Zajrzyj zanim zapytasz

FAQ - zanim zapytasz.
Tutaj znajdziesz odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania.
Amy
Posty: 3
Rejestracja: 20 sty 2014, 09:32:14
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: ponyfriends.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Internet Explorer Windows 1455x818

Re: Zajrzyj zanim zapytasz

Postautor: Amy » 22 sty 2014, 23:17:23

To ja mam jeszcze jedno pytanie. Mam nadzieję, że ostatnie. Czy jest możliwe, a jeśli tak to jak, zainstalowanie programu fusion na subdomenie?
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Reputacja: 123
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: Zajrzyj zanim zapytasz

Postautor: DeaDriam » 22 sty 2014, 23:24:50

Amy
Tworzysz subdomene i na koncie potem wybierasz z instalatrona fusion jaki tam chcesz i instalujesz tak samo jak kazdy inny skrypt z tym ze jesli masz juz fusion na glownej to wybierasz przy instalacji inny prefix dla bazy,bo mozesz miec tylko jedna baza sql,ale na niej kilka fusion z tym ze dla kazdego inny prefix.
Jesli masz inny cms niz fusion to prefix pozostawiasz narzucony przez instalator i nic nie ruszasz
Dotyczy to kazdego skryptu tej samej nazwe to marki tak po chlopsku tlumacze :mrgreen:
Posty pisz dla poszczegolnych dzialow php fusion tez ma swoj dzial tu na forum
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
Monit45
Posty: 1
Rejestracja: 18 mar 2014, 11:14:21
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: fotografikazsg.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1366x768

Jak usunąć stronę

Postautor: Monit45 » 19 mar 2014, 21:41:23

Jak usunąć stronę jeśli zapomniało się hasło do strony i maila www.fotografikazsg.cba.pl
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Reputacja: 123
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: Zajrzyj zanim zapytasz

Postautor: DeaDriam » 20 mar 2014, 08:24:13

Monit45
wpierw spr.czy wogole istnieje,bo nie zostala znaleziona
a w zwiazku z powyzszym to kontakt PW do admina
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
arturtesterWWW
Posty: 5
Rejestracja: 05 mar 2014, 18:11:47
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: superbielizna.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows

MAM KILKA PYTAŃ

Postautor: arturtesterWWW » 20 mar 2014, 08:29:15

mam kilka pytań do Pana admina w kilku kwestiach potrzebuje kontakt telefoniczny (plany , założenia , możliwości , możliwości servera itp itd) - BYŁO BY MIŁO - mój tel 503-466-720 ORANGE . Jeśli mógłbym to proszę o kontakt. Wszelkie pytania i kwestie dotyczące mego zagadnienia , a także kwestie pozostałe wyjaśnię (zbyt złożone by uruchamiać na forum) będę bardzo wdzięczny, podaje swój telefon , gdyż uważam , iż nie mogę żądać by Admin miał swój podany , bo by go ludzie telefonami zagnębili. Z góry dziękuje.
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Reputacja: 123
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: Zajrzyj zanim zapytasz

Postautor: DeaDriam » 20 mar 2014, 08:31:42

arturtesterWWW
Dobrze jest wiedziec
memberlist.php?mode=leaders
I pisac takie cuda na PW
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
arturtesterWWW
Posty: 5
Rejestracja: 05 mar 2014, 18:11:47
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: superbielizna.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1280x800

Re: Zajrzyj zanim zapytasz

Postautor: arturtesterWWW » 20 mar 2014, 08:50:02

dzieki :P teraz widze ze jedno PW jest :)
sylvio35
Posty: 1
Rejestracja: 23 maja 2014, 09:38:24
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows
Kontakt:

Re: Zajrzyj zanim zapytasz

Postautor: sylvio35 » 23 maja 2014, 09:39:53

Jestem nowy więc się przyda. Dzięki
mak
Posty: 4
Rejestracja: 15 cze 2014, 20:13:24
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: kamiladec.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1366x768

nie moge zalogować sie na cba

Postautor: mak » 15 cze 2014, 20:22:19

proszę o pomoc chciałem wstawić wtyczkę facebook w cba potem nie mogłem się zalogować na cba.pl przekierowuje mnie na hosting co mam zrobić?

---- EDIT ----

proszę Pana Administratora o pomoc j.w
magdamag
Posty: 3
Rejestracja: 28 cze 2014, 12:17:40
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: magdamag.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1680x1050

wlasny hosting

Postautor: magdamag » 28 cze 2014, 12:46:55

Witam! Jestem tutaj pierwszy raz i nie wiem czy pytanie dobrze wpisuje tutaj. Zalorzyłam tutaj konto aby wgrywac zdjecia na allegro, korzystam z programu EasyUploader, mam problem niby banalny bo nie wiem co wpisac w ustawieniach, potrzebne mi jest login, sciezka FTP i adres www.
wzór:
Hosting: Linuxpl.com
Login: photosoft
Ścieżka FTP: ftp://photosoft.ayz.pl/domains/photosof ... l/zdjecia/
Adres WWW: http://www.photosoft.ayz.pl/zdjecia/

Próbuje juz różnych sposobow i wyskakuje informacja 'Wystąpil nastepujacy bląd FTP: nieprawidlowy identyfikator URI. Nie mozna okreslic identyf ikatora formatu URI ". Prosze o pomoc, co mam wpisac w tych miejscach aby mozna bylo wgrywac zdjecia.
boszka_123
Posty: 4
Rejestracja: 13 kwie 2014, 17:45:06
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: mojegiby.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1280x800

Re: Zajrzyj zanim zapytasz

Postautor: boszka_123 » 29 cze 2014, 20:14:54

Witam.........jestem początkująca. Zapisując zmiany niechcący zapisałam i wybrałam "zapisz kopię". Mam teraz w głównym panelu podwójne menu. Co mam zrobić. Pomóżcie i z góry dziękuję.:))
gim2
Posty: 1
Rejestracja: 11 lip 2014, 10:10:16
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: gimnazjum2.sba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Mozilla Windows 1680x1050

Re: Zajrzyj zanim zapytasz

Postautor: gim2 » 11 lip 2014, 18:07:59

Czy jest możliwośc zmiany PHP5.2 na PHP 5.3. Chcę zrobić kopię zapasową akeeba backup i wymagana jest wersjca PHP 5.3. Wześniejszymi wersjami akeeba nie było problemu. Po aktualizacji akeeba wymaga nowszej wersjo PHP. Odinstalowałam na localhost akeeba backup i zainstalowałam wersję niższą (3.6.12 dedykowaną dla Joomla 2.5) którą miałam wcześniej.
I podczas próby wejścia na: Komponenty -> Akeeba backup
dostaję komunikat:

403 - Nieznany błąd
Dostęp zabroniony
Więc jedyne wyjście to instalacja PHP 5.3 Jak się do tego zabrać?
Ola
db-jobex
Posty: 5
Rejestracja: 27 sie 2014, 14:42:41
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Re: Zajrzyj zanim zapytasz

Postautor: db-jobex » 28 sie 2014, 13:01:08

Do administracji cba:

Proszę o podanie mi następujących danych do założenia oprogramowania MySQL:

Nazwa bazy danych
Nazwa użytkownika bazy danych
Hasło użytkownika bazy danych
Adres serwera bazy danych
Prefiks nazw tabel (jeśli chcesz zainstalować więcej niż jedną kopię WordPressa w tej samej bazie danych)

- dotyczy:

a) getsimple

b) wordpress

c) extreme-fusion

d) dla Jommla (chce też to zarejestrować /zainstalować u siebie na koncie. Po sprawdzeniu tych CMS-ów, później wybiore najlepszy 1 lub 2 do nauki, który najbardziej przypadnie mi do gustu. Dziękuje!
Awatar użytkownika
Norbitor
Posty: 36
Rejestracja: 20 sie 2014, 20:00:41
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: http://norbitor.cba.pl/
Lokalizacja: Poznań
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows
Kontakt:

Re: Zajrzyj zanim zapytasz

Postautor: Norbitor » 28 sie 2014, 14:24:26

Sprawa wygląda następująco:

Pierw musisz zalogować się na swoim panelu cba.pl i stworzyć bazę danych (jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś).
Podczas instalacji skryptu podajesz w tych polach jako:
Nazwa bazy danych: twojastrona_cba_pl (np.: warbruk_cba_pl)
Nazwa użytkownika bazy danych: taka jak podałeś podczas tworzenia bazy danych w panelu cba (np.: warbruk)
Hasło użytkownika bazy danych: takie jak podałeś podczas tworzenia bazy danych w panelu cba (np.: k0stk4)
Prefiks nazw tabel: tym się generalnie nie musisz przejmować

W innych CMS-ach podajesz właściwie to samo - wystarczy wziąć to na logikę.

Oczywiście dane podane przeze mnie jako przykłady są zmyślone.
Two minutes of thinking can save hours of unnecessary work.
db-jobex
Posty: 5
Rejestracja: 27 sie 2014, 14:42:41
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Re: Zajrzyj zanim zapytasz

Postautor: db-jobex » 28 sie 2014, 14:36:11

wlasnie nie moge stworzyc baze danych. Wyskakuje mi (w zakladce [menu] bazy danych) okienko by podac [dodaj]:
- nazwe uzytkownika
- haslo
- powtorzyc haslo

Po czym wyskakuje mi info ze nieprawidlowe haslo ?!

Wróć do „FAQ”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości