invictum.cba.pl - pomoc z WP

Konfiguracja WordPressa i innych skryptów blogowych.
Invictum
Posty: 57
Rejestracja: 05 cze 2013, 21:15:00
Reputacja: 2
Strona na CBA.pl: invictum.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1680x1050

Re: invictum.cba.pl

Postautor: Invictum » 07 lip 2013, 21:09:45

Że też masz jeszcze cierpliwość do mnie :D

Jeszcze mi powiedz jak wyrzucić napis "darmowy hosting cba.pl"?

CodeColon Select All Code

.cbalink {
display:none;
}  

To z jakiegoś powodu nie przynosi efektu. Chyba że w złe miejsce wrzucam :P a wrzucam, zgodnie z tym co na forum wygrzebałam, w arkusz stylów CSS :)
"...po prostu się patrzył, miał zasłonięte oczy... "
Venite
Obsługa CBA
Posty: 3197
Rejestracja: 18 lut 2011, 08:01:57
Reputacja: 43
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows 1440x900

Re: invictum.cba.pl

Postautor: Venite » 07 lip 2013, 21:31:01

może lepiej zrób to z poziomu WP. PA->Wygląd->Motywy->Edytor->(po prawej stronie) style.css "Arkusz Stylów".
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
Invictum
Posty: 57
Rejestracja: 05 cze 2013, 21:15:00
Reputacja: 2
Strona na CBA.pl: invictum.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1680x1050

Re: invictum.cba.pl

Postautor: Invictum » 07 lip 2013, 21:39:31

Teraz zadziałało.
A stopkę udało mi sie edytować do połowy... dalej nie umiem :P


Może się kolorem zajmę. Domyślam się, że w arkuszu stylów mam pogrzebać, znaleźć odpowiednią pozycję i zmienić pomarańczowy na czerwony? Tylko który fragment jest odpowiednią pozycją? :mrgreen:
I skąd mam wiedzieć które literki/cyferki jaki kolor oznaczają?
"...po prostu się patrzył, miał zasłonięte oczy... "
Venite
Obsługa CBA
Posty: 3197
Rejestracja: 18 lut 2011, 08:01:57
Reputacja: 43
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows 1440x900

Re: invictum.cba.pl

Postautor: Venite » 07 lip 2013, 21:58:44

Menu: prawodpodobnie #menu i tam szukać.

Co z resztą... Ciężko powiedzieć. Na razie zostaw jak jest, możesz podać nazwę stylu którego używasz, to jutro w chwili wolnej poszperam u siebie i podeślę Ci co, gdzie trzeba zmienić. Ok?
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
Invictum
Posty: 57
Rejestracja: 05 cze 2013, 21:15:00
Reputacja: 2
Strona na CBA.pl: invictum.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1680x1050

Re: invictum.cba.pl

Postautor: Invictum » 07 lip 2013, 22:11:29

Już się udało.... wywaliłam całą zawartość pliku i napisałam po swojemu :)
Czyli zostają kolory...
A motyw Haunted House :P
"...po prostu się patrzył, miał zasłonięte oczy... "
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Reputacja: 123
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: invictum.cba.pl

Postautor: DeaDriam » 08 lip 2013, 05:58:33

cholerkumal a ,chciałem coś dodać co do motywów
a tu masz bab..........o placek
Błąd łączenia się z bazą danych
zajrzyj tam "Themy z pluginami sa:Działaja na kazdej wersjia
http://www.wpspider.com/
:mrgreen:
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
Venite
Obsługa CBA
Posty: 3197
Rejestracja: 18 lut 2011, 08:01:57
Reputacja: 43
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Mobile Android 240x301

Re: invictum.cba.pl

Postautor: Venite » 08 lip 2013, 07:27:46

MySQL leży i kwiczy, wysłałem info do rkd.
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
Invictum
Posty: 57
Rejestracja: 05 cze 2013, 21:15:00
Reputacja: 2
Strona na CBA.pl: invictum.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1680x1050

Re: invictum.cba.pl

Postautor: Invictum » 08 lip 2013, 10:35:45

W sensie że co? Nie działa? I mam zmieniać styl? :S bo nie nadążam za Wami ;)

Wiecie, mnie trzeba tak łopatologicznie i prosto tłumaczyć krok po kroku :P
"...po prostu się patrzył, miał zasłonięte oczy... "
Venite
Obsługa CBA
Posty: 3197
Rejestracja: 18 lut 2011, 08:01:57
Reputacja: 43
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows 1440x900

Re: invictum.cba.pl

Postautor: Venite » 08 lip 2013, 12:46:19

Invictum , już jest ok ;)
Dziś od około 4:00 do 8:00 nie działała baza danych i to ogólnie tyczyło się wszystkich stron na CBA.pl. Nic nie rozwaliłaś, był to po prostu niezależny problem techniczny :)
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
Invictum
Posty: 57
Rejestracja: 05 cze 2013, 21:15:00
Reputacja: 2
Strona na CBA.pl: invictum.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1680x1050

Re: invictum.cba.pl

Postautor: Invictum » 08 lip 2013, 12:56:57

Ufffff a juz się przestraszyłam ;)

Stopkę rozgryzłam, zmianę kolorów też mniej - więcej... mniej niż więcej :P to może mi pomóż zrobić galerię tak, żeby zdjęcia się otwierały w ramce w tym samym oknie, tak jak miałam wcześniej, a nie w całym oknie :D
"...po prostu się patrzył, miał zasłonięte oczy... "
Venite
Obsługa CBA
Posty: 3197
Rejestracja: 18 lut 2011, 08:01:57
Reputacja: 43
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Chrome Windows 1920x1080

Re: invictum.cba.pl

Postautor: Venite » 08 lip 2013, 14:05:29

Jakiej galerii używasz? Jakiejś wtyczki?
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
Invictum
Posty: 57
Rejestracja: 05 cze 2013, 21:15:00
Reputacja: 2
Strona na CBA.pl: invictum.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1680x1050

Re: invictum.cba.pl

Postautor: Invictum » 18 lip 2013, 22:59:25

No niby mam NextGEN Gallery


----
Edit
Już chyba ogarnęłam :P ale z inną galerią

i z jeszcze inną....


----------------
----------------

Ave!
Powracam... z nowymi "problemami" ;)

1. Kiedy nowy użytkownik sie rejestruje, dostaje maila z hasłem i tyle. Da się jakoś zmienić treść tego maila/dodać coś co by wysyłało drugiego o treści jaką sobie zażyczę?

2. Czy da się coś zrobić z niepotrzebnymi mi do szczęścia linkami w menu "Meta"? Usunąć, zamienić czy coś?

3. Ma ktoś pomysł na logo/baner? :mrgreen: :mrgreen: u mnie pustka w głowie
"...po prostu się patrzył, miał zasłonięte oczy... "
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Reputacja: 123
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: invictum.cba.pl

Postautor: DeaDriam » 19 lip 2013, 05:41:34

Invictum WroteColon1. Kiedy nowy użytkownik sie rejestruje, dostaje maila z hasłem i tyle. Da się jakoś zmienić treść tego maila/dodać coś co by wysyłało drugiego o treści jaką sobie zażyczę?

To systemowy komunikat tresci maili zapisana w wp-includes..czy bazie
nie zemieniaj jej,bo po aktualizacji i tak powróci do pierwotnego stanu
Proponuje zainstalować cformsII jest po polsku(nawet gdzieś tu na forum dałem instrukcje
co i jak z mailami,komentami, itp-masz tam opcje gdzie możesz dać własną treść,podziękowania itp

Invictum WroteColon2. Czy da się coś zrobić z niepotrzebnymi mi do szczęścia linkami w menu "Meta"? Usunąć, zamienić czy coś

*wejdż w widgety i tam powinno to "Meta być dodane"Dodając własne menu,czy coś tam w pozycję gdzie jest menu,a nie było edytowane,może zniknąć
(chociaż nie każda skórka to ma)
*w sidebar.php możesz znależć kod od tego i go wyciąć
**Znależć plugin Customize Meta Widget i go sobie dostosować do własnych potrzeb

--Co do banera/logo to proponuje wziąć kartkę papieru ,ołówek i pobawić się w pomysły :mrgreen: --
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
Invictum
Posty: 57
Rejestracja: 05 cze 2013, 21:15:00
Reputacja: 2
Strona na CBA.pl: invictum.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1680x1050

Re: invictum.cba.pl

Postautor: Invictum » 19 lip 2013, 12:55:12

Do 1 i 2 jeszcze wrócimy, zajęłam sie 3 :D i nie umiem wstawić mojej produkcji we własciwe miejsce
"...po prostu się patrzył, miał zasłonięte oczy... "
Awatar użytkownika
Fineas_Nigellus
Posty: 582
Rejestracja: 08 lis 2012, 17:33:45
Reputacja: 14
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1440x900
Kontakt:

Re: invictum.cba.pl

Postautor: Fineas_Nigellus » 19 lip 2013, 13:08:01

Invictum WroteColonzajęłam sie 3 i nie umiem wstawić mojej produkcji we własciwe miejsce

Rozumiem, że logo masz gotowe?
W katalogu z grafiką pewnie wystarczy podmienić właściwą grafikę ;)
Mówimy STOP Reklamie-Sygnaturce! ;)

Wróć do „WordPress i inne systemy blogowe”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości