Co się stanie jeśli wyłączę indeksowanie strony po przez meta tagi, umieszczę linki w katalogach oraz na innych stronach i włączę indeksowanie strony?
Trochę bardziej wyjaśnię o co chodzi... Chcę szybko zaistnieć na wysokich pozycjach w wyszukiwarkach, ale prace wciąż trwają nad stronę, więc nie chce jej jeszcze pokazywać publicznie i odstraszać potencjalnych użytkowników...
Więc stwierdziłem, że zablokuję indeksowanie strony, a następnie utworzę linki do niej i gdy zakończę prace przygotowawcze, to włączę indeksowanie strony. W taki sposób od startu strony będę miał dużo linków, ale czy to sie przeniesie na pozycję w wyszukiwarkach? Czy będą tego jakieś nie miłe konsekwencje (np. mogę zostać wrzucony na jakieś czarne listy wyszukiwarek za zbyt wysoką pozycję)?
Szybko wysoka pozycja w wyszukiwarkach?
- Gromed
- Przyjaciel CBA
może zamiast wyłączać indeksowanie całej strony, wyłącz indeksowanie poszczególnych podstron za pomocą robots.txt http://www.pozycjonowanie.info/robots.html
Szybkie pozycjonowanie nie istnieje, to proces, który daje efekty dopiero po pewnym czasie. Co możesz zrobić, aby poprawić swoją pozycję w wyszukiwarce, zobacz tutaj Zebrano tam kilka praktycznych porad.
Aby szybko podnieść pozycję strony w wyszukiwarkach, kluczowe jest zastosowanie skutecznych strategii optymalizacji SEO. Pierwszym krokiem jest przeprowadzenie analizy słów kluczowych, aby zidentyfikować terminy, które są istotne dla Twojej branży i które mogą przyciągnąć ruch na stronę. Następnie, wprowadź te słowa kluczowe w strategicznych miejscach na stronie, takich jak tytuły, nagłówki, meta-opisy i treść. Optymalizacja treści pod kątem wyszukiwarek oraz poprawa struktury strony, w tym prędkości ładowania i responsywności, mają ogromne znaczenie. Warto również zainwestować w linki wewnętrzne i zewnętrzne, aby poprawić autorytet strony i jej widoczność w wynikach wyszukiwania.
Dodatkowo, bieżąca analiza wyników SEO oraz dostosowywanie strategii w odpowiedzi na zmieniające się algorytmy wyszukiwarek jest niezbędne. Regularne publikowanie wartościowych treści, takich jak artykuły blogowe, infografiki czy filmy, może pomóc w przyciąganiu i angażowaniu użytkowników, co również wpływa na pozycję strony. Korzystanie z narzędzi analitycznych, takich jak Google Analytics i Google Search Console, pozwala na monitorowanie postępów i identyfikowanie obszarów do poprawy. Dzięki tym działaniom można nie tylko poprawić pozycję w wyszukiwarkach, ale również zwiększyć ogólną jakość i skuteczność strony internetowej.
Dodatkowo, bieżąca analiza wyników SEO oraz dostosowywanie strategii w odpowiedzi na zmieniające się algorytmy wyszukiwarek jest niezbędne. Regularne publikowanie wartościowych treści, takich jak artykuły blogowe, infografiki czy filmy, może pomóc w przyciąganiu i angażowaniu użytkowników, co również wpływa na pozycję strony. Korzystanie z narzędzi analitycznych, takich jak Google Analytics i Google Search Console, pozwala na monitorowanie postępów i identyfikowanie obszarów do poprawy. Dzięki tym działaniom można nie tylko poprawić pozycję w wyszukiwarkach, ale również zwiększyć ogólną jakość i skuteczność strony internetowej.
SEO to nie sprint, to maraton.
Od pierwszego posta minęło już dużo czasu i SEO jest inne.
Linki w katalogach też potrzebne
-----------------------------------------------
Moje finanse
Od pierwszego posta minęło już dużo czasu i SEO jest inne.
Linki w katalogach też potrzebne
-----------------------------------------------
Moje finanse