Strona 1 z 1

Dwie domeny - 1 baza danych

: 24 lis 2016, 14:01:22
autor: danielson222
Witam otóż mam dwie domeny .pl na jednym hostingu PRO, rozdzielone na 2 konta FTP, na jednej mam wordpressa i chciałem wgrać na drugą, jednak pokazuje mi się komunikat w stylu że wordpress prawdopodobnie tutaj już był zainstalowany itd. domyślam się że chodzi tu o to że mają wspólną baze danych, jednakże nie mogę utworzyć drugiej bo mi to nie przysługuje, jak to rozdzielić tak aby to w siebie nie ingerowało?

Dwie domeny - 1 baza danych

: 04 gru 2016, 14:21:45
autor: endriu888
Czy próbował Pan przy instalacji zmienić prefix bazy danych z WP na np. WPC lub WPR?

Dwie domeny - 1 baza danych

: 05 gru 2016, 23:27:04
autor: danielson222
Plik „wp-config.php” znajdujejuż istnieje. Jesli musisz zmienić dowolne z ustawień, które są już określone w tym pliku, usuń go. Możesz spróbować zainstalować WordPressa.

Gdzie sie to ustawia? Jak próbuje zainstalować przez panel wordpressa do tej domeny to od razu mi to wyskakuje. Boje się cokolwiek usuwać żeby mojej drugiej strony nie rozsypać

Dwie domeny - 1 baza danych

: 06 gru 2016, 10:30:46
autor: endriu888
Proszę powiedzieć co chce Pan osiągnąć to Panu pomogę.

Dwie domeny - 1 baza danych

: 06 gru 2016, 10:43:39
autor: danielson222
mam 1 bazę danych, nie mogę mieć więcej, mam dwie domeny, zaraz chce kupić trzecią, mam je połączone z hostingiem PRO, na jednej stronie mam wordpressa zainstalowanego i zrobioną stronę już gotową, natomiast druga domena stoi pusta i chcę na niej wordpressa również zainstalować z panelu Oprogramowanie, jednakże wyskakuje mi właśnie to co wyżej napisałem

CodeColon Select All Code

"Plik „wp-config.php” znajduje już istnieje. Jesli musisz zmienić dowolne z ustawień, które są już określone w tym pliku, usuń go. Możesz spróbować zainstalować wordpressa
jednake boje sie cokolwiek usuwać z bazy danych żeby mojej gotowej strony nie rozsypać. Jak tą baze danych rozdzielić na tą drugą domene i ewentualnie później na trzecią? Ponieważ właśnie jak teraz chce zainstalować na niej wordpressa to nie mogę tego zrobić bo pokazuje mi właśnie że wordpress już jest zainstalowany bo przekierowuje do tej samej bazy danych która o tym informuje, przynajmniej tak to rozumiem.

Choć pokazuje po tym wszystkim że został zainstalowany, to po wejściu na strone nie ma tam nic, a gdy dodaje do adresu wp-admin to przekierowuje mnie do panelu logowania ale na tą pierwszą domene.
Podsumowując, klikam instalacje wordpressa, pokazuje że się zainstalował, wchodzę w odnośnik "Przejdz do folderu instalacji" i wyświetla mi to co w załączniku.

Dziękuje za pomoc.

Dwie domeny - 1 baza danych

: 06 gru 2016, 10:59:04
autor: endriu888
Proszę powiedzieć na której domenie zainstalować Panu wordpress nowego to ja to zrobię za Pana.

Dwie domeny - 1 baza danych

: 06 gru 2016, 11:02:49
autor: danielson222
na biznes-internetowy.pl Dziękuje bardzo

Dwie domeny - 1 baza danych

: 06 gru 2016, 12:43:56
autor: endriu888
Zainstalowałem Panu, a dane przesłałem dostępowe na e-mail.

Dwie domeny - 1 baza danych

: 15 wrz 2020, 21:40:09
autor: kwiatlotosu-nadruki
Dzień dobry, mam ten sam problem, boję się grzebać w bazach, chcę zainstalować wordpressa na domenę pancioipancia.pl , po zainstalowaniu wyskakuje powiadomienie jak panu wyżej i po wpisaniu adresu wchodzi www.kwiatlotosu-nadruki.pl

Dwie domeny - 1 baza danych

: 16 wrz 2020, 08:09:22
autor: endriu888
witam

Przy instalacji nowej strony, zaleca się dokupić nową bazę danych oraz przy instalowaniu nowej strony i nowego wordpressa koniecznie proszę podać inny prefix przy instalacji, czyli zamiast _wp proszę wpisać np. _wp18