Przekierowanie forum
-
Przekierowanie forum
Zrobiłem forum na domenie .cba.pl.Linków z cba.pl nie można wklejać na FB więc wykupiłem tą samą nazwę w domenie .pl .W edycji domeny .pl ustawiłem alias na .com.pl. Wczytuje się forum lecz nie można się zalogować. Co mam zrobić. Chodzi o forum narybywnl.cba.pl. i narybywnl.pl
- smart-tree
- Obsługa CBA
Przekierowanie forum
forumwedkarskie, witam, najlepiej będzie, jeśli przeniesie Pan stronę pod domenę .pl lub .com.pl i usunie domenę *.cba.pl.
Czy wiesz, że:
- W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
- Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
- Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
-
Przekierowanie forum
Tak, ale użytkownicy mają już adres .cba.pl.Nie można tego przekierować ?
- smart-tree
- Obsługa CBA
Przekierowanie forum
W takim razie można po przeniesieniu strony pod domenę *.pl ustawić domenę *.cba.pl jako alias - będzie ona kierować użytkowników na stronę *.pl.
Czy wiesz, że:
- W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
-
Przekierowanie forum
A możesz tak w skrócie opisać jak to zrobić ? Przenieś forum z jednej domeny na drugą ?
- endriu888
- Obsługa CBA
- Strona na CBA.pl: katalogfirm.c0.pl
- Kontakt:
Przekierowanie forum
witam!
w zakładce domeny/edycja =>aliasy
w zakładce domeny/edycja =>aliasy
Czy wiesz, że:
-
Przekierowanie forum
To już wiem ale skoro w jedną stronę nie działa ,nie da się zalogować to będzie działać w drugą ?
-
Przekierowanie forum
To po co jest zakładka aliasy skoro nie działa ona prawidłowo.
Założyłem na .cba.pl bo do głowy by mi nie przyszło że nie będzie można linka na FB wkleić.
Założyłem na .cba.pl bo do głowy by mi nie przyszło że nie będzie można linka na FB wkleić.
-
Przekierowanie forum
Udzieli mi ktoś sensownej odpowiedzi ?
- smart-tree
- Obsługa CBA
Przekierowanie forum
forumwedkarskie, jeśli chce Pan zrobić według mojego polecenia powyżej, to w tym wątku: https://mybboard.pl/thread-70782.html znajdzie Pan informację o tym, jak przenieść stronę pod domenę .pl. Przed tym proszę wyłączyć aliasy oraz zrobić kopię zapasową strony. Po tym, jak strona została przeniesiona pod domenę .pl, ona wyświetla się pod nią, a pod domeną .cba.pl będzie strona z błędem 403 (bo nie będzie tam plików). I po tym wystarczy tylko w panelu ustawić domenę .cba.pl jako alias do domeny .pl - wtedy użytkownicy będą automatycznie kierowani na domenę .pl, jeśli wpiszą adres strony .cba.pl.
Jeśli jednak nie potrafi Pan zrobić tego samodzielnie, możemy zaoferować odpłatna pomoc naszego specjalisty, która kosztuje 39 zł. za 1 godzinę pracy. Zapraszam do kontaktu, jeśli będzie Pan zainteresowany: obsluga(at)cba.pl.
Pozdrawiam,
Mira,
Obsługa CBA
Jeśli jednak nie potrafi Pan zrobić tego samodzielnie, możemy zaoferować odpłatna pomoc naszego specjalisty, która kosztuje 39 zł. za 1 godzinę pracy. Zapraszam do kontaktu, jeśli będzie Pan zainteresowany: obsluga(at)cba.pl.
Pozdrawiam,
Mira,
Obsługa CBA
Czy wiesz, że:
Przekierowanie forum
Dla mnie to zawsze jest bardzo łatwe