Zmiana wersji PHP

Zgłaszanie problemów dotyczących hostingu CBA.PL (www, ftp, poczta, panel itp.).
mmwszalunki
Posty: 4
Rejestracja: 19 mar 2016, 12:50:56
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1366x768

Zmiana wersji PHP

Postautor: mmwszalunki » 04 mar 2017, 10:30:02

Witam
Jak w temacie jak zmienić wersję z 5.3.29 na PHP 7 w darmowym koncie?
A może niema takiej możliwości?
Awatar użytkownika
endriu888
Obsługa CBA
Posty: 400
Rejestracja: 23 sty 2012, 21:02:33
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: katalogfirm.c0.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: SeaMonkey Windows 1024x768
Kontakt:

Zmiana wersji PHP

Postautor: endriu888 » 05 mar 2017, 08:54:54

Witam!

Proszę wejść do zakładki domeny i tam kliknąć w edytuj przy domenie, wtedy ma Pan możliwość wyboru wersji php.
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
mmwszalunki
Posty: 4
Rejestracja: 19 mar 2016, 12:50:56
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1366x768

Zmiana wersji PHP

Postautor: mmwszalunki » 11 mar 2017, 11:29:35

No teraz jest ale wcześniej nie było. Ok temat do zamknięcia.
mmwszalunki
Posty: 4
Rejestracja: 19 mar 2016, 12:50:56
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1366x768

Zmiana wersji PHP

Postautor: mmwszalunki » 11 mar 2017, 12:01:54

Za bardzo się rozpędziłem z tym zamykaniem. Niby jest wersja 7 ustawiona a w Joomli wyraźnie pisze

System operacyjny
Wersja bazy danych 5.5.5-10.0.29-MariaDB-35
Metoda porównywania znaków w bazie danych utf8_general_ci
Metoda porównywania znaków przy połączeniu z bazą danych utf8mb4_general_ci
Wersja PHP 5.3.29
Serwer WWW Apache
PHP działa na fpm-fcgi
Wersja Joomla! Joomla! 3.6.5 Stable [ Noether ] 1-December-2016 22:46 GMT
Wersja platformy Joomla! Joomla Platform 13.1.0 Stable [ Curiosity ] 24-Apr-2013 00:00 GMT
Klient użytkownika Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/56.0.2924.87 Safari/537.36
Awatar użytkownika
Piotr GRD
Posty: 1275
Rejestracja: 25 sty 2010, 11:17:07
Reputacja: 53
Lokalizacja: Szczecin
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1126x845
Kontakt:

Zmiana wersji PHP

Postautor: Piotr GRD » 12 mar 2017, 15:14:24

Kiedyś widywałem problemy z tą funkcją w panelu w przypadku kilkukrotnej zmiany w krótkim czasie.

W razie czego zawsze pozostaje "ręczna" możliwość zmiany wersji PHP - póki co natychmiastowa i skuteczna - poprzez umieszczenie w katalogu głównym wybranej domeny/subdomeny pustego (zero bajtów) pliku o nazwie: ".php52", ".php53", ".php54", ".php55", ".php56", ".php70". Brak pliku o takiej nazwie w katalogu głównym domeny/subdomeny oznacza ustawienie wersji domyślnej (obecnie 5.3, ale to może ulec zmianie).
Monitor serwera CBA.pl (zapisz lub dodaj do ulubionych, żeby nie zapomnieć)
------------
Kilka starych, aczkolwiek ciekawych, zdaniem niektórych, zdjęć: http://grd.art.pl/
Jezioro Szmaragdowe w Szczecinie
mmwszalunki
Posty: 4
Rejestracja: 19 mar 2016, 12:50:56
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1366x768

Zmiana wersji PHP

Postautor: mmwszalunki » 18 mar 2017, 08:19:00

I pomyśleć że tak niewiele robi tak wiele :)
Działa dzięki. Temat do zamknięcia

Wróć do „Pomoc CBA.PL”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 10 gości