invictum.cba.pl - pomoc z WP

Konfiguracja WordPressa i innych skryptów blogowych.
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Reputacja: 123
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

invictum.cba.pl - pomoc z WP

Postautor: DeaDriam » 06 cze 2013, 17:40:06

Z Joomla do WP nie przeniesiesz ot tak raz dwa i jest
Jedynie wszystko od nowa
Invictum WroteColon(kojarzą mi się z jakimiś "słit" czymś z bliżej nieokreślonego powodu)

Hm..dziwne określenie masz wobec tak Potęznego skryptu,z którego korzystają "Światowej sławy ludzie"
szkoda...bo najbardziej sie nadaje na tego typu strone
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
Invictum
Posty: 57
Rejestracja: 05 cze 2013, 21:15:00
Reputacja: 2
Strona na CBA.pl: invictum.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Re: invictum.cba.pl

Postautor: Invictum » 06 cze 2013, 18:27:25

Szczerze mówiąc nigdy z tego nie korzystałam, więc raczej nie powinnam oceniać. Moje określenie mogło się wziąć z tego, że tam gdzie jest "słit" od razu rzuca się w oczy, że to blog, a tam gdzie jakaś "normalna" strona, niekoniecznie. :)

Dowiem się więcej o tym Wordpressie, rozważę przeniesienie się tam. :)
"...po prostu się patrzył, miał zasłonięte oczy... "
Invictum
Posty: 57
Rejestracja: 05 cze 2013, 21:15:00
Reputacja: 2
Strona na CBA.pl: invictum.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Re: invictum.cba.pl

Postautor: Invictum » 06 cze 2013, 22:53:30

Dziękuję.

Co mogę zrobić, aby rozreklamować witrynę?

Wordpress'a sobie zainstalowałam na próbę i się z nim bawię, zobaczymy co z tego wyjdzie.
"...po prostu się patrzył, miał zasłonięte oczy... "
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Reputacja: 123
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: invictum.cba.pl

Postautor: DeaDriam » 07 cze 2013, 05:14:23

Dodaj sie do katalogów
Spróbuj na fejsie,nk po portalach społecznościuowych itp
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
Invictum
Posty: 57
Rejestracja: 05 cze 2013, 21:15:00
Reputacja: 2
Strona na CBA.pl: invictum.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows

Re: invictum.cba.pl

Postautor: Invictum » 25 cze 2013, 16:06:07

Witam ponownie. :)
Żeby wordpress był pod adresem invictum.cba.pl, muszę go zainstalować w głównym katalogu i usunąć wszystko co tam było do tej pory?
Jeśli tak, to czy da się zrobić kopię tego co mam obecnie na stronie? Jakbym się rozmyśliła z bloga i chciała wrócić do Joomli to przydałoby się mieć gdzieś zapisane to co było wcześniej coby się nie bawić w to od początku. :D
"...po prostu się patrzył, miał zasłonięte oczy... "
Venite
Obsługa CBA
Posty: 3197
Rejestracja: 18 lut 2011, 08:01:57
Reputacja: 43
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows 1440x900

Re: invictum.cba.pl

Postautor: Venite » 25 cze 2013, 16:27:05

Tak, oczywiście :)

Kopiujesz wszystko z FTP (za wyjątkiem pliku .ftpquota - jest nie do ruszenia) gdzieś na swój dysk, najlepiej do osobnego folderu w komputerze (do tego możesz użyć programu FileZilla).

Wchodzisz w http://cba.pl/pma4/, logujesz się na dane dostępowe do bazy danych MySQL. Wchodzisz w Bazy Danych->Klikasz swoją bazę danych->Eksportuj->Wykonaj i zapisujesz gdzieś zrzut bazy danych (najlepiej w folderze ze stroną tak, żeby się nie zgubił!).

Po wykonaniu operacji i upewnieniu się, że skopiowałaś wszystkie pliki i plik z bazą też tam jest, możesz usunąć zawartość FTP (z wyjątkiem wspomnianego wcześniej .ftpquota) i usunąć wszystkie tabele w bazie danych. Wówczas instalujesz WordPress i zaczynasz z nim zabawę. W razie czego przywracasz FTP i bazę danych i masz z powrotem Joomlę.
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Reputacja: 123
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: invictum.cba.pl

Postautor: DeaDriam » 25 cze 2013, 16:29:50

Pobierz pliki na kompa
pobierz bazq sql na kompa z phpadmin zapisz jako txt lub zip
i masz kopie
aby zainstalować Wordpress nie musisz kasować bazy Wordpress ma inny prefix
Wystarczy ze usuniesz pliki Joomla lub odinstalujesz robiąc wcześniej kopię bazy jak opisałem powyżej
Instalując WP podasz jedynie mu namiary podczas instalacji
http://cba.pl/panel/client/opisy/wordpress.html

---- EDIT ----

Razem z Venite pisałem :mrgreen:
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
Venite
Obsługa CBA
Posty: 3197
Rejestracja: 18 lut 2011, 08:01:57
Reputacja: 43
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows 1440x900

Re: invictum.cba.pl

Postautor: Venite » 25 cze 2013, 19:22:44

matpol WroteColonRazem z Venite pisałem

:mrgreen:

Tak, ale usunięcie bazy podałem jako krok opcjonalny, żeby nie zaśmiecać gdy już uda się z WP.
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Reputacja: 123
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: invictum.cba.pl

Postautor: DeaDriam » 25 cze 2013, 22:02:39

Venite WroteColonTak, ale usunięcie bazy podałem jako krok opcjonalny, żeby nie zaśmiecać gdy już uda się z WP

matpol WroteColonaby zainstalować Wordpress nie musisz kasować bazy, Wordpress ma inny prefix

Jak wypali to tylko manualnie kasuje tabele Joomla
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
Invictum
Posty: 57
Rejestracja: 05 cze 2013, 21:15:00
Reputacja: 2
Strona na CBA.pl: invictum.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows

Re: invictum.cba.pl

Postautor: Invictum » 26 cze 2013, 09:55:42

Ale mi ładnie wszystko opisaliście :D
Dziękuję bardzo, może nic nie pokręcę haha

Niech mi tylko net zacznie normalnie działać i się biorę za WP. :)
"...po prostu się patrzył, miał zasłonięte oczy... "
Invictum
Posty: 57
Rejestracja: 05 cze 2013, 21:15:00
Reputacja: 2
Strona na CBA.pl: invictum.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows

Re: invictum.cba.pl

Postautor: Invictum » 03 lip 2013, 19:57:32

Up@ no dzięki bardzo, ale czytaj uważniej, bo ja nie facet :D



Help potrzebny dla ciemnoty :mrgreen:
Przy próbie skopiowania wszystkiego na dysk:
Fatal error: Allowed memory size of 47185920 bytes exhausted (tried to allocate 320229 bytes) in /var/panel/gui/tools/filemanager/includes/zip.lib.php on line 113
i co teraz mam zrobić? :D
"...po prostu się patrzył, miał zasłonięte oczy... "
Venite
Obsługa CBA
Posty: 3197
Rejestracja: 18 lut 2011, 08:01:57
Reputacja: 43
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows 1440x900

Re: invictum.cba.pl

Postautor: Venite » 03 lip 2013, 20:07:55

Użyj managera FTP z poziomu aplikacji Windows, np. FileZilla: https://filezilla-project.org :)
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
Invictum
Posty: 57
Rejestracja: 05 cze 2013, 21:15:00
Reputacja: 2
Strona na CBA.pl: invictum.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows

Re: invictum.cba.pl

Postautor: Invictum » 06 lip 2013, 20:10:13

Uhhh wreszcie mam chwilkę żeby się tym zająć i dokończyć haha

Ciemnota dalej potrzebuje helpu
W "serwer" mam wpisać to co jest w filemanager'e, czyli 127.0.0.1?
A co w "port"?
"...po prostu się patrzył, miał zasłonięte oczy... "
Venite
Obsługa CBA
Posty: 3197
Rejestracja: 18 lut 2011, 08:01:57
Reputacja: 43
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows 1440x900

Re: invictum.cba.pl

Postautor: Venite » 06 lip 2013, 20:39:49

serwer to adres Twojej www, czyli invictum.cba.pl
port zostaw puste (będzie domyslny - 21) lub 210
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
Invictum
Posty: 57
Rejestracja: 05 cze 2013, 21:15:00
Reputacja: 2
Strona na CBA.pl: invictum.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1680x1050

Re: invictum.cba.pl

Postautor: Invictum » 06 lip 2013, 20:47:39

Dzięki, działa :D
Ale pewnie zaraz znowu się będę o coś pytać ;)
"...po prostu się patrzył, miał zasłonięte oczy... "

Wróć do „WordPress i inne systemy blogowe”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość