invictum.cba.pl - pomoc z WP

Konfiguracja WordPressa i innych skryptów blogowych.
Invictum
Posty: 57
Rejestracja: 05 cze 2013, 21:15:00
Reputacja: 2
Strona na CBA.pl: invictum.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1680x1050

Re: invictum.cba.pl

Postautor: Invictum » 19 lip 2013, 13:13:00

No tak mniej więcej gotowe :D chciałam zobaczyć jak to będzie wyglądało ;)

Coś mi się wydaje, że nie do końca, bo żadnej grafiki nie ma (same napisy są) to chyba nie ma co podmienić?
"...po prostu się patrzył, miał zasłonięte oczy... "
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Reputacja: 123
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: invictum.cba.pl

Postautor: DeaDriam » 19 lip 2013, 13:34:12

Invictum WroteColonCoś mi się wydaje, że nie do końca, bo żadnej grafiki nie ma

Ten styl nie ma logo-banera zawiera jedynie w images jeden plik halloween
możesz poszukać plugina do banerów np Banner Ads..czy też Adserve i ustawić aby wyświetlał sie na górze strony-wszystkie.
Możesz też bez kombinowania i obciążania bazy wykonać...
http://webhosting.pl/Jak.dodac.swoje.lo ... WordPressa
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
Invictum
Posty: 57
Rejestracja: 05 cze 2013, 21:15:00
Reputacja: 2
Strona na CBA.pl: invictum.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1680x1050

Re: invictum.cba.pl

Postautor: Invictum » 19 lip 2013, 13:42:52

Mam nadzieję że pamiętasz że ja ciemnogród totalny jestem ;)

A nie da się tego jakoś wstawić na zasadzie panel - motywy - edytuj?
"...po prostu się patrzył, miał zasłonięte oczy... "
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Reputacja: 123
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: invictum.cba.pl

Postautor: DeaDriam » 19 lip 2013, 13:46:51

Ta skórka nie ma kodu co podałem w linku
Przecież w linku co podałem pisze :)
logujemy się do Kokpitu i z sekcji Wygląd wybieramy Edytor.
Z dostępnych plików do edycji wybieramy header.php. Następnie odszukujemy fragment odpowiedzialny za nazwę naszego serwisu, wygląd to mniej więcej tak:


dla bezpieczeństwa ściągnij ten plik na kompa przed edytowaniem go
Pomalutku i dojdziesz do wszystkiego :)
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
Invictum
Posty: 57
Rejestracja: 05 cze 2013, 21:15:00
Reputacja: 2
Strona na CBA.pl: invictum.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1680x1050

Re: invictum.cba.pl

Postautor: Invictum » 19 lip 2013, 13:55:49

Oj ciiiii, ja czytać nie umiem :P
Dobrze, pomalutku powolutku.... znowu robię wszystko naraz :mrgreen:
"...po prostu się patrzył, miał zasłonięte oczy... "
Invictum
Posty: 57
Rejestracja: 05 cze 2013, 21:15:00
Reputacja: 2
Strona na CBA.pl: invictum.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1680x1050

Re: invictum.cba.pl

Postautor: Invictum » 19 lip 2013, 14:01:43

@up
Cieszę się bardzo :)

---- EDIT ----

Logo już się naumiałam wstawiać :D
Nadaje się ten mój wynalazek? :)
"...po prostu się patrzył, miał zasłonięte oczy... "
Invictum
Posty: 57
Rejestracja: 05 cze 2013, 21:15:00
Reputacja: 2
Strona na CBA.pl: invictum.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows

Re: invictum.cba.pl

Postautor: Invictum » 20 lip 2013, 09:35:22

Aaa bo ja lubię takie czarne :D białe mnie razi po oczach :roll:
Dziękuję za ocenę :)

matpol WroteColon
Invictum WroteColon *wejdż w widgety i tam powinno to "Meta być dodane"Dodając własne menu,czy coś tam w pozycję gdzie jest menu,a nie było edytowane,może zniknąć
(chociaż nie każda skórka to ma)
*w sidebar.php możesz znależć kod od tego i go wyciąć
**Znależć plugin Customize Meta Widget i go sobie dostosować do własnych potrzeb


* mój sidebar

CodeColon Select All Code

<aside id="sidebar">
<?php if ( is_active_sidebar('primary-widget-area') ) : ?>
<div id="primary" class="widget-area">
<ul class="sid">
<?php dynamic_sidebar('primary-widget-area'); ?>
</ul>
</div>
<?php endif; ?>
</aside>
i co tu wyciąć?

** nie umeim tego i tak dostosować :D
"...po prostu się patrzył, miał zasłonięte oczy... "
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Reputacja: 123
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: invictum.cba.pl

Postautor: DeaDriam » 20 lip 2013, 10:21:22

marqs79 kaja1990
ten dział nie służy do ocen strony..piszesz nie na temat
*************************************************
Invictum
Przeważnie można było w sidebar,ale nie każdy them to ma"Twój nie ma"
Wchodzisz w Widgety w PA i masz
sidebar Widget Area
usuwasz Meta=klik i usuń i dodajesz coś własne jak chcesz
Czyli
wp-admin -> wygląd -> widgety -> zdjąć z prawej strony widget "Meta"
Inny myk
włączasz jakąś inną skórkę wchodzisz w widgety i tak samo usuwasz
(nie zawsze działa)
Można edytować wp-includes/default-widgets.php

Można też i tak..(nikomu w zasadzie tego nie podaje,zwłaszcza początkującym)Zrób wpierw "Backup"Wordpressa NIM ZACZNIESZ
http://iworks.pl/2011/03/05/wordpress-w ... ac-widget/
Ostatnio zmieniony 20 lip 2013, 10:27:01 przez DeaDriam, łącznie zmieniany 1 raz.
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
Invictum
Posty: 57
Rejestracja: 05 cze 2013, 21:15:00
Reputacja: 2
Strona na CBA.pl: invictum.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1680x1050

Re: invictum.cba.pl

Postautor: Invictum » 20 lip 2013, 10:26:30

Od kiedy nie służy? O.o o ile mi wiadomo jesteśmy w "Ocena stron w CBA.PL" :D
-----------

Noooo to mety całkiem nima tak? To wtedy też nima się jak zalogować :mrgreen:





Lepiej nie będę tego robić :P
"...po prostu się patrzył, miał zasłonięte oczy... "
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Reputacja: 123
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: invictum.cba.pl

Postautor: DeaDriam » 20 lip 2013, 10:28:54

Invictum WroteColon"Ocena stron w CBA.PL

a fakt hehe nie zauważyłem..wiec My piszemy nie na temat :lol:

Invictum WroteColonNoooo to mety całkiem nima tak? To wtedy też nima się jak zalogowac

Logujesz sie
http://www.invictum.cba.pl/wp-admin

---- EDIT ----

albo dajesz jak u mnie na stronie "Logowanie na górze,można w black ustwić w Link jest podpisie/sygnaturce... slide login :)
Ostatnio zmieniony 20 lip 2013, 10:33:03 przez DeaDriam, łącznie zmieniany 2 razy.
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
Venite
Obsługa CBA
Posty: 3197
Rejestracja: 18 lut 2011, 08:01:57
Reputacja: 43
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows 1440x900

Re: invictum.cba.pl

Postautor: Venite » 20 lip 2013, 10:32:06

Piszcie, najwyżej potem wydzielę posty do osobnego wątku, "żeby nie było". ;)
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
Invictum
Posty: 57
Rejestracja: 05 cze 2013, 21:15:00
Reputacja: 2
Strona na CBA.pl: invictum.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows

Re: invictum.cba.pl

Postautor: Invictum » 20 lip 2013, 10:33:56

Oj tam oj tam to szczegół ;P



Mhmm.... zaraz zapewne i tak coś mi nie będzie pasowało :P
-----
popsułam cytaty.. więc bez :D
"...po prostu się patrzył, miał zasłonięte oczy... "
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Reputacja: 123
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: invictum.cba.pl

Postautor: DeaDriam » 20 lip 2013, 10:35:44

W ustawieniach pluginu są kolory np black...całość mało co rzuca sie w oczy,bo jest ustawienie transparent Potestuj superslider-login

---- EDIT ----

Invictum WroteColonMhmm.... zaraz zapewne i tak coś mi nie będzie pasowało

Jakbym siore czytał na GG zobacz podejrzyj u mnie"Link wpodpisie"
Ja spadam na rybki potestować muche i łajbę :devil:
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
Invictum
Posty: 57
Rejestracja: 05 cze 2013, 21:15:00
Reputacja: 2
Strona na CBA.pl: invictum.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows

Re: invictum.cba.pl

Postautor: Invictum » 21 lip 2013, 10:53:47

matpol WroteColonJa spadam na rybki potestować muche i łajbę :devil:


I jak tam testy? :D


Można uznać że sobie poradziłam ze wszystkim... oprócz maili :P
"...po prostu się patrzył, miał zasłonięte oczy... "
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Reputacja: 123
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: invictum.cba.pl

Postautor: DeaDriam » 21 lip 2013, 11:08:10

Invictum WroteColonI jak tam testy?

A ..dziękuję 4 leszcze i 3 sandacze..niestety już powcinali :devil:
Invictum WroteColonMożna uznać że sobie poradziłam ze wszystkim... oprócz mail

Nom brawo,właśnie widzę.co do maili to tylko edycja,ale daj sobie z tym spokój
No chyba ,że Ci odpali SB Welcome Email
http://wordpress.org/plugins/welcome-email-editor/
Tam masz dyskusję ..stara..ale zawsze coś jak już
http://zenwordpress.pl/topic/11385-tre- ... ordpressa/
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<

Wróć do „WordPress i inne systemy blogowe”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość