Strona 1 z 1

Przekazanie informacji z FORM do kolejnej strony

: 07 kwie 2017, 20:00:54
autor: ThePajlok
Mam pytanie, ponieważ potrzebuję zastosować <form> na swojej stronie i zależy mi żeby przekazać tylko tekst TEST do następnej strony tak jak poniżej.

CodeColon Select All Code

<form action="watch.html?subject=[b]test[/b]" method="post">
<input type="submit" value="OK" />
</form>

Jednak tu moje pytanie: Czy można to zrobić nie używając PHP?

Przekazanie informacji z FORM do kolejnej strony

: 07 kwie 2017, 21:30:43
autor: mdwebbuilder
Witam,
Wydaje mi się, że nie, można na stronie W3Schools poszukać, czy JS nie może tego w jakiś sposób wyłuskać... Ale nic mi o tym nie wiadomo... Chyba, że coś w rodzaju AJAX albo JQuery, bo na tym się nie znam... :wink: Natomiast taka prosta operacja nie wymaga nie wiadomo jakiej znajomości PHP.
Pozdrawiam
MD

Przekazanie informacji z FORM do kolejnej strony

: 08 kwie 2017, 07:23:44
autor: ThePajlok
Zdecyduje się jednak na PHP. Znalazłem w guglu bardzo fajny "poradnik" który podpowiada ja coś takiegoż wykonać :D W każdym razie dzięki za odpowiedź pozdrawiam :)

Przekazanie informacji z FORM do kolejnej strony

: 13 lip 2017, 17:31:51
autor: tacjaxle
yyyyy

Przekazanie informacji z FORM do kolejnej strony

: 30 paź 2017, 20:52:17
autor: andrzejguligowski
No niestety najlepiej zrobić w kodzie PHP.
Najprościej będzie to tak wyglądać:

<?php
echo $_GET['subject'];
?>

Co do JavaScriptu nie będę się wypowiadać, bo dawno w nim nie kodowałem,
więc sobie daruję. Ale na pewno kod będzie dużo bardziej złożony.

Poza tym w kodzie formularza jest błąd (a nawet dwa błędy).
Ad 1. Jeśli coś wysyłamy za pomocą tzw. query stringa, tzn.
mając w formularzu adres strony docelowej typu

jakas_strona.html?parametr=wartość

metodą wysyłania formularza musi być GET!

W kodzie formularza nie może być method=post !!!
Piszesz method=get lub nie piszesz nic, bo get jest domyślną metodą wysyłki formularza!!!

Ad 2. Jeśli chcesz umieścić jakiś tekst wewnątrz znaczników html (np. znacznika b)
umieszczasz nazwę znacznika wewnątrz nawiasów kątowych, a nie kwadratowych !!!
<b>jakiś tekst</b> a nie jakiś tekst

Czy to jest jasne ???

Przekazanie informacji z FORM do kolejnej strony

: 19 kwie 2018, 09:27:46
autor: kuba34we
Ale po co te informacje z form przekazywać do następnej strony

_____________________________
https://aasadlabiznesu.pl/

Przekazanie informacji z FORM do kolejnej strony

: 25 kwie 2018, 10:19:19
autor: sararobin1910
If you don't need PHP then you have to go for Javascript.


_________________________________________________________________________
Access Control System Dubai | Time Attendance System Dubai

Przekazanie informacji z FORM do kolejnej strony

: 08 lip 2018, 23:58:18
autor: kassszow
hej