówi, że stopka ma zostać i nie wolno jej modyfikować ani usuwać - zasada uznania autorstwa, do której autor ma pełne prawo. Jeśli to zrobisz, używasz tego szablonu nielegalnie. Chyba, że jesteś w 100% pewien, że chcesz to zrobić i masz świadomość, że łamiesz w ten sposób zasady i w tym momencie nie masz prawa używać tego szablonu - za Twoim potwierdzeniem, w następnym poście, który napiszesz - napiszę Ci co usunąć.
Pamiętaj, że po usunięciu stopki, jeśli autor znajdzie Twoją stronę, może sobie do niej rościć prawa:
a) do usunięcia szablonu
b) do zablokowania strony
c) jako naruszenie praw autorskich i własności intelektualnej (postanowień licencji), co ciągnie ze sobą paragrafy kodeksów prawnych i jest rozwiązywane drogą sądowną, często z dużymi odszkodowaniami.
Odn poniższego posta Jendru:): tak się właśnie robi i tak to wygląda. Po prostu, ryzykujesz.
Nie straszymy Cię, tylko mówimy Ci jak to bywa w sieci i żebyś miał tego świadomość.
Pamiętaj, że po usunięciu stopki, jeśli autor znajdzie Twoją stronę, może sobie do niej rościć prawa:
a) do usunięcia szablonu
b) do zablokowania strony
c) jako naruszenie praw autorskich i własności intelektualnej (postanowień licencji), co ciągnie ze sobą paragrafy kodeksów prawnych i jest rozwiązywane drogą sądowną, często z dużymi odszkodowaniami.
Odn poniższego posta Jendru:): tak się właśnie robi i tak to wygląda. Po prostu, ryzykujesz.
Nie straszymy Cię, tylko mówimy Ci jak to bywa w sieci i żebyś miał tego świadomość.
Czy wiesz, że:
- W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
- Jendru :)
- Strona na CBA.pl: piekar.com.pl
- Kontakt:
Jeżeli zamierzasz używać tego themea bez stopki autora to aż ci życzę żeby zastosowano się do punktu C. To bardziej niż chamskie wziąć czyjąś pracę (udostępnioną dla ciebie za darmo) i podpisać się pod nią jako własną. Jako twórca podobnych themeów specjalnie wrócę na twoją stronę, zrobię sobie śledztwo i jeżeli będzie theme czyjś użyty bez stopki to osobiście zgłoszę twoją stronę do usunięcia albo autorowi themea żeby może jakieś większe konsekwencje wyciągnął.
Jendru nie strasz nie strasz bi wiesz co ..
Tysiące ludzi ma szablony darmowe z usuniętymi stopkami i jakoś żyją.
Venite chciałem usunąć je tylko ze względu iż 2 odnośniki są nieaktualne (przenoszą na stronę która nie istnieje)
i nie chodzi tu dokładnie o ten szablon, dałem tylko zdj poglądowe.
Dzięki za informacje.
Tysiące ludzi ma szablony darmowe z usuniętymi stopkami i jakoś żyją.
Venite chciałem usunąć je tylko ze względu iż 2 odnośniki są nieaktualne (przenoszą na stronę która nie istnieje)
i nie chodzi tu dokładnie o ten szablon, dałem tylko zdj poglądowe.
Dzięki za informacje.
- DeaDriam
- Kontakt:
Jendru
I tak trzymaj..tak trzymaj..dokładnie to ująłeś
Reasumuję=nie masz pojęcia i to nie to forum,gdzie tak można się zwracać do kogokolwiek
powinien to uszanować.Jak bys sie czuł,gdybyś coś stworzył i dał info ze to Twoje,a ktoś to wykasował..to nie po dorosłemu
I tak trzymaj..tak trzymaj..dokładnie to ująłeś
do kogo to mówisz człeku i co mówisz..w ogóle masz pojęcie o czymkolwiek co @Jendru pisze?Brodzik pisze: heh Jendru kapuś
Reasumuję=nie masz pojęcia i to nie to forum,gdzie tak można się zwracać do kogokolwiek
mimo wszystko autora należy pozostawić(url można wykasować jeśli strona nie istnieje),to jego praca i uczciwy webmaster i szef stronyalexDP pisze: Venite chciałem usunąć je tylko ze względu iż 2 odnośniki są nieaktualne (przenoszą na stronę która nie istnieje)
powinien to uszanować.Jak bys sie czuł,gdybyś coś stworzył i dał info ze to Twoje,a ktoś to wykasował..to nie po dorosłemu
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
-
- Obsługa CBA
i kuszą los. Do czasu i wierz mi, lub nie - to się zdarza. Nie zawsze, napisałem jednak o konsekwencjach jakie mogą Cię czekać.alexDP pisze: i jakoś żyją.
Samej stopki nie zedytujesz, ale możesz zrobić tak:
z fragmentu
/* This theme is powered by free-wordpress-theme.net, please do NOT remove the comment or anything below. */
wp_theme_GPL_credits();
/* This theme is powered by free-wordpress-theme.net, please do NOT remove the comment or anything below. */ ?></
</div>
usuwasz
wp_theme_GPL_credits();
echo '<b>tutaj jakiś tekst, link, jakikolwiek kod html';
echo '<b>tutaj jakiś tekst, link, jakikolwiek kod html';
</div>
I - żeby nie było - zostałeś ostrzeżony.
Czy wiesz, że:
Dzięki za informację.
Oraz za ostrzeżenie,chyba jednak stopkę zostawię.
Ale na przyszłość będę wiedział jak to wyedytować.
Pozdr
---- EDIT ----
Venite, widzę że jesteś ogarnięty dobrze w sprawach WP to może mi odpowiesz na pytanie.
Mam na stronie kilka formularzy (używam wtyczki contact form 7)
I problem jest taki, że przez ostatni czas wiadomości wysłane przez formularze docierają a skrzynkę pocztową po ok 30 min ..
Zwykłe wiadomości wysłane z innej poczty na moją przychodzą normalnie.
W czym może być problem ? serwer? a może zapchana poczta? a może jakieś ustawienie wtyczki? Proszę o pomoc.
Oraz za ostrzeżenie,chyba jednak stopkę zostawię.
Ale na przyszłość będę wiedział jak to wyedytować.
Pozdr
---- EDIT ----
Venite, widzę że jesteś ogarnięty dobrze w sprawach WP to może mi odpowiesz na pytanie.
Mam na stronie kilka formularzy (używam wtyczki contact form 7)
I problem jest taki, że przez ostatni czas wiadomości wysłane przez formularze docierają a skrzynkę pocztową po ok 30 min ..
Zwykłe wiadomości wysłane z innej poczty na moją przychodzą normalnie.
W czym może być problem ? serwer? a może zapchana poczta? a może jakieś ustawienie wtyczki? Proszę o pomoc.
-
- Kontakt:
Jak usunąć stopkę?
trudno wraz powiedzieć na czym może polegać ten problem. Ale pierwsze, co przychodzę w głowę to serwer.
-
- Kontakt:
Jak usunąć stopkę?
To powiem ci, że ja nie używam WorldPress`a. Na swoim profilu hostingowym, to ono jest do Kit`u. Ci utrudnia twoje życie. Wem że w WorldPress, jest dla leniuchów i brak czasu na tą zabawę. Może jesteś w tym co opisane, może się mylę. Ale radzę ci odinstallować ten WorldPress`a od swojego profilu, i zacznij robić swoją stronę od postaw z swoją bazą MySQL Database. I lepiej wydzesz na tym, rwoim hostingu.