CO mam zrobić?Nie możesz pobierać lub instalować nowych pakietów, ponieważ nie można zapisywać w katalogu pakietów!
Błąd podczas instalacji pakietów
Błąd podczas instalacji pakietów
Podczas instalacji pakietów wyświetla mi się taki błąd:
-
- Strona na CBA.pl: http://www.kropek4767.cba.pl
- Kontakt:
-
- Strona na CBA.pl: www.bcmklan.cba.pl
Re: Błąd podczas instalacji pakietów
I uważasz, że ustawienie chmod'ów rozwiąże problem?
Walcze z takim samym problemem i nie mogę go rozwiązać.
Chmody ustawione prawidłowo, skrypt widzi zawartość folderu "Packages" ale w nim nie instaluje. Podmienianie, nadawanie uprawnień plikom z osobna, przepakowywanie, "ręczna instalacja" nie przynosi rezultatu. Nie wiem teraz czy wina leży po stronie serwera, skryptu czy mojej.
Może komuś udało się ten problem rozwiązać i zna na to jakieś lekarstwo bo zaczyna mnie to powoli drażnić.
Ok, mniej więcej rozwiązałem ten problem. Podziałało u mnie ale nie wiem czy podziała u każdego. Na wszelki wypadek podam rozwiązanie jakie zastosowałem być może przyda się innym.
Do folderu "Packages" kopiowałem interesujący mnie mod. Zmieniałem jego chmody na 777. W tym samym folderze ( wciąż "Packages" ) tworzyłem folder o nazwie "temp" ( wielkość liter ma znaczenie ), nadając mu prawa 777. Natomiast cały folder "Packages" zmieniłem na 775. Rozwiązanie poskutkowało i zadziałało. Oczywiście folder "temp" po zakończonej sesji znika a mod instaluje się prawidłowo.
Myślę, że może podziałać u każdego. Przetestowane tylko "na sobie" więc nie daję gwarancji
Walcze z takim samym problemem i nie mogę go rozwiązać.
Chmody ustawione prawidłowo, skrypt widzi zawartość folderu "Packages" ale w nim nie instaluje. Podmienianie, nadawanie uprawnień plikom z osobna, przepakowywanie, "ręczna instalacja" nie przynosi rezultatu. Nie wiem teraz czy wina leży po stronie serwera, skryptu czy mojej.
Może komuś udało się ten problem rozwiązać i zna na to jakieś lekarstwo bo zaczyna mnie to powoli drażnić.
Ok, mniej więcej rozwiązałem ten problem. Podziałało u mnie ale nie wiem czy podziała u każdego. Na wszelki wypadek podam rozwiązanie jakie zastosowałem być może przyda się innym.
Do folderu "Packages" kopiowałem interesujący mnie mod. Zmieniałem jego chmody na 777. W tym samym folderze ( wciąż "Packages" ) tworzyłem folder o nazwie "temp" ( wielkość liter ma znaczenie ), nadając mu prawa 777. Natomiast cały folder "Packages" zmieniłem na 775. Rozwiązanie poskutkowało i zadziałało. Oczywiście folder "temp" po zakończonej sesji znika a mod instaluje się prawidłowo.
Myślę, że może podziałać u każdego. Przetestowane tylko "na sobie" więc nie daję gwarancji
- krzysiekj24
- Kontakt:
witam mam problem za pakietami modyfikacji forum instaluje je świecą się na zielono ale nie widać ich wogóle na forum smf.
w rozmaite tylko ,mam seo mod. Reszta dodatków niewidoczna czy przyczyną jest może wybrany styl? ale w innych tez nie widać instalowałem kilka chat,youtube,facebook,gallery i inne.. Mam wersję 2.0.8 instalowałem 2.0.9 napisało że poprawnie zainstalowana a w info dalej jest 2.0.8
wówczas kiedy chce zainstalować 2.0.10 pisze że nie jest odpowiednia. Czyli faktycznie mam 2.0.8.
w rozmaite tylko ,mam seo mod. Reszta dodatków niewidoczna czy przyczyną jest może wybrany styl? ale w innych tez nie widać instalowałem kilka chat,youtube,facebook,gallery i inne.. Mam wersję 2.0.8 instalowałem 2.0.9 napisało że poprawnie zainstalowana a w info dalej jest 2.0.8
wówczas kiedy chce zainstalować 2.0.10 pisze że nie jest odpowiednia. Czyli faktycznie mam 2.0.8.
Surfcasting
Na pewno jeśli odpowiednio skonfigurujesz te CHMODY to Ci to pomoże..Ja miałem bliźniaczy problem i też się tym trochę męczyłem. Później jak już nie wiedziałem co mam zrobić pomyślałem w ten sposób abym już odpowiednio skonfigurował sobei CHMODY. To było rozwiązaniem.
- krzysiekj24
- Kontakt:
w sumie nie wiem czy to chmody bo ogólnie się instalują tylko ich nie widać, przed chwilą zrobiłem folder testowy i w nim ręcznie zainstalowałem smf 2.0.10Wariks pisze:Na pewno jeśli odpowiednio skonfigurujesz te CHMODY to Ci to pomoże..Ja miałem bliźniaczy problem i też się tym trochę męczyłem. Później jak już nie wiedziałem co mam zrobić pomyślałem w ten sposób abym już odpowiednio skonfigurował sobei CHMODY. To było rozwiązaniem.
i tam bez żadnych ustawień bez trudu zainstalowałem 4 skrypty które się pojawiły w forum, na tym zainstalowanym 2.0.8 z forum nie da się nic zrobić.
Nie chcę też za bardzo kombinować by mi się forum nie posypało i to wszystko co w nim jest jak to zrobić by było bezpiecznie i pewnie? gdybym wiedział że będą takie problemy od razu zainstalował bym instalkę ręcznie taka nie sprawia problemów.
Surfcasting
- krzysiekj24
- Kontakt:
co można zrobić by zainstalowane pakiety mody były widoczne na forum? czy muszę od nowa forum instalować z instalki smf?
forum już funkcjonuje więc ciężka sprawa by od nowa instalować. wersji nowej też nie mogę wgrać.
forum już funkcjonuje więc ciężka sprawa by od nowa instalować. wersji nowej też nie mogę wgrać.
Surfcasting