Główna i subdomeny(vpn?)

Pozostałe tematy dotyczące tworzenia stron WWW.
netbiznes
Posty: 26
Rejestracja: 13 maja 2016, 18:02:31
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: http://netbiznes.org.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1920x1080
Kontakt:

Główna i subdomeny(vpn?)

Postautor: netbiznes » 04 mar 2017, 04:08:38

Witam,

Nie do końca wiem czy odpowiedni dział więc zaryzykuję (tak wiem, piszę to w każdym poście).

Zajmuję się marketingiem Internetowym ale pojęcia serwerów są dla mnie obce. Z moją ale nie tylko z moją, stworzyliśmy grupę ludzi którzy zajmują się tym samym działem, programy partnerskie etc.

Ja rozpisałem plan który polega na tym że mamy swoją stronę Internetową www.nazwagrupy.pl ale dodatkowo każdy partner ma stronę swoją na której pracuje i działa np jankowalski.nazwagrupy.pl + strony przechwytujące np cl.jankowalski.nazwagrupy.pl . Każdy szablon do danej dziedziny wygląda tak samo. Całość ma być oczywiście publiczna, by każdy potencjalny klient miał dostęp do informacji o danym partnerze i jego pracy i informacji.

Moje pytanie brzmi, co potrzeba aby stworzyć główną domenę ale do tego podpinać subdomeny? które działają na jednym głównym serwerze ale każda subdomena? korzysta z swojej indywidualnej przestrzeni by nie zajmować pamięci głównej domeny a potem, dodawać nowe subdomeny? o odpowiednich imionach partnerów?
Całość będzie działać na wordpressie, stworzyłem już do tego odpowiedni szablony, tylko nie wiem w jaki sposób to zrobić. Czy do tego potrzeba wykupienia usług serwera VPN?
Ponieważ byłbym mocno zainteresowany ofertą cba z serwerami vpn, lecz nie wiem czy potrzeba do tego właśnie takiego rozwiązania.

Proszę o jakieś mocno sensowne instrukcje, jak to rozwiązać. :) Z góry dziękuję :)
netbiznes
Posty: 26
Rejestracja: 13 maja 2016, 18:02:31
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: http://netbiznes.org.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1920x1080
Kontakt:

Główna i subdomeny(vpn?)

Postautor: netbiznes » 04 mar 2017, 15:01:00

Przepraszam że post pod postem ale walnąłem głupotą. A nie umiem edytować.

Chodzilo mi o VPS nie o VPN.
Awatar użytkownika
endriu888
Obsługa CBA
Posty: 397
Rejestracja: 23 sty 2012, 21:02:33
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: katalogfirm.c0.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: SeaMonkey Windows 1024x768
Kontakt:

Główna i subdomeny(vpn?)

Postautor: endriu888 » 05 mar 2017, 09:25:39

Witam!

Jeśli ma Pan u nas podpiętą domenę może Pan w zakładce domeny dodawać do niej różne sub domeny, i nie ma potrzeby wykupywania VPSa.
VPS wtedy powinien być wykupiony, jeśli jest spory ruch na stronach i chce Pan mieć swój prywatny VPS, żeby była lepsza wydajność stron, czyli głównie żeby działały szybciej.
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
netbiznes
Posty: 26
Rejestracja: 13 maja 2016, 18:02:31
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: http://netbiznes.org.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1920x1080
Kontakt:

Główna i subdomeny(vpn?)

Postautor: netbiznes » 06 mar 2017, 16:35:00

No ja własnie myślę nad wykupienie VPS, bo ruch będzie całkiem spory a dodatkowo potrzebujemy sporo miejsca, a jestem jak najbardziej zainteresowany waszą ofertą.

Dodatkowo chciałbym się zapytać, jak przesłać już gotowy szablon ze wszystkim, który stoi na mojej domenie pod inną domenę? Pobrałem już całość przez ftp i z bazy danych, teraz tylko przesłać pod dany adres tak?

Wróć do „Inne zagadnienia”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość