Jak Zrobić Indeksowanie Wszystkich Podstron Strony w Google

Wszystko o pozycjonowaniu stron w polskich i zagranicznych wyszukiwarkach, o robotach, katalogach, meta tagach itp. etc. Czyli jak zwiększyć oglądalność swojej strony.
Awatar użytkownika
btsy
Strona na CBA.pl: www.btsy.pl
User Agent: Chrome Windows
Kontakt:

Post autor: btsy »

Witam,

W HEAD mam taki zapis jak

Kod: Zaznacz cały

<meta name="Robots" content="index, follow" /> 
odnośnie indeksowania strony w Sieci. Tak mam na każdej podstronie.

Mam także plik robots.txt... i tu się pojawiają u mnie schody, nie wiem co jak wrzucić do pliku robots.txt by Google indeksowało całą moją stronę, wszystkie linki z nią związane bo póki co po wpisaniu w Google http://pl.lmgtfy.com/?q=stacje+bazowe+gsm+tarn%C3%B3w pojawia się tylko odnośnik/link do strony głównej.

Nie są zindeksowane pozostałe podstrony np. jak wpiszę podział kanałów GSM Tarnów http://pl.lmgtfy.com/?q=podzia%C5%82+ka ... arn%C3%B3w to nie wyszukuje strony http://btsy.eu/kanaly.php .

Co należało by zrobić by Google indeksował wszystkie podstrony mojej strony w Sieci?.
Pozdrawiam,
Artur

Zapraszam Na Moją Stronę: www.btsy.pl - Stacje Bazowe Telefonii Komórkowej w Tarnowie
Jesteśmy Na Twitter'ze: www.twitter.com/btsy_pl
tomogedac
Strona na CBA.pl: was
User Agent: Chrome Windows 1680x1050
Kontakt:

Re: Jak Zrobić Indeksowanie Wszystkich Podstron Strony w Google

Post autor: tomogedac »

Zrob mape witryny np sitemap.xml i dodaj ja do konta google webmaster.
Awatar użytkownika
btsy
User Agent: Chrome Windows 1280x1024
Kontakt:

Re: Jak Zrobić Indeksowanie Wszystkich Podstron Strony w Google

tomogedac, zrobiłem mapę witryny w pliku sitmape.xml i dodałem ją do konta Google Webmaster.

Póki co ma status Oczekuje, długo taki status będzie miał miejsce?.
Pozdrawiam,
Artur

Zapraszam Na Moją Stronę: www.btsy.pl - Stacje Bazowe Telefonii Komórkowej w Tarnowie
tomogedac
Strona na CBA.pl: was
Kontakt:

Post autor: tomogedac »

Jak status? Trochę czasu już mineło :D
Awatar użytkownika
btsy
Kontakt:

tomogedac tak to wygląda u mnie na dzień dzisiejszy

Obrazek Obrazek

.
Pozdrawiam,
Artur

Awatar użytkownika
endriu888
Obsługa CBA
Strona na CBA.pl: katalogfirm.c0.pl
User Agent: SeaMonkey Windows 1024x768
Kontakt:

Post autor: endriu888 »

to się robi tak!

robisz mapę strony w xml i link do niej dodajesz tutaj i moment wszystkie podstrony są indexowane!

http://www.massping.org/
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
Awatar użytkownika
btsy
Kontakt:

endriu888 wszedłem na stronę http://www.massping.org/i nie widzę nic gdzie by można było dodać plik xml z mapą strony. Jest tylko w wersji PL http://www.massping.org/pl.php
URLs to Ping:
i nic więcej. Chyba że mam wpisać link z mapą strony w URLs to Ping:?.
Pozdrawiam,
Artur

Awatar użytkownika
endriu888
Obsługa CBA
Strona na CBA.pl: katalogfirm.c0.pl
User Agent: SeaMonkey Windows 1024x768
Kontakt:

Post autor: endriu888 »

nie...!

najpierw tworzysz mapę swojej strony np. tutaj. http://www.g-sitemap-generator.com/

a dopiero potem link do mapy pingujesz tamtą stroną.

przykładowy link do site map http://www.odzyskiwanie.pl/sitemap.xml

i ten link wklejasz do mass ping i roboty wchodzą na mapę i dośc szybko wiekszosć podstron jest indexowanych.
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
Awatar użytkownika
SławekSławomir
User Agent: Chrome Windows 1280x720

Post autor: SławekSławomir »

Te strony, które się nie zaindeksowały, i to pomimo tego, że są w sitemap, możesz dodać poprzez "Search Console Google": Indeksowanie -> Pobierz jako Google.
urszula23

Post autor: urszula23 »

Aby zaindeksować wszystkie strony w Google, możesz zastosować kilka kluczowych kroków i strategii, które pomogą w zapewnieniu, że Twoje strony są widoczne w wynikach wyszukiwania. Oto jak możesz to zrobić:

Dodaj Stronę do Google Search Console:

Zweryfikuj swoje konto w Google Search Console: Zarejestruj swoją witrynę w Google Search Console, co pozwala na monitorowanie i zarządzanie jej widocznością w wyszukiwarkach.
Prześlij mapę strony (sitemap): Utwórz i przesyłaj plik sitemap.xml, który zawiera listę wszystkich stron w Twojej witrynie. Można to zrobić w sekcji „Sitemap” w Google Search Console. Mapa strony pomaga Google zrozumieć strukturę witryny i ułatwia jej indeksowanie.
Sprawdź Plik Robots.txt:

Upewnij się, że plik robots.txt nie blokuje stron: Sprawdź, czy plik robots.txt nie zawiera dyrektyw, które mogą blokować roboty wyszukiwarek przed dostępem do niektórych stron lub katalogów. Plik ten powinien być dostosowany tak, aby umożliwiał indeksowanie stron, które chcesz, aby były widoczne w wynikach wyszukiwania.
Użyj Linków Wewnętrznych:

Twórz linki wewnętrzne: Upewnij się, że wszystkie strony na Twojej witrynie są dobrze połączone za pomocą linków wewnętrznych. To pomoże robotom wyszukiwarek w nawigacji po stronie i odkrywaniu wszystkich jej podstron. Używaj naturalnych linków wewnętrznych w treści artykułów, menu nawigacyjnym i stopkach.
Sprawdź Googlebot i Wykonaj Audyt:

Monitoruj indeksację: Używaj narzędzi w Google Search Console do sprawdzenia, które strony zostały zaindeksowane i czy występują jakiekolwiek błędy związane z indeksowaniem. Możesz użyć funkcji „Pokaz w Google” lub „Sprawdź adres URL”, aby zobaczyć, jak Googlebot widzi Twoje strony.
Wykonaj audyt witryny: Użyj narzędzi SEO, takich jak Screaming Frog czy Sitebulb, aby przeanalizować strukturę witryny i znaleźć potencjalne problemy z indeksowaniem.
Promuj Witrynę:

Zwiększ widoczność strony: Pozyskuj linki zwrotne (backlinki) z innych wartościowych stron internetowych, co może pomóc w szybszym indeksowaniu Twojej witryny. Linki zwrotne mogą przyciągnąć Googlebot do Twojej witryny i poprawić jej widoczność.
Aktualizuj Treść i Struktury:

Regularnie aktualizuj treści: Publikuj nowe treści i aktualizuj istniejące strony, co może zachęcić roboty wyszukiwarek do częstszego odwiedzania i indeksowania Twojej witryny.
Stosowanie tych kroków pomoże w zapewnieniu, że Google prawidłowo indeksuje wszystkie strony Twojej witryny i poprawi jej widoczność w wynikach wyszukiwania.
ODPOWIEDZ