Błąd z bazą danych przy instalacji Presta Shop

Konfiguracja skryptów do prowadzenia sklepów on-line.
krzysiektest
Posty: 2
Rejestracja: 28 mar 2015, 20:07:42
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows

Błąd z bazą danych przy instalacji Presta Shop

Postautor: krzysiektest » 14 kwie 2015, 12:29:41

Witajcie, pisałem już na ten temat na forum od platformy presta shop. Oto link:

http://prestashopforum.pl/index.php/topic,14010.0.html

Tak jak można przeczytać problem tkwi w połączeniu się do bazy danych. Wszystkie dane są poprawnie wpisane, baza danych wielokrotnie usuwana i dodawana. Próbowałem także dodać użytkownika w mysql, ale w cba.pl nie ma takiej możliwości, a sądzę, że to mogło by rozwiązać problem.

Otrzymałem taką odpowiedź:

"nieprawidlowy host, nie kazdy serwer ma baze danych postawiona na localhost. z tym bledem zwroc sie do swojego dostawcy hostingu zeby podali poprawne ustawienia"

Tak więc proszę o te "poprawne ustawienia" - cokolwiek to znaczy.

Dziękuje i pozdrawiam!
po22
Obsługa CBA
Posty: 406
Rejestracja: 02 sty 2015, 14:57:43
Reputacja: 6
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Linux 1024x768

Re: Błąd z bazą danych przy instalacji Presta Shop

Postautor: po22 » 14 kwie 2015, 12:34:57

Instalujesz inna wersję prestashop niż ta dostępna w panelu cba? Host do bazy danych to mysql.cba.pl.
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
krzysiektest
Posty: 2
Rejestracja: 28 mar 2015, 20:07:42
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1024x768

Re: Błąd z bazą danych przy instalacji Presta Shop

Postautor: krzysiektest » 14 kwie 2015, 12:48:33

Próbowałem ręcznie zainstalować PrestaShop v1.6.0.14 - najnowszą wersję. W zasadzie to nie miałem pojęcia, że można instalować platformy z panelu, dziękuje, na pewno przyda się na przyszłość;). Może ta z panelu zadziała.

Wszystkie dane wpisywałem poprawnie.

---- EDIT ----

Zainstalowałem pomyślnie platforme z panelu cba. Nie wiem co mogło powodować błąd przy ręcznej instalacji. Bardzo dziękuje ;)

Wróć do „OpenCart, PrestaShop”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość