Pozycjonowanie domeny

Wszystko o pozycjonowaniu stron w polskich i zagranicznych wyszukiwarkach, o robotach, katalogach, meta tagach itp. etc. Czyli jak zwiększyć oglądalność swojej strony.
wieliszew.cba.pl
Posty: 114
Rejestracja: 06 gru 2007, 23:22:34
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1280x1024

Pozycjonowanie domeny

Postautor: wieliszew.cba.pl » 12 mar 2008, 09:11:29

Akcja jest taka : załóżmy mam na CBA konto o nazwie www.x68.cba.pl Założyłem je na próbę. Próba się udała i powstała fajna strona. No ale nie chce mieć adresu www, który nic nie znaczy. To kupiłem domenę o nazwie: www.zalewzegrzynski.net i przekierowałem ją na bazę www.x68.cba.pl. No i co ? No i nic. Działa. Spoko. Teraz zaczyna się akcja z pozycjonowaniem. Na google jak wpiszę słowo kluczowe dla strony np. ”Zalew Zegrzynski” to znajduje moją stronę i to całkiem wysoko w wynikach ale ... w linku podpisana jest baza www.x68.cba.pl. No i to też jest całkiem zrozumiałe, bo tam znajdują się pliki. Ale jak zrobić tak, żeby w link wskazywał na www.zalewzegrzynski.net ??? No to zrobiłem tak: założyłem na CBA kolejna bazę tym razem o nazwie wykupionej domeny. Czyli zalewzegrzynski.net. No i chciałem przekierować na nią domenę a tu niespodzianka .... nie można przekierować domeny do bazy o tej samej nazwie ! Hmmmm .... no to jak zrobić tak, żeby moja strona w wynikach wyszukiwania wskazywała użytkownikom www.zalewzegrzynski.net a nie www.x68.cba.pl ? Jest mi to potrzebne bo w obecnym kształcie nie ma mnie na WP ani na ONECIE bo tam wyszukiwarki .... ignorują aliasy założone na koncie czyli m.in. mój www.zalewzegrzynski.net (chyba, że jest na to jakiś sposób ?). OK. Rejestracja swojego serwera też mi niewiele daje bo serwer musi mieć jakąś nazwę. I jakby się nie nazywał to zalewzegrzynski.net dalej będzie tylko aliasem tylko na innym serwerze i dalej nie będzie mnie na WP ani Onet. Pomoc potrzebna od zaraz. Z góry dziękuje.
Awatar użytkownika
fuma
Przyjaciel CBA
Posty: 11168
Rejestracja: 01 sie 2005, 14:57:56
Reputacja: 201
Lokalizacja: z jajka niespodzianki :P
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows 1600x1200

Postautor: fuma » 12 mar 2008, 11:30:22

tworzysz nowe konto wybierajac wlasna domene i wpisujac zalewzegrzynski.net. U rejestratora twojej domeny kierujesz ja na ns1.cba.pl i ns2.cba.pl Przerzucasz strone na nowe konto i pozycjonujesz strone na nowy adres. Na starym koncie mozesz zrobic przekierowanie 301 na nowe konto (zalewzegrzynski.net)
wieliszew.cba.pl
Posty: 114
Rejestracja: 06 gru 2007, 23:22:34
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1280x1024

Postautor: wieliszew.cba.pl » 12 mar 2008, 12:19:16

---------- 13:10 12.03.2008 ----------

Takie konto stworzyłem już jakiś czas temu. Właśnie z ta myślą, żeby podpisać pod nią domene ale wtedy otrzymałem komunikat, że konto i domena nie mogą mieć takiej samej nazwy. Z tym, że teraz dla pewności wpisałem jeszcze raz dns-y. Jutro powinno być już mniej więcej wiadomo czy zadziałało. A to przekierowanie 301 na nowe konto jak się robi ? Rozumiem, że wtedy będzie taka ścieżka: x68.cba.pl (tu sa pliki) --- 301 --> zalewzegrzynski.net (konto w cba) ------> zalewzegrzynski.net (domena). Tylko jak to się robi ?

---------- 13:19 ----------

Nic z tego: mam już info że nie możne być taka sama nazwa domeny i bazy. Nie mam pojęcia dlaczego.

Wróć do „Pozycjonowanie”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość