instalowanie pakietów na SMF 2.0.7

Konfiguracja forum SMF.
Szagi
Posty: 4
Rejestracja: 06 kwie 2014, 13:42:03
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: scoia-tael.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows

instalowanie pakietów na SMF 2.0.7

Postautor: Szagi » 21 kwie 2014, 21:46:18

Witam.

Mam problem z zainstalowaniem pakietów na forum http://scoia-tael.cba.pl/ ;/

Po wgraniu plików nie chcą się one zainstalować wyskakuje komunikat: "Nie możesz pobierać lub instalować nowych pakietów, ponieważ nie można zapisywać w katalogu pakietów!"

Na forum smf pisali że to jest błąd po stronie hostingu jeśli mam zezwolenia plików poustawiane. A mam.
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Reputacja: 123
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x600
Kontakt:

Re: instalowanie pakietów na SMF 2.0.7

Postautor: DeaDriam » 22 kwie 2014, 07:14:35

to napisz im z innego konta o problemie i nie wspominaj ze masz hosting na cba
to Ci powiedziec powinni(jak bedzie mial admin lub mod dobry humor hehe)
Niektore moduly do smf na darmowym hostingu nalezy instalowac recznie wg instrukcji,lub uzyc parsera ktory to pokaze co i jak nalezy zmienic/zamienic podczas instalacji.
Opcja jest TEZ taka,ze jesli instalowales smf z autoinstalatora,to jest to wlasnie taki problem.
Mozesz zauktualizowac/zrobic update smf wysylajac pliki na serwer przez ftp
pomimo nowej wersji(robiac wczesniej backup plikow w tym settings)moze to pomoze
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
Szagi
Posty: 4
Rejestracja: 06 kwie 2014, 13:42:03
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: scoia-tael.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1366x768

Re: instalowanie pakietów na SMF 2.0.7

Postautor: Szagi » 22 kwie 2014, 17:25:33

Poradziłem sobie;p dla innych info:

W katalogu "Packages" trzeba stworzyć pusty katalog "temp" z chmodem 777. a "Packages ma mieć 775:P

Dodatkowo trzeba potem sobie powrzucać niektóre rzeczy samemu na serwer ftp. (najlepiej rutynowo wrzucić wszystko i hula)
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Reputacja: 123
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x600
Kontakt:

Re: instalowanie pakietów na SMF 2.0.7

Postautor: DeaDriam » 22 kwie 2014, 18:08:17

Szagi
myslalem ze go masz wg instrukcji instalacji na niektorych hostingach,jak i chmody :faja:
powinno to info byc dodane do autoinstalatrona
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<

Wróć do „SMF”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość