Zmiana adresu serwera FTP

FAQ - zanim zapytasz.
Tutaj znajdziesz odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania.
juice
Admin CBA
Posty: 3563
Rejestracja: 15 cze 2005, 19:25:03
Reputacja: 153
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Linux 1920x1080

Zmiana adresu serwera FTP

Postautor: juice » 08 maja 2014, 10:29:29

Przypominamy, że zmienił się adres serwera ftp, z dotychczasowego cba.pl należy użyć pełny adres swojej strony (bez http://) czyli np. mojastrona100.cba.pl

jeśli ktoś ma własną domenę, to adresem będzie np. mojazarejestrowanadomena.pl

login, hasło itp. zostają bez zmian

Informowaliśmy o tym już ponad rok temu ( viewtopic.php?t=21914 ), zmieniliśmy też wtedy wszystkie informacje na stronie w dziale FAQ, w mailach powitalnych, itd. ale przypominamy ponownie
magdamag
Posty: 3
Rejestracja: 28 cze 2014, 12:17:40
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: magdamag.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1680x1050

Własny hosting

Postautor: magdamag » 28 cze 2014, 12:40:18

Witam! Jestem tutaj pierwszy raz i nie wiem czy pytanie dobrze wpisuje tutaj. Zalorzyłam tutaj konto aby wgrywac zdjecia na allegro, korzystam z programu EasyUploader, mam problem niby banalny bo nie wiem co wpisac w ustawieniach, potrzebne mi jest
wzór: Hosting: Linuxpl.com
Login: photosoft
Ścieżka FTP: ftp://photosoft.ayz.pl/domains/photosof ... l/zdjecia/
Adres WWW: http://www.photosoft.ayz.pl/zdjecia/

Próbuje juz różnych sposobow i wyskakuje informacja 'Wystąpil nastepujacy bląd FTP: nieprawidlowy identyfikator URI. Nie mozna okreslic identyf ikatora formatu URI ". Prosze o pomoc, co mam wpisac w tych miejscach aby mozna bylo wgrywac zdjecia.
rkd77
Admin CBA
Posty: 4172
Rejestracja: 24 maja 2009, 16:45:21
Reputacja: 115
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Linux 1024x768

Re: Zmiana adresu serwera ftp

Postautor: rkd77 » 28 cze 2014, 13:36:41

magdamag, nie chcę Cię zniechęcać, ale na darmowym koncie zamiast zdjęć na allegro, uzyskasz obrazki - CBA Najlepszy hosting z powodu antyhotlinku. Do allegro potrzebne jest płatne konto, a przy zdjęciach dość szybko się wyczerpuje dostępny limit transferu.
Dane do ftp:
Host: nazwakontanacba.cba.pl
Login: admin@nazwakontanacba.cba.pl
WWW: http://nazwakontanacba.cba.pl/zdjecia/...
Gdzie wpisujesz te ftp:// ?
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
magdamag
Posty: 3
Rejestracja: 28 cze 2014, 12:17:40
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: magdamag.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1680x1050

Re: Zmiana adresu serwera ftp

Postautor: magdamag » 28 cze 2014, 15:56:05

Dzieki za odpowiedz. A jakie konto platne jest dobre i latwe w obsłudze? Do tej pory korzystałam z imageshack byl super ale zrobil sie platny, wykorzystałam triala i koniec, chcialam oplacic przelewem ale nie ma takiej opcji, mozna tylko kartą debetową albo kredytową a ja takiej nie posiadam. Moze byc platny, gdzie mozna zalozyc wlasny serwer FTP.
capriciosso
Posty: 2
Rejestracja: 28 cze 2014, 18:12:14
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: www.kwartetcapriciosso.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1366x768

Re: Zmiana adresu serwera ftp

Postautor: capriciosso » 28 cze 2014, 18:19:07

Witam,
kilka lat temu utworzyłam konto oraz stronę na cba.pl.
Teraz po długim czasie zalogowałam się do panelu (bez problemu), lecz moim problemem jest zalogowanie się do net2ftp.
Wpisuje login user@nazwakonta.cba.pl <- w takiej postaci i hasło.
Niestety próba logowania się nie powiodła, więc weszłam w panel / konta FTP i zmieniłam hasło w tym miejscu (myślałam, że może to pomóc) lecz niestety nic to nie daje.
Proszę o pomoc, ponieważ muszę wprowadzić zmiany w kodzie i dostać się do plików.
Czy jest jakaś możliwość zresetowania hasła? a może coś robię źle?

z góry dzięki za pomoc
model87r
Posty: 1
Rejestracja: 31 lip 2014, 12:45:01
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1280x1024

Re: Zmiana adresu serwera ftp

Postautor: model87r » 31 lip 2014, 13:00:53

Witam ja również mam ten sam problem jak koleżanka wyżej i nie wiem co z nim zrobić jak to naprawić
rkd77
Admin CBA
Posty: 4172
Rejestracja: 24 maja 2009, 16:45:21
Reputacja: 115
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Linux 1024x768

Re: Zmiana adresu serwera ftp

Postautor: rkd77 » 31 lip 2014, 13:28:17

model87r, jakie dane tam wpisujesz. I jaki jest wynik, co jest napisane?
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
poziom156
Posty: 6
Rejestracja: 28 gru 2013, 12:35:58
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows

Re: Zmiana adresu serwera ftp

Postautor: poziom156 » 06 sie 2014, 20:04:40

Jak kto ma problem z FTP i korzysta z Total Commandera to zalecam w nazwie hosta zamiast [url]ftp.cba.pl[/url] wpisać IP 85.17.73.180
abrikon
Posty: 1
Rejestracja: 28 paź 2014, 11:07:39
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1600x900

Re: Zmiana adresu serwera ftp

Postautor: abrikon » 30 paź 2014, 22:56:47

wiem że to maglujecie od dość dawna ale nie mogę się połączyć przez TC z serwerem
Awatar użytkownika
4zywioly
Posty: 529
Rejestracja: 26 kwie 2011, 16:33:42
Reputacja: 13
Strona na CBA.pl: 4zywioly.c0.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1366x768
Kontakt:

Re: Zmiana adresu serwera ftp

Postautor: 4zywioly » 02 lis 2014, 21:43:30

W polu host/serwer wpisz pełny adres swojej strony, powinno działać :)
np. mojastrona.cba.pl
kompaniabraci2014
Posty: 2
Rejestracja: 08 gru 2014, 08:33:36
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1680x1050

Re: Zmiana adresu serwera ftp

Postautor: kompaniabraci2014 » 08 gru 2014, 12:48:34

hi jak podmienić domenę z desperadosi.c0.pl a miałem kompaniabraci.c0.pl jak to podmienić przez ftp
nasztarchomin
Posty: 13
Rejestracja: 13 gru 2014, 17:05:51
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: www.nasztarchomin.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows

Re: Zmiana adresu serwera ftp

Postautor: nasztarchomin » 13 gru 2014, 17:15:06

Witam, od kilku tygodni nie mogę niczego zainstalować na swoim wordpressie. Dzięki temu wątkowi dowiedziałem się, że muszę zmienić adres hostname, ale to nadal nic nie pomaga. Może ktoś odpowiedzieć dlaczego tak się dzieje?

tak wpisuję przed instalacją

Image

a po chwili taki mam obrazek (i tak w kółko)

Image
rkd77
Admin CBA
Posty: 4172
Rejestracja: 24 maja 2009, 16:45:21
Reputacja: 115
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Linux 1024x768

Re: Zmiana adresu serwera ftp

Postautor: rkd77 » 13 gru 2014, 18:30:29

nasztarchomin, ftp na cba jest za wolne na upgrade.
Jedyny sposób, który może się udać, to wstawienie w środek wp-config.php linijki:

define('FS_METHOD', 'direct');

czyli zapis bezpośredni, bez ftp.
i zainstalowanie wordpressa z panelu oprogramowania cba, w to miejsce co teraz.
Pliki zostaną nadpisane, nie należy klikać w odnośnik, który się pojawia gdy młynek w panelu przestanie się kręcić, tylko
wpisać w przeglądarce:
http://nasztarchomin.pl/wp-admin/upgrade.php
Potem zostanie uaktualnić wtyczki, i tyle.
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
nasztarchomin
Posty: 13
Rejestracja: 13 gru 2014, 17:05:51
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: www.nasztarchomin.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows

Re: Zmiana adresu serwera ftp

Postautor: nasztarchomin » 17 gru 2014, 18:28:47

Dzięki "rkd77". :jupi:
ganja6
Posty: 6
Rejestracja: 11 mar 2012, 20:31:29
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1920x1080

Re: Zmiana adresu serwera ftp

Postautor: ganja6 » 14 sty 2015, 21:23:10

Witam
Moje pytanie jest takie posiadam Domenę na stronie nazwa.pl i przenoszę serwer na wasz... ponieważ mam już dwie strony u was :)
Kupiłem konto zarejestrowałem jak pisało podałem domenę swoją przekierowałem DNSa i ile muszę czekać dokładnie od przeniesienia?? niby w mailu dostałem wiadomość że serwer został przeniesiony na cba ale nie działa FTP i nie wiem czemu nie mogę się połączyć ??

Wróć do „FAQ”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości