Strony łamiące regulamin cba zgłaszać TUTAJ

Zgłaszanie problemów dotyczących hostingu CBA.PL (www, ftp, poczta, panel itp.).
juice
Admin CBA
Posty: 3563
Rejestracja: 15 cze 2005, 19:25:03
Reputacja: 153
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Strony łamiące regulamin cba zgłaszać TUTAJ

Postautor: juice » 11 lip 2007, 12:07:02

Proszę wszystkich o umieszczanie linków, stron, które łamią regulamin CBA.

Nie zakładajcie nowych tematów na ten temat.

Proszę też o dokładne opisanie który punkt regulaminu łamią i pokazanie konkretnych przykładów (dokładne linki do konkretnych stron łamiących ten regulamin)
lukasz-blast
Posty: 6
Rejestracja: 11 lip 2007, 11:26:49
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Internet Explorer Windows 1024x768

Postautor: lukasz-blast » 11 lip 2007, 14:52:12

Co do tego mojego 1 konta ( -=Lukasz=- ) niewiem jak, i kto to zrobił.. ale zmienił mi hasło, i meila.. miałem na tamtym koncie meila tego, co obecnie mam na tym koncie .. Dało by radę zwrócić mi je ? Możesz nawet po IP sprawdzić, że to ja.. mam stałe.. Ok, teraz 2 sprawa...

Witam. Z tej strony -=Lukasz=- , Admin strony www.lukasz-blast.cba.pl

( piszę z 2 konta, ponieważ na 1 ktoś mi zmienił hasło i meila, i niemam jak go odzyskać, jeżeli dałoby radę, to proszę Admina CBA o pomoc.

Chciałbym zgłosić plagiat. Jakiś koleś, kopiuje sobie informacje z mojej strony, bez zapytania się mnie o zdanie.

Moja Web : http://www.lukasz-blast.cba.pl
Jego : http://www.muonlinehacking.cba.pl/

Dziękuje z góry za pomoc.

-=Lukasz=-
Awatar użytkownika
fuma
Przyjaciel CBA
Posty: 11168
Rejestracja: 01 sie 2005, 14:57:56
Reputacja: 201
Lokalizacja: z jajka niespodzianki :P
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows 1600x1200

Postautor: fuma » 11 lip 2007, 15:45:20

nawet linkow do grafik nie zmienil:
http://www.muonlinehacking.cba.pl/Shadow%20Bug.html
prowadza one na grafiki umieszczone na koncie www.lukasz-blast.cba.pl
lukasz-blast
Posty: 6
Rejestracja: 11 lip 2007, 11:26:49
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Internet Explorer Windows 1024x768

Postautor: lukasz-blast » 11 lip 2007, 16:13:20

fuma WroteColonnawet linkow do grafik nie zmienil:
http://www.muonlinehacking.cba.pl/Shadow%20Bug.html
prowadza one na grafiki umieszczone na koncie www.lukasz-blast.cba.pl

To czemu jeszcze ta strona istnieje ? ; o

BTW. Jak z moim kontem ( -=Lukasz=- ) ?
Awatar użytkownika
fuma
Przyjaciel CBA
Posty: 11168
Rejestracja: 01 sie 2005, 14:57:56
Reputacja: 201
Lokalizacja: z jajka niespodzianki :P
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows 1600x1200

Postautor: fuma » 11 lip 2007, 17:23:41

poczekaj na Juice'a to on ma taka wladze nie ja ;]
juice
Admin CBA
Posty: 3563
Rejestracja: 15 cze 2005, 19:25:03
Reputacja: 153
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Postautor: juice » 11 lip 2007, 21:06:37

nikt ci nic nie zmienił, widocznie nie potrafisz zapamiętać swojego hasła! przecież maila masz tego samego na którego rejestrowałeś to konto ( lukasz1b at o2.pl ), z IP tego samego providera były logowania, więc nie widzę aby ci ktokolwiek cokolwiek shakował.

podszywać się pewno ine podszywasz bo IP postów zgadza się z IP logowania w 2006, ale nie wiem o co Ci chodzi szczerze mówiąc. skorzystaj z przypominania hasła i odbierz swoją skrzynkę lukasz1b na o2 i tyle. stronę sobie oblookam jak będę miał chwilę i humor - na twoją stronę było o wiele więcej skarg. mam ich posłuchać i też Ci zablokować konto? bo przynajmniej 3 różne osoby się skarzyły na twoją stronę. to nie stawia cię na pozycji w której możesz cokolwiek wymagać ;)
lukasz-blast
Posty: 6
Rejestracja: 11 lip 2007, 11:26:49
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Internet Explorer Windows 1024x768

Postautor: lukasz-blast » 15 lip 2007, 03:33:01

juice WroteColonnikt ci nic nie zmienił, widocznie nie potrafisz zapamiętać swojego hasła! przecież maila masz tego samego na którego rejestrowałeś to konto ( lukasz1b at o2.pl ), z IP tego samego providera były logowania, więc nie widzę aby ci ktokolwiek cokolwiek shakował.

podszywać się pewno ine podszywasz bo IP postów zgadza się z IP logowania w 2006, ale nie wiem o co Ci chodzi szczerze mówiąc. skorzystaj z przypominania hasła i odbierz swoją skrzynkę lukasz1b na o2 i tyle. stronę sobie oblookam jak będę miał chwilę i humor - na twoją stronę było o wiele więcej skarg. mam ich posłuchać i też Ci zablokować konto? bo przynajmniej 3 różne osoby się skarzyły na twoją stronę. to nie stawia cię na pozycji w której możesz cokolwiek wymagać ;)

Dobra, niech Ci będzie :P Niech sobie ma chłopak tą stronkę.. ^.^

Co do mojego konta.. gdy chcę przypomnieć hasło..
Adres email, który podałeś nie pasuje do zapisanego razem z bazą danych

Jednak nie jest e-mail lukasz1b@o2.pl o_O
juice
Admin CBA
Posty: 3563
Rejestracja: 15 cze 2005, 19:25:03
Reputacja: 153
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Postautor: juice » 15 lip 2007, 11:26:19

email dla twojego konta to lukasz1b@o2.pl , a ty odkąd po raz pierwszy zgłosiłeś problem, nie próbowałeś przypomnieć hasła ani się zalogować ( ostatnia udana próba to:
Thu, 05 Jul 2007 01:18:09 +0200: User IP: 81.219.[WYCIA£EM]: lukasz-blast.cba.pl user logged in.

ten adres ip odpowiada Twojemu adresowi IP który używasz do wysyłania tych postów. od tego czasu na koncie nie działo się nic - nikt nie próbował się zalogować, ani przypomnieć hasła.

albo mi opisz problem dokładnie niż 'jednak nie jest email lukasz...' , albo daj mi spokój, bo nadal nie wiem o co Ci chodzi.
lukasz-blast
Posty: 6
Rejestracja: 11 lip 2007, 11:26:49
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Internet Explorer Windows 1024x768

Postautor: lukasz-blast » 15 lip 2007, 18:32:30

Wchodzę w " przypomnij hasło "

Wpisuje login : -=Lukasz=-
E-mail : lukasz1b@o2.pl

I wyskakuje :
Adres email, który podałeś nie pasuje do zapisanego razem z bazą danych


Jaśniej się nieda..

BTW. Mi chodzi o konto na forum..
Awatar użytkownika
Monstrual
Posty: 2417
Rejestracja: 05 sie 2005, 15:06:08
Reputacja: 35
Lokalizacja: G-dz
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1280x1024
Kontakt:

Postautor: Monstrual » 22 lip 2007, 12:14:43

http://www.gi.cba.pl/ jesli to można nazwać stroną. Warezowa strona wykorzystuje to jako stronę pośredniczącą, między toplistą, a właściwą. Służy wyłącznid od głosowania. Zadnej treści nie ma. Można to potraktować jako zwyczajne przekierowanie, z koniecznością oddania głosu (na nieczynną w tej chwili zresztą stronę).
Image
juice
Admin CBA
Posty: 3563
Rejestracja: 15 cze 2005, 19:25:03
Reputacja: 153
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1152x864

Postautor: juice » 22 lip 2007, 12:23:13

Monstrual WroteColonhttp://www.gi.cba.pl/ jesli to można nazwać stroną. Warezowa strona wykorzystuje to jako stronę pośredniczącą, między toplistą, a właściwą. Służy wyłącznid od głosowania. Zadnej treści nie ma. Można to potraktować jako zwyczajne przekierowanie, z koniecznością oddania głosu (na nieczynną w tej chwili zresztą stronę).


nie widzę tam łamania regulaminu. po czy wnosisz że jest warezowa, po tytule? to żaden dowód.
Awatar użytkownika
Monstrual
Posty: 2417
Rejestracja: 05 sie 2005, 15:06:08
Reputacja: 35
Lokalizacja: G-dz
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1280x1024
Kontakt:

Postautor: Monstrual » 22 lip 2007, 12:42:32

juice WroteColonnie widzę tam łamania regulaminu. po czy wnosisz że jest warezowa, po tytule? to żaden dowód.



nie chodiz o to ze jest warezowa, ale o to tylko ze jest strona posredniczaca, sluzy wylacznie do glosowania, nie zawiera wiec tresci, co powoduje ze AdSense nie dopasowuje reklam konntekstow z pelną wydajności. Innymi slowy cba nic na tym nie zarabia. Strona zeruje. I jest przekierowaniem na strone warezową, nie zamieszcozną na cba. Co nie ma znaczenia zresztą. bazuje na wiedzy, bo bylem na tej stronie wi iem co na niej ejst. Ale podkreślam, nie chodiz o stronę, na którą przekierowuje!., A stronę na cba, ktora pelni rolę przekaznika!.
Image
Awatar użytkownika
Gromed
Przyjaciel CBA
Posty: 2990
Rejestracja: 18 kwie 2006, 12:18:45
Reputacja: 53
Lokalizacja: Toruń
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Postautor: Gromed » 22 lip 2007, 13:04:17

można nawet się do niej przyczepić z punktu widzenia GA: nie ma treści na stronie, nie powinno być reklam;
Awatar użytkownika
Monstrual
Posty: 2417
Rejestracja: 05 sie 2005, 15:06:08
Reputacja: 35
Lokalizacja: G-dz
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1280x1024
Kontakt:

Postautor: Monstrual » 22 lip 2007, 13:15:30

Monstrual WroteColonnie zawiera wiec tresci, co powoduje ze AdSense nie dopasowuje reklam kontekstowych


można nawet się do niej przyczepić z punktu widzenia GA: nie ma treści na stronie, nie powinno być reklam;


to chyba to samo ;)
Image
Awatar użytkownika
Jendru :)
Posty: 829
Rejestracja: 28 mar 2007, 19:57:57
Reputacja: 9
Strona na CBA.pl: jendru.cba.pl
Lokalizacja: Warszawa/Tomaszów Maz.
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Postautor: Jendru :) » 29 lip 2007, 21:48:15

http://lordzibo.cba.pl/
Same reklamy

http://leimarr.cba.pl/
To samo co poprzednio

http://darmowatelewizja.cba.pl/
strona typu: ¦ciągnij panie se wira... sam sprawdziłem plik i znalazło wira, mam AntiVir Guard....

http://ohyda.cba.pl/
Popatrzcie na zdjęcia i powiedzcie mi że to nie są drastyczne zdjęcia dla dzieci ^^

to chyba wszystko jeśli chodzi o czyszczenie rankingu cba.pl z śmieci.

Są jeszcze jakieś strony z downlodem do tibii, prawdopodobnie hakują konta ale nie sprawdzałem tego.

Wróć do „Pomoc CBA.PL”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości