Przeniesienie bazy danych SQL

Konfiguracja for z rodziny phpBB.
deny661
Posty: 2
Rejestracja: 01 sie 2011, 10:11:55
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: myvivacity.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1440x900

Przeniesienie bazy danych SQL

Postautor: deny661 » 01 sie 2011, 10:39:59

Witam
Proszę o przeniesienie lub pomoc w przeniesieniu mojej bazy z jednego forum na drugi lub prawidłowe przeprowadzenie operacji backup-u lub kopi tej całej bazy danych w zgodnej wersji PMA z portalu cba.pl
Pozdrawiam
Venite
Obsługa CBA
Posty: 3201
Rejestracja: 18 lut 2011, 08:01:57
Reputacja: 43
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1280x1024

Re: Przeniesienie bazy danych SQL

Postautor: Venite » 01 sie 2011, 12:19:51

http://cba.pl/pma
Tam wchodzisz logując się na dane do Bazy Danych.
Potem Bazy danych -> twoja nazwa bazy

Następnie Eksport -> do pliku SQL.

To na tyle, baza gotowa. A co do kopii plików,
Wystarczy zajrzeć na filemanager i skopiować wszyściutko.
Albo, zrobić to łatwiej za pomocą klienta, np TotalCommander, FileZilla...
dane (w razie czego):
serwer: cba.pl lub ftp://cba.pl
Port: 21 lub 210
Użytkownik: admin@adresstrony, np admin@mojastrona.pl lub admin@mojastrona.cba.pl
Hasło: pewnie znasz ;)
Tryb PASV (pasywny).
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
deny661
Posty: 2
Rejestracja: 01 sie 2011, 10:11:55
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: myvivacity.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1440x900

Re: Przeniesienie bazy danych SQL

Postautor: deny661 » 01 sie 2011, 14:34:21

Venite WroteColonhttp://cba.pl/pma
Tam wchodzisz logując się na dane do Bazy Danych.
Potem Bazy danych -> twoja nazwa bazy

Następnie Eksport -> do pliku SQL.

To na tyle, baza gotowa. A co do kopii plików,
Wystarczy zajrzeć na filemanager i skopiować wszyściutko.
Albo, zrobić to łatwiej za pomocą klienta, np TotalCommander, FileZilla...
dane (w razie czego):
serwer: cba.pl lub ftp://cba.pl
Port: 21 lub 210
Użytkownik: admin@adresstrony, np admin@mojastrona.pl lub admin@mojastrona.cba.pl
Hasło: pewnie znasz ;)
Tryb PASV (pasywny).


Robiłem tak kolego, ale problem polega na tym, że gdy chcę zaimportować bazę do drugiego portalu z forum to wyskakuje bład:

Zapytanie SQL:

--
-- Baza danych: `prch_cba_pl`
--
CREATE DATABASE `prch_cba_pl` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_general_ci;

MySQL zwrócił komunikat: Dokumentacja
#1044 - Access denied for user 'myvivacity'@'%' to database 'prch_cba_pl'
Venite
Obsługa CBA
Posty: 3201
Rejestracja: 18 lut 2011, 08:01:57
Reputacja: 43
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1280x1024

Re: Przeniesienie bazy danych SQL

Postautor: Venite » 01 sie 2011, 14:50:53

Aj, sorry O.o

Otwórz ten plik za pomocą Notatnika i usuń linijkę z wpisem CREATE DATABASE `prch_cba_pl`

Reszta powinna być okej ;]


PLUS, w pliku configuration.php, musisz zmienić Database host z mysql.cba.pl na własny, oraz login, hasło do tej bazy danych również.
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
cajunwujek
Posty: 6
Rejestracja: 07 gru 2016, 15:48:01
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1600x900

Przeniesienie bazy danych SQL

Postautor: cajunwujek » 02 kwie 2017, 15:00:16

Venite WroteColonŹródło posta Aj, sorry O.o

Otwórz ten plik za pomocą Notatnika i usuń linijkę z wpisem CREATE DATABASE `prch_cba_pl`

Reszta powinna być okej ;]


PLUS, w pliku configuration.php, musisz zmienić Database host z mysql.cba.pl na własny, oraz login, hasło do tej bazy danych również.



Lata mijają a niektóre problemy się nie zmieniają.
Nikt tego nie zrobił a zdecydowanie ktoś powinien więc zrobię to ja bo bardzo mi pomogłeś.

Serdecznie dziękuję za dokładne i konkretne instrukcje!! :)
cajunwujek
Posty: 6
Rejestracja: 07 gru 2016, 15:48:01
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1600x900

Przeniesienie bazy danych SQL

Postautor: cajunwujek » 02 kwie 2017, 15:03:38

Jednak pochwaliłem dzień przed zachodem słońca.

Witryna owszem działa, ale nie mogę zalogować się do mojego panelu administratora na stronie (robiona w joomli).
Po wpisaniu login i hasło wyskakuje informacja:

"Wystąpił błąd.
0 Cannot write to log file."
Awatar użytkownika
endriu888
Obsługa CBA
Posty: 477
Rejestracja: 23 sty 2012, 21:02:33
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: katalogfirm.c0.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: SeaMonkey Windows 1024x768
Kontakt:

Przeniesienie bazy danych SQL

Postautor: endriu888 » 03 kwie 2017, 08:14:13

Witam

Proszę ten problem zgłosić na: obsluga(malpa)cba.pl
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?

Wróć do „Fora phpBB”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość