Kolejny topic o Linuxie ;)

Software i hardware - Gry, programy, systemy operacyjne, podkręcanie i składanie sprzętu, itp.
Awatar użytkownika
fuma
Przyjaciel CBA
Posty: 11168
Rejestracja: 01 sie 2005, 14:57:56
Lokalizacja: z jajka niespodzianki :P
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows

Post autor: fuma »

A ja kurcze musiałem wrócić do standardowego windowsa :cry: Wczoraj jak co dzień grzebałem sobie w plikach systemowych oraz w pliku boot.ini w celu przerobienia kilku rzeczy i niestety kolejny start mojego systemu okazał się niemożliwy. Nie zrobiłem backupa i musiałem przeinstalować system :?
Bueeeeeeeeee mój (dosłownie) kochany windows trzeba od nowa tunningować :|
magic
Posty: 365
Rejestracja: 14 gru 2005, 18:38:24
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows

Post autor: magic »

---------- 14:05 30.12.2005 ----------

Mówi się trudno.
A Linuxa nie możesz używać :?: Tak z ciekawości pytam...

---------- 14:07 ----------

EngCentre, zazdroszczę Ci kompatybilnego z kompem linuxa...
Ja muszę mieć Windowsa :cry:
Linux nie obsługuje mojej karty sieciowej, a sterowników nie ma :cry:
Joomla! Fun! - Joomla! Jest Fajna - Coming soon... [ Nadchodzi... ]
Nie bój siê kliknąÃ¦...
Pomogłem :?: - Pochwal mnie plusem :!:
Awatar użytkownika
fuma
Przyjaciel CBA
Posty: 11168
Rejestracja: 01 sie 2005, 14:57:56
Lokalizacja: z jajka niespodzianki :P
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows

Post autor: fuma »

magic pisze:A Linuxa nie możesz używać :?: Tak z ciekawości pytam...
Mam w domu linuxa ale nie mogę skonfigurować internetu. Niby wszystko dobrze robię a i tak nie działa. Napisałem e-maila do dostawcy internetu o dokładną instrukcję konfiguracji internetu pod SuSE Linux Personal 9.1. Podałem jemu wszystkie dane. Typ karty sieciowej, modem, typ połączenia itp. Jako odpowiedź przysłali mi iż połączenie ma się odbywać za pomocą getaway i przysłali mi IP serwerów. Jako podsumowanie napisali że każdy miłośnik linuxa potrafi skonfigurować internet. Cóż, starałem się wykorzystać te skromne dane i ustawiłem protokół na getaway oraz wpisałem podane DNS´y i ruszyłem z konfiguracją. Nadal to samo :roll: Szkoda bo naprawdę powoli zaczynam rozumieć linuxa i kombinować w ustawieniach (na razie tylko YAST). Może jak kupię SuSE Linux 10.0 to pójdzie łatwiej. Zastanawiam się jeszcze i jak dalej nie pójdzie to przerzucam się ma MacOS´a
magic
Posty: 365
Rejestracja: 14 gru 2005, 18:38:24
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows

Post autor: magic »

MacOSX - ciekawy na pewno.
Joomla! Fun! - Joomla! Jest Fajna - Coming soon... [ Nadchodzi... ]
Nie bój siê kliknąÃ¦...
Pomogłem :?: - Pochwal mnie plusem :!:
Awatar użytkownika
fuma
Przyjaciel CBA
Posty: 11168
Rejestracja: 01 sie 2005, 14:57:56
Lokalizacja: z jajka niespodzianki :P
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows

Post autor: fuma »

A widziałeś PowerMac G5 :?: To jest dopiero maszyna :mrgreen: Widziałem w sklepie i bawiłem się na nim kilkukrotnie po dobre dwie godziny. Jest świetny :mrgreen:
magic
Posty: 365
Rejestracja: 14 gru 2005, 18:38:24
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows

Post autor: magic »

Nie mogę wyrazić opinii, bo nie miałem z nim do czynienia.
Ciekawi mnie kwestia instalacji oprogramowania w Mac-u.
Tam się obraz dysku montuje, potem coś gdzieś przeciąga na pasek jakiś chyba.
Ma ktoś o tym pojęcię :?:
Joomla! Fun! - Joomla! Jest Fajna - Coming soon... [ Nadchodzi... ]
Nie bój siê kliknąÃ¦...
Pomogłem :?: - Pochwal mnie plusem :!:
Awatar użytkownika
EngCentre
Przyjaciel CBA
Posty: 1214
Rejestracja: 02 sie 2005, 04:35:23
Płeć: Niewybrana
User Agent: Konqueror Linux

Post autor: EngCentre »

magic pisze:EngCentre, zazdroszczę Ci kompatybilnego z kompem linuxa...
hehe chyba kompa kompatybilnego z Linuxem ;) Ale to nie prawda :P Zanim odpalilem moja sieciowke minal jakis miesiac... ;) Tylko, ze ja wyszukalem chyba wszystkie arty na temat konfigurowania wifi pod Linuszkiem ;)
The Beatles rule ! ! !
magic
Posty: 365
Rejestracja: 14 gru 2005, 18:38:24
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows

Post autor: magic »

Z moją jest problem...
Widziałem gdzieś coś o używaniu windowsowych sterów pod linuxem, ale nie czytałem całości.
Próbował ktoś tego sposobu?
Joomla! Fun! - Joomla! Jest Fajna - Coming soon... [ Nadchodzi... ]
Nie bój siê kliknąÃ¦...
Pomogłem :?: - Pochwal mnie plusem :!:
Awatar użytkownika
EngCentre
Przyjaciel CBA
Posty: 1214
Rejestracja: 02 sie 2005, 04:35:23
Płeć: Niewybrana
User Agent: Konqueror Linux

Post autor: EngCentre »

magic pisze:Z moją jest problem...
Widziałem gdzieś coś o używaniu windowsowych sterów pod linuxem, ale nie czytałem całości.
Próbował ktoś tego sposobu?
ale chodzi Ci o wifi (radiowke) ?
jezeli tak to ja ;)
The Beatles rule ! ! !
magic
Posty: 365
Rejestracja: 14 gru 2005, 18:38:24
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Post autor: magic »

---------- 16:41 30.12.2005 ----------

Tak, chodzi mi o WiFi / WLAN
[ Canyon CN-WF516 ]

---------- 16:42 ----------

I co, działa Ci w ten sposób :?:
Jak to zrobić jeszcze zapytam.
Joomla! Fun! - Joomla! Jest Fajna - Coming soon... [ Nadchodzi... ]
Nie bój siê kliknąÃ¦...
Pomogłem :?: - Pochwal mnie plusem :!:
Awatar użytkownika
EngCentre
Przyjaciel CBA
Posty: 1214
Rejestracja: 02 sie 2005, 04:35:23
Płeć: Niewybrana
User Agent: Konqueror Linux

Post autor: EngCentre »

jest takie cos jak ndiswrapper w wikipedii jest z tego co pamietam dosc dobrze opisane... ja z tego wlasnie korzystam i chodzi super ;)
The Beatles rule ! ! !
magic
Posty: 365
Rejestracja: 14 gru 2005, 18:38:24
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows

Post autor: magic »

---------- 19:49 30.12.2005 ----------

Jeśli Twoja wskazówka będzie celna, nie będę wiedział, jak Ci dziękować.

---------- 19:54 ----------

Moja sieciówka nie jest obsługiwana przez ndiswrapper. :evil:
I jak tu się nie wkurzyć :?: Tylko ją tak przez okno...
Joomla! Fun! - Joomla! Jest Fajna - Coming soon... [ Nadchodzi... ]
Nie bój siê kliknąÃ¦...
Pomogłem :?: - Pochwal mnie plusem :!:
Awatar użytkownika
EngCentre
Przyjaciel CBA
Posty: 1214
Rejestracja: 02 sie 2005, 04:35:23
Płeć: Niewybrana
User Agent: Konqueror Linux

Post autor: EngCentre »

magic pisze:Moja sieciówka nie jest obsługiwana przez ndiswrapper.
Jezeli wyczytales to tam na tej liscie w wikipedii, a raczej nie wyczytales (nie bylo jej tam) to trzeba sprobowac... mojej sieciowki tez tam nie bylo.. ja ja dodalem ;)
The Beatles rule ! ! !
magic
Posty: 365
Rejestracja: 14 gru 2005, 18:38:24
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows

Post autor: magic »

---------- 14:09 31.12.2005 ----------

Nie próbowałem ^_^'
W zasadzie mógłbym sobie fundnąć inną, ze sterami dla ukochanego linusia :D

---------- 14:11 ----------

W wiki czytałem, kilka odnośników od głównej strony ndsiwrappera.
W pdfie było chyba coś i w html-u zwykłym.
Było kilka na "C", ale zadnego "Canyon" nie było :evil:
Joomla! Fun! - Joomla! Jest Fajna - Coming soon... [ Nadchodzi... ]
Nie bój siê kliknąÃ¦...
Pomogłem :?: - Pochwal mnie plusem :!:
porni
Posty: 1354
Rejestracja: 08 lip 2005, 18:33:05
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows
Kontakt:

Post autor: porni »

Panowie offtop...
ODPOWIEDZ