Sieć radiowa!

Gry, zabawy, dowcipy.
Awatar użytkownika
IMPx2
Posty: 36
Rejestracja: 22 wrz 2005, 19:09:18
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Sieć radiowa!

Postautor: IMPx2 » 14 paź 2005, 14:43:53

Jestesm w sieci i mam problem z portami w grach. W starcrafcie rozwiazalem ten problem ale nie wiem co zrobić w przypadku quake3.


Help!!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
michaelloo
Posty: 199
Rejestracja: 24 lip 2005, 14:47:41
Reputacja: 0
Lokalizacja: München
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows
Kontakt:

Postautor: michaelloo » 14 paź 2005, 14:46:44

wytlumacz bardziej dokladnie

grasz w quake?
www.misi.cba.pl "tylko dla doroslych" :)
Awatar użytkownika
IMPx2
Posty: 36
Rejestracja: 22 wrz 2005, 19:09:18
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Postautor: IMPx2 » 14 paź 2005, 14:56:31

Gram (tzn teraz nie bo mam lape w gipsie) ale raczej na srednim poziomie(optymista) od niedawna mam neta a wczesniej gralem wylacznie z botami.

A co do sedna sprawy, to hodzi o przekierowanie portów(dokładnie:

No dobrze mam firewalla na serwerze ale jak zrobić to całe forwardowanie? Ano musisz przekonać admina do zrobienia tego co teraz napiszę. Starcraft korzysta z portów od 6112 do 6119, zarówno TCP jak i UDP, dodatkowo te porty muszą być OBUSTRONNIE otwarte (standardowo port jest otwarty jedynie od wewnątrz sieci).--- tresc skopiowana z www.forumntc.[regulamin forum: punkt 2.13] z działu pomoc techniczna)

Jak sie ma sprawa w przypadku q3?
Awatar użytkownika
michaelloo
Posty: 199
Rejestracja: 24 lip 2005, 14:47:41
Reputacja: 0
Lokalizacja: München
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows
Kontakt:

Postautor: michaelloo » 14 paź 2005, 14:58:37

niestety nie wiem ja nie mam takich problemow :cry:

a ja myslalem ze tylko ja na tym forum gram :crazy:

ja gram w clanarena a ty????
www.misi.cba.pl "tylko dla doroslych" :)
Awatar użytkownika
IMPx2
Posty: 36
Rejestracja: 22 wrz 2005, 19:09:18
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Postautor: IMPx2 » 14 paź 2005, 15:05:07

co to jest ta klan arena?
jestem nowy nie orientóje sie.
Jezeli hodzi o server to gralem na jakims gdzie grał niejaki venom(?).
Szkoda ze nie ma nigdzie normalnych severów, tzn takich z normalnymi zasadami, bronmi, fizyka...

Z innej beczki: jak zalorzyc server tak zeby kumpel sie mugl dolaczyc???
Jak zakladam to jest napisane invalid kay albo mistype cdkey a na serverach co sie same wydszukuja to tez to jest ale zara znika i gra się ładuje!
O co hodzi?
Awatar użytkownika
HitcH
Posty: 1530
Rejestracja: 08 paź 2005, 10:01:51
Reputacja: 15
Lokalizacja: Zabrze
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows
Kontakt:

Postautor: HitcH » 14 paź 2005, 16:17:31

Jeśli chodzi o porty to musisz poczytac w dokumentacji gier. Wiekszośc portów jakie potrzebuje jest tam podana. Np. Vietcong ma 5425 5524 5424
FEAR 22888 itp.
Po protsu poszukaj, albo zalatw od kogos ip i to po : podaj adminowi. (np. 123.234.34.45:22222 )
Awatar użytkownika
michaelloo
Posty: 199
Rejestracja: 24 lip 2005, 14:47:41
Reputacja: 0
Lokalizacja: München
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows
Kontakt:

Postautor: michaelloo » 14 paź 2005, 20:44:58

ja tez takie cos mam za mist typed cd key nic ci nie zrobi ale za invalid mozez dostac kicka

co to jest ta klan arena?


zalatw se point relaser i osp 1.32 mozesz sciagnac z wiekszosci stron o quake
potem polacz sie z serwerkienm np:
212.76.39.49:27963 to jest niemiecki serwer tu nie dostaniesz kicka za cd key
Clanarena polecam zarombiaste i wciaga ale coraz mniej ludzi gra w ta gre :oops:
www.misi.cba.pl "tylko dla doroslych" :)
Awatar użytkownika
IMPx2
Posty: 36
Rejestracja: 22 wrz 2005, 19:09:18
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Postautor: IMPx2 » 14 paź 2005, 22:20:21

Jak tylko mips sciagna to sie za to wezme a narazie fenks all.
iggor38
Posty: 56
Rejestracja: 27 mar 2017, 13:28:51
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1920x1080
Kontakt:

Sieć radiowa!

Postautor: iggor38 » 25 wrz 2017, 16:42:49

Niezła oferta tej sieci radiowej. Ale teraz są lepsze opcje Np. światłowód !
---
Skip Tracing

Wróć do „Rozrywka”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość