Jak usunąć stopkę?

Konfiguracja WordPressa i innych skryptów blogowych.
alexDP
Posty: 4
Rejestracja: 18 lip 2013, 14:58:38
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows

Jak usunąć stopkę?

Postautor: alexDP » 18 lip 2013, 15:13:29

Witajcie.

Wie ktoś jak usunąć z dołu motywu linki które przekierowują do jakiś profili na fb itp ...

Szukałem w pliku foother.php ale tam nic niema .. podpowie ktoś jak to usunąć?

Wygląda to tak:
Image

Pozdrawiam
Venite
Obsługa CBA
Posty: 3197
Rejestracja: 18 lut 2011, 08:01:57
Reputacja: 43
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows 1440x900

Re: Jak usunąć stopkę?

Postautor: Venite » 18 lip 2013, 15:16:54

Jeśli jest to skórka darmowa, którą pobrałeś dla WP, to nie wolno Ci stopki usuwać (zazwyczaj na takich warunkach jest darmowa) nawet, jeśli było w niej takie coś.

A jeśli tak, to powinno być tutaj http://wordpress.czytajmy.net/edycja-sz ... /#more-397

I wyglądać tak lub podobnie.
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
alexDP
Posty: 4
Rejestracja: 18 lip 2013, 14:58:38
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows

Re: Jak usunąć stopkę?

Postautor: alexDP » 18 lip 2013, 19:07:59

W panelu admina niema opcji edycji stopki a sam plik foother.php wygląda tak:

CodeColon Select All Code

<div class="art-footer">

    <div class="art-footer-inner">

        <a href="<?php bloginfo('rss2_url'); ?>" class="art-rss-tag-icon" title="RSS"></a>

        <div class="art-footer-text">

<p>

<?php

 global $default_footer_content
;

 $footer_content = stripslashes(get_option('art_footer_content'));

 if ($footer_content === false) $footer_content = $default_footer_content;

 echo stripslashes($footer_content);

?>

</p>

</div>

    </div>

    <div class="art-footer-background">

    </div>

</div>



        <div class="cleared"></div>

    </div>

</div>

<div class="cleared"></div>

<p class="art-page-footer"><?php

/* This theme is powered by free-wordpress-theme.net, please do NOT remove the comment or anything below. */

            wp_theme_GPL_credits();

/* This theme is powered by free-wordpress-theme.net, please do NOT remove the comment or anything below. */ ?></

</div>



<!-- <?php printf(__('%d queries. %s seconds.', 'kubrick'), get_num_queries(), timer_stop(0, 3)); ?> -->

<?php ob_start(); wp_footer(); $content = ob_get_clean(); if (strlen($content)) echo '<div>' . $content . '</div>'; ?>

</body>

</html>


nigdzie nie widzę opcji edycji/usunięcia edycji tych odnośników co są na screenie powyżej ..
Venite
Obsługa CBA
Posty: 3197
Rejestracja: 18 lut 2011, 08:01:57
Reputacja: 43
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows 1440x900

Re: Jak usunąć stopkę?

Postautor: Venite » 18 lip 2013, 19:14:10

Widzę linię, w której można ten kod usunąć, został on zamaskowany specjalnie i nie podam Ci sposobu na usunięcie go, dopóki Cię nie uświadomię. Licencja której udziela Ci autor darmowego szablonu jasno mówi, że stopka ma zostać i nie wolno jej modyfikować ani usuwać - zasada uznania autorstwa, do której autor ma pełne prawo. Jeśli to zrobisz, używasz tego szablonu nielegalnie. Chyba, że jesteś w 100% pewien, że chcesz to zrobić i masz świadomość, że łamiesz w ten sposób zasady i w tym momencie nie masz prawa używać tego szablonu - za Twoim potwierdzeniem, w następnym poście, który napiszesz - napiszę Ci co usunąć.

Pamiętaj, że po usunięciu stopki, jeśli autor znajdzie Twoją stronę, może sobie do niej rościć prawa:
a) do usunięcia szablonu
b) do zablokowania strony
c) jako naruszenie praw autorskich i własności intelektualnej (postanowień licencji), co ciągnie ze sobą paragrafy kodeksów prawnych i jest rozwiązywane drogą sądowną, często z dużymi odszkodowaniami.


Odn poniższego posta Jendru:): tak się właśnie robi i tak to wygląda. Po prostu, ryzykujesz.


Nie straszymy Cię, tylko mówimy Ci jak to bywa w sieci i żebyś miał tego świadomość.
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
Awatar użytkownika
Jendru :)
Posty: 831
Rejestracja: 28 mar 2007, 19:57:57
Reputacja: 9
Strona na CBA.pl: piekar.com.pl
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Chrome Windows 1920x1080
Kontakt:

Re: Jak usunąć stopkę?

Postautor: Jendru :) » 18 lip 2013, 19:56:17

Jeżeli zamierzasz używać tego themea bez stopki autora to aż ci życzę żeby zastosowano się do punktu C. To bardziej niż chamskie wziąć czyjąś pracę (udostępnioną dla ciebie za darmo) i podpisać się pod nią jako własną. Jako twórca podobnych themeów specjalnie wrócę na twoją stronę, zrobię sobie śledztwo i jeżeli będzie theme czyjś użyty bez stopki to osobiście zgłoszę twoją stronę do usunięcia albo autorowi themea żeby może jakieś większe konsekwencje wyciągnął.
alexDP
Posty: 4
Rejestracja: 18 lip 2013, 14:58:38
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1680x945

Re: Jak usunąć stopkę?

Postautor: alexDP » 19 lip 2013, 08:13:56

Jendru nie strasz nie strasz bi wiesz co ..
Tysiące ludzi ma szablony darmowe z usuniętymi stopkami i jakoś żyją.

Venite chciałem usunąć je tylko ze względu iż 2 odnośniki są nieaktualne (przenoszą na stronę która nie istnieje)
i nie chodzi tu dokładnie o ten szablon, dałem tylko zdj poglądowe.
Dzięki za informacje.
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Reputacja: 123
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: Jak usunąć stopkę?

Postautor: DeaDriam » 19 lip 2013, 09:27:56

Jendru :)
I tak trzymaj..tak trzymaj..dokładnie to ująłeś :)
Brodzik WroteColonheh Jendru kapuś

do kogo to mówisz człeku i co mówisz..w ogóle masz pojęcie o czymkolwiek co @Jendru pisze?
Reasumuję=nie masz pojęcia i to nie to forum,gdzie tak można się zwracać do kogokolwiek
alexDP WroteColonVenite chciałem usunąć je tylko ze względu iż 2 odnośniki są nieaktualne (przenoszą na stronę która nie istnieje)

mimo wszystko autora należy pozostawić(url można wykasować jeśli strona nie istnieje),to jego praca i uczciwy webmaster i szef strony
powinien to uszanować.Jak bys sie czuł,gdybyś coś stworzył i dał info ze to Twoje,a ktoś to wykasował..to nie po dorosłemu
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
Venite
Obsługa CBA
Posty: 3197
Rejestracja: 18 lut 2011, 08:01:57
Reputacja: 43
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows 1440x900

Re: Jak usunąć stopkę?

Postautor: Venite » 19 lip 2013, 10:54:51

alexDP WroteColoni jakoś żyją.

i kuszą los. Do czasu i wierz mi, lub nie - to się zdarza. Nie zawsze, napisałem jednak o konsekwencjach jakie mogą Cię czekać.

Samej stopki nie zedytujesz, ale możesz zrobić tak:

z fragmentu

CodeColon Select All Code

<p class="art-page-footer"><?php

/* This theme is powered by free-wordpress-theme.net, please do NOT remove the comment or anything below. */

            wp_theme_GPL_credits();

/* This theme is powered by free-wordpress-theme.net, please do NOT remove the comment or anything below. */ ?></

</div>



usuwasz

CodeColon Select All Code

wp_theme_GPL_credits();


w tej linijce, w której to było, możesz dodać własny kod, np.

CodeColon Select All Code

echo '<b>tutaj jakiś tekst, link, jakikolwiek kod html';


Tak, żeby wyglądało to jak tutaj:

CodeColon Select All Code

<p class="art-page-footer"><?php

/* This theme is powered by free-wordpress-theme.net, please do NOT remove the comment or anything below. */

           echo '<b>tutaj jakiś tekst, link, jakikolwiek kod html';

/* This theme is powered by free-wordpress-theme.net, please do NOT remove the comment or anything below. */ ?></

</div>


Uwaga na " cudzysłowia, które trzeba zamieniać na &quot; .

I - żeby nie było - zostałeś ostrzeżony. ;)
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
alexDP
Posty: 4
Rejestracja: 18 lip 2013, 14:58:38
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows

Re: Jak usunąć stopkę?

Postautor: alexDP » 19 lip 2013, 14:03:37

Dzięki za informację.

Oraz za ostrzeżenie,chyba jednak stopkę zostawię.
Ale na przyszłość będę wiedział jak to wyedytować.

Pozdr

---- EDIT ----

Venite, widzę że jesteś ogarnięty dobrze w sprawach WP to może mi odpowiesz na pytanie.
Mam na stronie kilka formularzy (używam wtyczki contact form 7)
I problem jest taki, że przez ostatni czas wiadomości wysłane przez formularze docierają a skrzynkę pocztową po ok 30 min ..
Zwykłe wiadomości wysłane z innej poczty na moją przychodzą normalnie.
W czym może być problem ? serwer? a może zapchana poczta? a może jakieś ustawienie wtyczki? Proszę o pomoc.
Awatar użytkownika
jkaminski
Posty: 27
Rejestracja: 20 kwie 2015, 16:25:15
Reputacja: 0
Lokalizacja: Nowy York
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1920x1080
Kontakt:

Jak usunąć stopkę?

Postautor: jkaminski » 17 lut 2017, 16:59:18

trudno wraz powiedzieć na czym może polegać ten problem. Ale pierwsze, co przychodzę w głowę to serwer.
cbbartosz5050
Posty: 2
Rejestracja: 27 sie 2018, 18:01:54
Reputacja: 0
Lokalizacja: Pleszew
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Linux 1920x1080
Kontakt:

Jak usunąć stopkę?

Postautor: cbbartosz5050 » 14 gru 2019, 13:50:41

To powiem ci, że ja nie używam WorldPress`a. Na swoim profilu hostingowym, to ono jest do Kit`u. Ci utrudnia twoje życie. Wem że w WorldPress, jest dla leniuchów i brak czasu na tą zabawę. Może jesteś w tym co opisane, może się mylę. Ale radzę ci odinstallować ten WorldPress`a od swojego profilu, i zacznij robić swoją stronę od postaw z swoją bazą MySQL Database. I lepiej wydzesz na tym, rwoim hostingu.

Wróć do „WordPress i inne systemy blogowe”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 2 gości