"Ograniczenie bezpiecznego trybu"

Wszystko o językach skryptowych takich jak PHP i Perl, serwerach WWW, CGI, bazach danych i języku SQL.
lukaszo86
Posty: 45
Rejestracja: 24 kwie 2014, 13:12:01
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: prowinter
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows

"Ograniczenie bezpiecznego trybu"

Postautor: lukaszo86 » 18 lis 2014, 20:34:22

Witam,
od wczoraj mam problem z serwerem. Chodzi mi o funkcjonalność mojej strony www.skiman.pl pod którą jest podpięty katalog. Z poziomu klienta/usera strona działa ok, ale problem pojawia się w panelu admina. Nie mogę dodawać grafik .jpg i .png do wyświetlanych już wpisów. Pojawia się komunikat z jakimś kodem. Ten kod wpisałem na forum providera silnika strony i dostałem info, że mój hoster powinien "ograniczyć tryb bezpieczny". A, że wczoraj były problemy techniczne z hostingiem, to może coś tam tłumaczyć.
Kody .php na mojej stronie są dobrze napisane, problem niestety z serwerem.

Proszę admina cba o interwencję w tej kwestii.

pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Piotr GRD
Posty: 1296
Rejestracja: 25 sty 2010, 11:17:07
Reputacja: 53
Lokalizacja: Szczecin
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: "Ograniczenie bezpiecznego trybu"

Postautor: Piotr GRD » 19 lis 2014, 08:32:03

Myślę, że warto byłoby przytoczyć dokładną treść pojawiającego się błędu/komunikatu, bo w przeciwnym razie to jak wróżenie z fusów. ; )
Monitor serwera CBA.pl (zapisz lub dodaj do ulubionych, żeby nie zapomnieć)
------------
Kilka starych, aczkolwiek ciekawych, zdaniem niektórych, zdjęć: http://grd.art.pl/
Jezioro Szmaragdowe w Szczecinie
lukaszo86
Posty: 45
Rejestracja: 24 kwie 2014, 13:12:01
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: prowinter
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1366x768

Re: "Ograniczenie bezpiecznego trybu"

Postautor: lukaszo86 » 19 lis 2014, 10:21:00

Piotrze, dzięki za zainteresowanie. Przed chwilą wysłałem Ci na PW ten komunikat. W jego treści pojawiają się adresy katalogów, których nie chciałbym upubliczniać, dlatego pozwoliłem sobie na wiadomość.

pozdrawiam
-------------
dodam jeszcze, że nie zmieniałem struktury plików php, ani nie aktualizowałem oprogramowania. Problem pojawił się po poniedziałkowej usterce serwerów cba
Awatar użytkownika
Piotr GRD
Posty: 1296
Rejestracja: 25 sty 2010, 11:17:07
Reputacja: 53
Lokalizacja: Szczecin
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows
Kontakt:

Re: "Ograniczenie bezpiecznego trybu"

Postautor: Piotr GRD » 19 lis 2014, 13:32:43

Tym musi zająć się administrator, ja nic nie poradzę.

Istotny dla błędu wydaje mi się następujący fragment (z pełnej treści, jaką przesłałeś):

Kod: Zaznacz cały

Fatal error: Uncaught exception 'Exception' with message '/tmp/phpg2dnm0 nie może zostać odczytany!'
in /virtual/nazwakonta.cba.pl/folder/plik.php (...)
// gdzie "plik.php" zajmuje się zmianą rozmiaru wgrywanych plików graficznych //
// a "/tmp/phpg2dnm0" jest zmienne za każdym razem (kolejne pliki tymczasowe) //
// konto znajduje się na pierwszym serwerze, tym samym co i strona główna CBA (IP .115) //  


W razie braku odzewu kontaktuj się z rkd77 lub juice.
Być może potrzebna będzie im również nazwa konta.
Monitor serwera CBA.pl (zapisz lub dodaj do ulubionych, żeby nie zapomnieć)
------------
Kilka starych, aczkolwiek ciekawych, zdaniem niektórych, zdjęć: http://grd.art.pl/
Jezioro Szmaragdowe w Szczecinie
lukaszo86
Posty: 45
Rejestracja: 24 kwie 2014, 13:12:01
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: prowinter
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1366x768

Re: "Ograniczenie bezpiecznego trybu"

Postautor: lukaszo86 » 19 lis 2014, 15:32:01

rkd77 odezwał się do mnie. Przesłałem mu wszystkie dane i instrukcje jak wywołać stronę błędu.
sprawdzałem kody plików .php wymienione w błędzie i są one identyczne z oryginałami, których kopie mam na dysku twardym.

Dzięki Piotrze za pomoc.

---- EDIT ----

Wielkie dzięki dla administracji cba.pl za szybką interwencję i naprawę usterki.
Profesjonalizm i kompetencja działania admina rkd77 w przypadku mojego problemu na najwyższym poziomie!

pozdravka,
Łukasz
lukaszo86
Posty: 45
Rejestracja: 24 kwie 2014, 13:12:01
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: prowinter
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1366x768

Re: "Ograniczenie bezpiecznego trybu"

Postautor: lukaszo86 » 08 sty 2015, 10:55:15

Witam w Nowym Roku :-)

mam problem z generowaniem sitemap.xml. Otóż mam ustawiony update co godzinę. W panelu webmasterskim google pojawił się z końcem roku komunikat, że gg nie może odczytać mapy.

Piszę w tym temacie, ponieważ mój obecny problem dotyczy tej samej strony :-)

Mogę prosić o pomoc?
z góry dzięki i pozdrawiam,
Łukaszo
rkd77
Admin CBA
Posty: 4170
Rejestracja: 24 maja 2009, 16:45:21
Reputacja: 115
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Linux 1024x768

Re: "Ograniczenie bezpiecznego trybu"

Postautor: rkd77 » 08 sty 2015, 11:13:54

lukaszo86, nie wiem czym generujesz sitemap.xml, ale ten plik był niedokończony.
Brakowało </urlset> na końcu.
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
lukaszo86
Posty: 45
Rejestracja: 24 kwie 2014, 13:12:01
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: prowinter
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1366x768

Re: "Ograniczenie bezpiecznego trybu"

Postautor: lukaszo86 » 08 sty 2015, 12:32:46

jakby to powiedział nowojorczyk "my bad, man" :-)
siadł mi plugin z sitemap generator i robiłem go ręcznie no i nie dodałem znacznika :-)

dzięki, już gg widzi poprawnie :-D

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość