SQL logic error

Konfiguracja forum SMF.
Versus
Posty: 4
Rejestracja: 23 mar 2013, 20:11:23
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: forum-versus.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows

SQL logic error

Postautor: Versus » 23 mar 2013, 20:17:50

Na moim forum(SMF 2.0.4) chciałem zainstalować mod by logować się przez Facebook, był błąd i forum zepsute to chciałem naprawić już kilka razy mi się udało, usunąłem jeden folder z ftp(folder ten był w pliku tego moda). W tym folderze z tego co pamiętam był chyba plik smf.db i potem jak chciałem jeszcze raz na forum wejść by zobaczyć czy się naprawiło a tu kolejny błąd

CodeColon Select All Code

SQL logic error or missing database
no such table
: smf_settings

I teraz pytanie jak to naprawić? Da się to naprawić bez ponownej instalacji SMF? Bo nie chcę tracić wszystkich ustawień, modów wgranych, wątków itp.
Adres strony: http://forum-versus.cba.pl/
Liczę na pozytywną odpowiedź, pozdrawiam.
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Reputacja: 123
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: SQL logic error

Postautor: DeaDriam » 23 mar 2013, 23:23:38

Uruchom repair_settings.php
tak to jest jak sie nie robi backupu bazy nim zacznie grzebać i modyfikować w skrypcie
jak nie pomoże zapytaj na forum SMF Phantoma -lub normalnie napisz temat
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
Versus
Posty: 4
Rejestracja: 23 mar 2013, 20:11:23
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: forum-versus.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows

Re: SQL logic error

Postautor: Versus » 24 mar 2013, 00:29:17

Po 1 gdzie jest ten plik repair_settings.php
Po 2 kopie zapasowe niektórych plików się robią, kopiują po wgraniu moda plik i tylko na końcu nazwy dodają ~.
Po 3 Pousuwałem pliki które mod dodał i index.php dałem z kopii zapasowej oraz pliki w których mod coś robił usunąłem je i dałem z kopii zapasowej, tylko nie wiem którego pliku brak że ten:

CodeColon Select All Code

SQL logic error or missing database
no such table
: smf_settings
wychodzi.
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Reputacja: 123
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: SQL logic error

Postautor: DeaDriam » 24 mar 2013, 07:32:39

Versus WroteColonPo 1 gdzie jest ten plik repair_settings.php


Bierzesz sie za adminowanie wlasna WWW,a nie znasz podstaw obsługi systemu
Ciężko zajrzeć na forum SMF?
http://www.smf.pl/index.php/board,37.0.html?
Tutka z repair_settings tu Ci nie wstawie
bo:
Kopiowanie tego poradnika (lub jego części) bez zgody autora jest całkowicie zabronione
repair_settings.php - opis, BHP, instrukcja obsługi
http://www.smf.pl/index.php?topic=8191.0

Działasz w SMF?
Na supporcie jest wszystko od A do Z-et


z tym skryptem na ba.pl bedą wieczne problemy o czym pisze na forum SMF i to na czerwono!
Polecam przesiąść sięna MyBB!
Jest tutek również jak to zrobić,bez straty danych
ewentualnie phpbb3
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
Versus
Posty: 4
Rejestracja: 23 mar 2013, 20:11:23
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: forum-versus.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows

Re: SQL logic error

Postautor: Versus » 24 mar 2013, 15:31:17

Pousuwałem wszystko i na nowo zainstalowałem na forum nie SMF ale PHPBB3.
Forum działa już sprawnie.
Temat można LOCK.

Wróć do „SMF”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość