Blokada Adblocka

Wszystko co dotyczy reklam na CBA.PL.

Zgadzasz siê z opinią autora tego postu? Na końcu jest pytanie.

Tak
44
79%
Nie
12
21%
 
Liczba głosów: 56
Awatar użytkownika
Gromed
Przyjaciel CBA
Posty: 2990
Rejestracja: 18 kwie 2006, 12:18:45
Reputacja: 53
Lokalizacja: Toruń
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Postautor: Gromed » 02 lip 2007, 18:49:05

Slusarz trochę Cię zawiodę; mam też możliwość [nie zawsze, ale często] do przeszukiwania stron poza katalogiem jak i rankingiem; także jest duże prawdopodobieństwo że strona zostanie wyłapana;
Awatar użytkownika
Monstrual
Posty: 2417
Rejestracja: 05 sie 2005, 15:06:08
Reputacja: 35
Lokalizacja: G-dz
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1280x1024
Kontakt:

Postautor: Monstrual » 12 lip 2007, 19:13:17

w operze nie trzeba wprowadzac takich jaj, bo opera domyslnie nie blokuje reklam googla, i słusznie, bo wiele serwisów z tego żyje. A że adblock to robi, to raczej tylko pasożytnicze podejście twórców :).
Image
Awatar użytkownika
Gromed
Przyjaciel CBA
Posty: 2990
Rejestracja: 18 kwie 2006, 12:18:45
Reputacja: 53
Lokalizacja: Toruń
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Postautor: Gromed » 12 lip 2007, 19:26:10

operze nie trzeba wprowadzac takich jaj, bo opera domyslnie nie blokuje reklam googla

Firefox również domyślnie nie blokuje reklam;
Awatar użytkownika
HitcH
Posty: 1530
Rejestracja: 08 paź 2005, 10:01:51
Reputacja: 15
Lokalizacja: Zabrze
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1280x1024
Kontakt:

Postautor: HitcH » 12 lip 2007, 19:29:23

Monstrual WroteColonA że adblock to robi,

też nie blokuje reklam domyślnie, tylko jak sobie ustawisz...
Awatar użytkownika
Monstrual
Posty: 2417
Rejestracja: 05 sie 2005, 15:06:08
Reputacja: 35
Lokalizacja: G-dz
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1280x1024
Kontakt:

Postautor: Monstrual » 12 lip 2007, 19:46:52

HitcH WroteColonteż nie blokuje reklam domyślnie, tylko jak sobie ustawisz...

ciekawi mnie jaki jest sens blokowania reklkam google AdSense. Moim zdaniem głupota ;]
Image
Awatar użytkownika
Gromed
Przyjaciel CBA
Posty: 2990
Rejestracja: 18 kwie 2006, 12:18:45
Reputacja: 53
Lokalizacja: Toruń
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Postautor: Gromed » 12 lip 2007, 20:26:04

Monstrual nie tylko reklam od GA, ale również innych reklam, których m.in. na wp jest zbyt dużo czasami; Adblokiem można blokować nie tylko reklamy;
Awatar użytkownika
Monstrual
Posty: 2417
Rejestracja: 05 sie 2005, 15:06:08
Reputacja: 35
Lokalizacja: G-dz
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1280x1024
Kontakt:

Postautor: Monstrual » 12 lip 2007, 22:13:43

Gromed WroteColonMonstrual nie tylko reklam od GA, ale również innych reklam, których m.in. na wp jest zbyt dużo czasami; Adblokiem można blokować nie tylko reklamy;


Uważasz mnie za idiotę? Jeden drugiemu z Was zaprzecza. Skoro domyslnie nie blokuje reklam Google AdSense to po co to zmieniać? To jest zupełnie inny typ reklam, i nie łączy się z tymi na wp, czy onecie itp. Zdaję sobie sprawę z tego, czym jest AdBlock.
Image
bubz
Posty: 2
Rejestracja: 11 paź 2006, 03:03:36
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Re: Blokada Adblocka

Postautor: bubz » 13 lip 2007, 11:19:11

juice WroteColonOsoby które tego nie potrafią uszanować, zostaną ukarane. Kara to upierdliwe okienko Alert w Javascripcie oraz jaskrawy kolor z odpowiednim napisem w miejscu reklamy.


Taaa, ale zostaną ukarane tylko te osoby, które nie używają dodatkowo No-script 8)
No-script razem z Adblockiem to zapora dla wszelkich reklam.

BTW rozumiem Twoją argumentację i popieram. Wszystkie darmowe usługi web z których korzystam i które wspomagają się reklamami mam w whiteliście adblocka. Także i cba.pl dodałem.
pozdrawiam
bubz
Awatar użytkownika
HitcH
Posty: 1530
Rejestracja: 08 paź 2005, 10:01:51
Reputacja: 15
Lokalizacja: Zabrze
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Mozilla Windows 1280x1024
Kontakt:

Postautor: HitcH » 16 lip 2007, 12:19:46

Co do psosób nie blokowania reklam google cba... Niby zrobiłem jak mówiliści, dałem cba do wyjątków ale i tak się blokują :)
Awatar użytkownika
Gromed
Przyjaciel CBA
Posty: 2990
Rejestracja: 18 kwie 2006, 12:18:45
Reputacja: 53
Lokalizacja: Toruń
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Postautor: Gromed » 16 lip 2007, 12:32:02

HitcH, gdyż przy tych nowych reklamach od GA [tych ładniejszych :P] trzeba wyłączyć adblocka, aby było widać całą treść reklamy;
Awatar użytkownika
Monstrual
Posty: 2417
Rejestracja: 05 sie 2005, 15:06:08
Reputacja: 35
Lokalizacja: G-dz
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1280x1024
Kontakt:

Postautor: Monstrual » 16 lip 2007, 12:41:33

Gromed WroteColontrzeba wyłączyć adblocka, aby było widać całą treść reklamy;


tak to jest z niedopracowanymi rozwiazaniami. Ja nie mam z tym problemu ale mam inna przeglądarke. nic nie zmienialem od pcozatku w ustawieniahc blokoania, a blokuje wylacznie to co ma ^^. Domyslnie.. £atwo i przyjemnie. Solidnie.
Image
Awatar użytkownika
HitcH
Posty: 1530
Rejestracja: 08 paź 2005, 10:01:51
Reputacja: 15
Lokalizacja: Zabrze
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Mozilla Windows 1280x1024
Kontakt:

Postautor: HitcH » 16 lip 2007, 12:47:06

Adblock domyślnie nie blokuje tego co chce. A ja chce WSZYSTKIE reklamy blokować ;) A zreszta... niech zostaną jak są :D
Awatar użytkownika
Gromed
Przyjaciel CBA
Posty: 2990
Rejestracja: 18 kwie 2006, 12:18:45
Reputacja: 53
Lokalizacja: Toruń
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Postautor: Gromed » 16 lip 2007, 13:05:31

Monstrual wiemy już jak kochasz swoją Operę i wykorzystasz każdą okazję, aby udowodnić jaka ona jest cudowna; nie powiem, że jest zła, ale nie znaczy, że na każdym kroku musisz krytykować Firefoksa; w Operze jakby się pobawić, też blokowałaby reklamy od GA; a co do tego, że się nie pokazuję nowe reklamy od GA, nawet po dodaniu do wyjątków, to po protu wina tego iż najnowsza wersja Adblocka wyszła przed nowymi wersjami reklam, może w następnej to poprawią;
Awatar użytkownika
Monstrual
Posty: 2417
Rejestracja: 05 sie 2005, 15:06:08
Reputacja: 35
Lokalizacja: G-dz
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1280x1024
Kontakt:

Postautor: Monstrual » 16 lip 2007, 16:41:55

chwalę po prostu dobre rozwiązania i nie zalezy mi na blokowaniu reklam, które mi nie przeszkadzają. Tyle z mojej strony.
Image
kill1212
Posty: 1
Rejestracja: 26 lip 2007, 23:22:38
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Postautor: kill1212 » 26 lip 2007, 23:25:52

A ja wam powiem że to nie problem. Piszę programy, znam system, wiem jak działa itp.

Można zablokować funkcję tego Allertu. Kwestia poszukania MessageBoxA i znienieniu na NOP

Ewentualnie Windows/System32/drivers/etc/hosts - tam mozna tez zablokowac pewne strony ;d

Wróć do „Reklamy”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Yahoo [Bot] i 2 gości