Sieć radiowa!

Gry, zabawy, dowcipy.
Awatar użytkownika
IMPx2
Posty: 36
Rejestracja: 22 wrz 2005, 19:09:18
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Sieć radiowa!

Post autor: IMPx2 »

Jestesm w sieci i mam problem z portami w grach. W starcrafcie rozwiazalem ten problem ale nie wiem co zrobić w przypadku quake3.


Help!!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
michaelloo
Posty: 199
Rejestracja: 24 lip 2005, 14:47:41
Lokalizacja: München
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows
Kontakt:

Post autor: michaelloo »

wytlumacz bardziej dokladnie

grasz w quake?
www.misi.cba.pl "tylko dla doroslych" :)
Awatar użytkownika
IMPx2
Posty: 36
Rejestracja: 22 wrz 2005, 19:09:18
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Post autor: IMPx2 »

Gram (tzn teraz nie bo mam lape w gipsie) ale raczej na srednim poziomie(optymista) od niedawna mam neta a wczesniej gralem wylacznie z botami.

A co do sedna sprawy, to hodzi o przekierowanie portów(dokładnie:

No dobrze mam firewalla na serwerze ale jak zrobić to całe forwardowanie? Ano musisz przekonać admina do zrobienia tego co teraz napiszę. Starcraft korzysta z portów od 6112 do 6119, zarówno TCP jak i UDP, dodatkowo te porty muszą być OBUSTRONNIE otwarte (standardowo port jest otwarty jedynie od wewnątrz sieci).--- tresc skopiowana z www.forumntc.[regulamin forum: punkt 2.13] z działu pomoc techniczna)

Jak sie ma sprawa w przypadku q3?
Awatar użytkownika
michaelloo
Posty: 199
Rejestracja: 24 lip 2005, 14:47:41
Lokalizacja: München
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows
Kontakt:

Post autor: michaelloo »

niestety nie wiem ja nie mam takich problemow :cry:

a ja myslalem ze tylko ja na tym forum gram :crazy:

ja gram w clanarena a ty????
www.misi.cba.pl "tylko dla doroslych" :)
Awatar użytkownika
IMPx2
Posty: 36
Rejestracja: 22 wrz 2005, 19:09:18
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Post autor: IMPx2 »

co to jest ta klan arena?
jestem nowy nie orientóje sie.
Jezeli hodzi o server to gralem na jakims gdzie grał niejaki venom(?).
Szkoda ze nie ma nigdzie normalnych severów, tzn takich z normalnymi zasadami, bronmi, fizyka...

Z innej beczki: jak zalorzyc server tak zeby kumpel sie mugl dolaczyc???
Jak zakladam to jest napisane invalid kay albo mistype cdkey a na serverach co sie same wydszukuja to tez to jest ale zara znika i gra się ładuje!
O co hodzi?
Awatar użytkownika
HitcH
Posty: 1530
Rejestracja: 08 paź 2005, 10:01:51
Lokalizacja: Zabrze
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows
Kontakt:

Post autor: HitcH »

Jeśli chodzi o porty to musisz poczytac w dokumentacji gier. Wiekszośc portów jakie potrzebuje jest tam podana. Np. Vietcong ma 5425 5524 5424
FEAR 22888 itp.
Po protsu poszukaj, albo zalatw od kogos ip i to po : podaj adminowi. (np. 123.234.34.45:22222 )
Awatar użytkownika
michaelloo
Posty: 199
Rejestracja: 24 lip 2005, 14:47:41
Lokalizacja: München
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows
Kontakt:

Post autor: michaelloo »

ja tez takie cos mam za mist typed cd key nic ci nie zrobi ale za invalid mozez dostac kicka
co to jest ta klan arena?
zalatw se point relaser i osp 1.32 mozesz sciagnac z wiekszosci stron o quake
potem polacz sie z serwerkienm np:
212.76.39.49:27963 to jest niemiecki serwer tu nie dostaniesz kicka za cd key
Clanarena polecam zarombiaste i wciaga ale coraz mniej ludzi gra w ta gre :oops:
www.misi.cba.pl "tylko dla doroslych" :)
Awatar użytkownika
IMPx2
Posty: 36
Rejestracja: 22 wrz 2005, 19:09:18
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Post autor: IMPx2 »

Jak tylko mips sciagna to sie za to wezme a narazie fenks all.
iggor38
Posty: 42
Rejestracja: 27 mar 2017, 13:28:51
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1920x1080
Kontakt:

Sieć radiowa!

Post autor: iggor38 »

Niezła oferta tej sieci radiowej. Ale teraz są lepsze opcje Np. światłowód !
---
Skip Tracing
pawel34091
Posty: 3
Rejestracja: 14 wrz 2018, 11:07:40
Płeć: Niewybrana
User Agent: Chrome Windows 1280x1024

Sieć radiowa!

Post autor: pawel34091 »

Światłowód to ejst po prostu bomba według mnie. Internet tam bardzo wymiata.

_____________________________________________________________________
Księgarnia językowa anchor Big English 4 Pupil's Book
janek198
Posty: 28
Rejestracja: 25 lip 2019, 10:12:02
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1920x1080

Sieć radiowa!

Post autor: janek198 »

Ja nie mam ani światłowodu ani sieci radiowej, a to co mam w zupełności mi wystarcza do pracy.
niki555
Posty: 25
Rejestracja: 09 kwie 2021, 13:09:27
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1920x1080

Sieć radiowa!

Post autor: niki555 »

Światłowód często się super sprawdza
ODPOWIEDZ