Strona 1 z 1

Szerokość strony

: 25 sty 2015, 15:58:32
autor: kniazio
Jak zmienic szerokość strony?
http://i-test.cba.pl/news.php
W jakim pliku szukac i jakiej wartosci aby poszerzyc strone?

Re: Szerokość strony

: 26 sty 2015, 00:16:10
autor: 4zywioly
Szerokość strony zależy od CSS.
http://i-test.cba.pl/e107_themes/nightvision/style.css ten plik musisz odpowiednio dostosować.

Re: Szerokość strony

: 26 sty 2015, 08:03:02
autor: kniazio
Dzieki wielkie. Dziala
Aczkolwiek poradzilem sobie z tym troche naokolo.
Zmienilem szerosc "SlideBar" czyli u mnie 2 obszar w moim theme
Pytanie. Czy mozna wylaczyc calkiem ten 2 obszar jakos?
I drugi problem.
Nie wiem czemu tak sie dzieje ze jak wejde na podstrone ktora jest podstrona jakiegos pluginu to nie dzialaja linki ktore sa umieszczone w obszarze 1-szym . Dla przykladu:
http://i-test.cba.pl/news.php klikam na QUIZY wchodzi http://i-test.cba.pl/e107_plugins/e107_ ... 7_quiz.php
i teraz juz nie dziala link w prawym menu "Oferta Pracy" http://i-test.cba.pl/e107_plugins/e107_quiz/page.php?5 poniewaz jak widac odwolanie do niej jest nieprawidlowe. Ze strony glownej ten link dziala poprawnie.
Jak i gdzie to zmienic?
Tak dzieje sie ze wszystkimi pluginami: autogalery, survey, itp.
Pozdrawiam

Re: Szerokość strony

: 26 sty 2015, 16:42:33
autor: 4zywioly
Jeśli nie chcesz wyświetlić jakiegoś diva to możesz wyłączyć wyświetlanie, czyli:

CodeColon Select All Code

<div id="nazwa">Nie chcę tego widzieć</div>
i w CSS:
#nazwa {
displaynone;
}
 

Co do linków to spróbuj dać linki absolutne, czyli: http://strona.pl/link.php zamiast linków relatywnych czyli: strona.php
Niestety nie wiem gdzie to zmienić, bo nie korzystam z e107.

Re: Szerokość strony

: 26 sty 2015, 18:25:23
autor: kniazio
Probowalem tak wpisywac linki ale niestety nic to nie daje i tak jak wejde ponownie w edycje tego linku to jest on skrocony czyli np: page.php?5

Szerokość strony

: 26 lip 2019, 08:16:50
autor: endriu888
witam

ścieżki do pluginów,szablonów itp są zablokowane ze względów bezpieczeństwa.