Strona 2 z 4

: 17 lis 2005, 13:58:15
autor: HitcH
---------- 08:02 17.11.2005 ----------

Chodzi o to ze: wszystki odnosniki która są wpisane zamiast strona 1 i 2.php to będą się otwierały w środkowej ramce...więc dobrze zrozumiaeś

---------- 14:58 ----------

strtona główna zrobiona, ale jak zrobic odnośniki? (strona główna w pewnym sensie zrobiona, tylko ze skryptem do strony głównej i to tak na szybko na informatyce robione bo mam kare nakompa:( )

: 17 lis 2005, 18:25:15
autor: gacek
no przecież napisałem:
<a href="?link=nazwa">jakaś_strona</a>
gdzie "nazwa" to nazwa podstrony ładowanej przez ten link, czyli w tym przypadku nazwa.php w folderze "folder".

no ale i tak ci nie działa bo źle przepisałeś podany przezemnie skrypt:

CodeColon Select All Code

<?php
$x
=$_GET['link'];
$x=strtr&#40;$x,"/%","ab"&#41;;
if&#40;$x!=''&#41; &#123; include&#40;'http://twojastrona.cba.pl/folder/'.$x.'.php'&#41;; &#125; else
&#123; include&#40;'folder/start.php'&#41;; &#125;
?>

musi być 'http://twojastrona.cba.pl/folder/' czyli na końcu tego ciągu MUSI być ukośnik / :!:

ps.fajna tematyka strony :wink:

: 18 lis 2005, 07:43:08
autor: HitcH
zrobilem wszystko jak mówisz i strona główna działa a reszta nie!
Jest taki błąd
Warning: main() [function.main]: URL file-access is disabled in the server configuration in /mnt/storage/users/w/o/j/wojny/index.php on line 47

Warning: main(http://wojny.host.sk/bleble/modelki.php) [function.main]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /mnt/storage/users/w/o/j/wojny/index.php on line 47

Warning: main() [function.include]: Failed opening 'http://wojny.host.sk/bleble/modelki.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php5:/usr/share/php') in /mnt/storage/users/w/o/j/wojny/index.php on line 47


A taki kod wkleiłem:

CodeColon Select All Code

<a href="?link=start"><font class="white"><b>Strona Główna</b></font></a><br>
<a href="?link=modelki"><font class="white"><b>Modelki</b></font></a><br>
<a href="?link=aktorki"><font class="white"><b>Aktorki</b></font></a><br>
<a href="?link=piosenkarki"><font class="white"><b>Piosenkarki</b></font></a><br>
 Potem to:

<?php
$x
=$_GET['link'];
$x=strtr&#40;$x,"/%","ab"&#41;;
if&#40;$x!=''&#41; &#123; include&#40;'http://wojny.host.sk/bleble/'.$x.'.php'&#41;; &#125; else
&#123; include&#40;'bleble/start.php'&#41;; &#125;
?>






powinno działać a tu nic...

: 18 lis 2005, 22:03:12
autor: gacek
wiem, zamiast:

CodeColon Select All Code

include&#40;'http://wojny.host.sk/bleble/'.$x.'.php'&#41;; 
wpisz poprostu:

CodeColon Select All Code

include&#40;'/bleble/'.$x.'.php'&#41;; 
:wink:

: 20 lis 2005, 10:31:09
autor: HitcH
Nie

CodeColon Select All Code

include&#40;'/bleble/'.$x.'.php'&#41;; 

tylko

CodeColon Select All Code

include&#40;'bleble/'.$x.'.php'&#41;; 


Niby mala roznica ale jak bylo tak jak ty podales to nie dzialalo. Teraz działa.

: 20 lis 2005, 17:29:27
autor: gacek
mała różnica. a gdzie wdzięczność :?: :wink:

: 20 lis 2005, 18:57:11
autor: HitcH
---------- 18:42 20.11.2005 ----------

Hehe. dalbym Ci pochwale ale nie moge:)
Ale dzieki za pomoc, ale nadal nie potrafie jeden rzeczy zrobic. Jak wejdziej na moja strone i do dzialu modelki to potem są strony i nie wiem jak to zrobic zeby one sie tez otwieraly w tym samym oknie.

---------- 18:57 ----------

? nie rozumiem?
Mi chodzi o te strony ze zdjeciami (jest ich 8) i tak zeby kazda podstrona byla otwierana w tej srodkowej ramce. tzn. mini galeria ale bez uzywania skryptow bo nie lubie tego.:)

Bedę wdzieczny za pomoc...

PS. sory za literówki (pośpiech i zmęczenie).
A stronke robie WebSitePro chyba najlepszy program freeware i do tego strony dzialaja na wszystkich przegladarka wmiare dobrze (wmiare bo IE dziwnie wyswietla)

: 22 lis 2005, 15:11:55
autor: gacek
HitcH WroteColon---------- 18:42 20.11.2005 ----------
Hehe. dalbym Ci pochwale ale nie moge:)

Spoko HitcH, zapomniałem że nie jesteś autorem tematu :D chociaż nie mówię, że bym nie chciał :roll:
A jak chcesz żeby wszystkie w tym samym oknie się otwierały to link musi wyglądać tak:
<a href="cośtam" target="_self">cośtam</a>
HitcH WroteColon---------- 18:57 ----------? nie rozumiem? . . .
to było do mnie :?:

: 22 lis 2005, 18:01:30
autor: HitcH
nie... wczesniej napisal ktos ale jak ja napisalem to on zdazyl skasowac:)

: 22 lis 2005, 19:22:43
autor: Mati
HitcH WroteColonnie... wczesniej napisal ktos ale jak ja napisalem to on zdazyl skasowac:)

Tak tym ktośiem byłem ja, przyzjnaje się, napisałem coś ale potem się połapałem że jest źle więc to skasowałem a Ty zdążyłeś mi odpowiedzieć więc sorru.

: 22 lis 2005, 20:45:55
autor: gacek
Mati dlaczego na twojej stronie podany jest adres do kontaktu w sprawie linków: admin@cba.pl :?: jestes adminem cba.pl :?:

: 23 lis 2005, 15:06:02
autor: swpok
HitcH WroteColon

CodeColon Select All Code

<?php
$x
=$_GET['link'];
$x=strtr&#40;$x,"/%","ab"&#41;;
if&#40;$x!=''&#41; &#123; include&#40;'http://wojny.host.sk/bleble/'.$x.'.php'&#41;; &#125; else
&#123; include&#40;'bleble/start.php'&#41;; &#125;
?>

Nie wiem jak Hitch ale ja za taki skrypt bym NIE Podziękował
Echh .. niczego się nie uczysz Gacek
Gdzieś tam chyba poprawiałem ten skrypt

: 23 lis 2005, 17:52:24
autor: HitcH
nie poprawiałeś. Mati zwórił uwage gackowi a on to porawil:)
A ja zostawie tak jak jest bo mi sie nie chce bawic z tym. Jeszcze musze gelrie zrobic z możliwością ocen, ale nie wiem jak to zrobić.
Pomoże ktoś?:D

: 23 lis 2005, 18:58:10
autor: Mati
gacek WroteColonMati dlaczego na twojej stronie podany jest adres do kontaktu w sprawie linków: admin@cba.pl jestes adminem cba.pl

Oj, sorry, taka mała pomyłka już poprawiłem :o

: 23 lis 2005, 20:35:04
autor: gacek
swpok WroteColonNie wiem jak Hitch ale ja za taki skrypt bym NIE Podziękował
Echh .. niczego się nie uczysz Gacek
Gdzieś tam chyba poprawiałem ten skrypt

To najpierw przeczytaj i łaskawie zauważ, że go potem poprawiłem :crazy:
A pop poprawieniu skrypt już doskonale działa i nie ma potrzeby go zmieniać. Możnaby dodać ewentualnie if(file_exists(...)) {... ale nie trzeba.
A poza tym kto tu kogo kiedyś poprawiał to sam dobrze wiesz :wink: