Domena PL

Wszystko o pozycjonowaniu stron w polskich i zagranicznych wyszukiwarkach, o robotach, katalogach, meta tagach itp. etc. Czyli jak zwiększyć oglądalność swojej strony.
bractwo-zubra
Posty: 12
Rejestracja: 07 kwie 2006, 14:35:22
Reputacja: 0
Lokalizacja: Poznań
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Domena PL

Postautor: bractwo-zubra » 13 kwie 2006, 13:03:24

Mam pytanie...czy jeśli mam domene PL, a w źrodle strony mam napisane tylko takie coś

CodeColon Select All Code

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Frameset//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/frameset.dtd">
<
HTML><HEAD><TITLE></TITLE></HEAD>
<
FRAMESET ROWS="*"><FRAME NAME=997 NORESIZE SRC="http://www.icpnet.pl/~luz"></FRAMESET>
<
NOFRAMES><BODY><A HREF="http://www.icpnet.pl/~luz">click here</A></BODY></NOFRAMES></HTML


to po dodaniu strony do wyszukiwarek bedzie ona czytała Meta tagi z servera czy tylko to co jest do góry?? Bo nie wiem czy dodawac pod adresem z koncowka pl czy adresem serverowym do wyszukiwarek. Dodatkowo nie wyswietla mi do góry tytułu strony...

To pewnie głupie, ale wole sie upewnić niż potem żałować.

Prosze o pomoc!
Awatar użytkownika
Mati
Posty: 1016
Rejestracja: 20 sie 2005, 14:47:10
Reputacja: 15
Lokalizacja: Olsztyn
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows 1024x768

Postautor: Mati » 13 kwie 2006, 15:40:49

To pewnie głupie, ale wole sie upewnić niż potem żałować.

Czytałem Twój post dwa razy i dalej nie wiem o co Ci chodzi. :crazy:
bractwo-zubra WroteColonczytała Meta tagi z servera czy tylko to co jest do góry?

Jakie meta tagi z serwera? To coś takiego jest? Jeżeli już jakieś meta tagi to tylko te zndajdujące się w <head> strony. Po za tym większość wyszukiwarek w tym google ignoruje meta tagi.

bractwo-zubra WroteColon Dodatkowo nie wyswietla mi do góry tytułu strony...

Podałeś tytół w <title></title> :?:
No i co? Konwersja bazy wyjadła mi polskie znaki z podpisu. Kto¿ bÂdzie musiaà za to odpowied¿Ã...
bractwo-zubra
Posty: 12
Rejestracja: 07 kwie 2006, 14:35:22
Reputacja: 0
Lokalizacja: Poznań
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: Domena PL

Postautor: bractwo-zubra » 13 kwie 2006, 16:04:25

chodzi mi o to, że majac strone pod adresem www.icpnet.pl/~coś(załóżmy, że pod tym adresem jest stronka) tam gdy klikam w mozilli firefox zakladke Widok/źrodlo strony wyswietla mi sie caly kod html, a kiedy robie to samo pod adresem www.costam.pl(załóżmy, że to domena strony) wyskakuje mi tylko to co napisalem w pierwszym poście...I moje pytanie jest następujace-Czy wyszukiwarka przeczyta kod html z pierwszego adresu czy z drugiego? Jaśniej nie potrafie...jesli nadal nie rozumiesz to prosze admina o usuniecie tematu. Pozdrawiam

Mati WroteColon podaleś tytół w <tittle></tittle>...


:wall: :rotfl: :wall:
reborn
Posty: 158
Rejestracja: 19 mar 2006, 22:05:10
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1280x1024

Postautor: reborn » 13 kwie 2006, 16:36:42

<TITLE></TITLE>

Tak naprawdę fajny tytuł...Lepiej naprawdę walnij kilka razy garnkiem o ścianę...
bractwo-zubra
Posty: 12
Rejestracja: 07 kwie 2006, 14:35:22
Reputacja: 0
Lokalizacja: Poznań
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Postautor: bractwo-zubra » 13 kwie 2006, 16:41:24

reborn WroteColon
<TITLE></TITLE>

Tak naprawdę fajny tytuł...Lepiej naprawdę walnij kilka razy garnkiem o ścianę...


Tej Ty jesteś jakimś Pokemonem? Z takimi textami to możesz startować do Pani w przedszkolu.

<Title></Title> to nie tytuł tylko cytat mojego przedmówcy jakbyś umiał czytać To co wkleiłem do góry wyświetla mi się w źródle pod nowym adresem strony, a w rzeczywistości jest inaczej.

Widze, ze na tym forum nie pomagają początkujacym tylko ich obrażają...poszukam gdzie indziej.
Awatar użytkownika
HitcH
Posty: 1530
Rejestracja: 08 paź 2005, 10:01:51
Reputacja: 15
Lokalizacja: Zabrze
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Postautor: HitcH » 13 kwie 2006, 17:31:24

bractwo-zubra WroteColon<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Frameset//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/frameset.dtd">
<HTML><HEAD><TITLE></TITLE></HEAD>
<FRAMESET ROWS="*"><FRAME NAME=997 NORESIZE SRC="http://www.icpnet.pl/~luz"></FRAMESET>
<NOFRAMES><BODY><A HREF="http://www.icpnet.pl/~luz">click here</A></BODY></NOFRAMES></HTML>



tu mowa o title. Wiesz...nikt nie zna odpowiedzi na to pytanie czemu nie ma tytułu. No normalnie nikt w tym ci nie pomoże.
A to pierwsze docktype to chyba wiesz. A google zaindeksuje strone główną chyba
Awatar użytkownika
Ihman
Przyjaciel CBA
Posty: 713
Rejestracja: 03 gru 2005, 18:33:07
Reputacja: 5
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Postautor: Ihman » 13 kwie 2006, 17:48:38

google nie czyta tresci ramek... google zaindexuje to co ma na stronie.. (bez ramek)

google sie na Ciebie wypnie bo masz ramki..

google nie znajdzie tresci (a jak tak to malo) bo masz ramki google nie patrzy w metatagi (na pewno przez nie nie pozycjonuje)

a co do tego ze Ci sie nie wyswietla title to moze grzebales sobie w rejestrze? (przy IE?)
www.e-coach.pl i wszystko jasne :)
bractwo-zubra
Posty: 12
Rejestracja: 07 kwie 2006, 14:35:22
Reputacja: 0
Lokalizacja: Poznań
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Postautor: bractwo-zubra » 13 kwie 2006, 19:23:31

Wyswietlil mi sie taki html w źrodle, bo administrator servera musi przekierowac strone na nowa domene. Teraz strona ustawiona jest na adres URL a nie server zewnetrzny operatora i dlatego wyswietla sie w ramce bez tytułu i meta tagów. Przepraszam za kłopot...pozdrawiam

ps. przez takich kolesi jak ten reborn forum obniża loty moim zdaniem...
reborn
Posty: 158
Rejestracja: 19 mar 2006, 22:05:10
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1280x1024

Postautor: reborn » 13 kwie 2006, 21:16:06

Koleś normalnie zaraz Cię pier***ne :|

CodeColon Select All Code

<HTML><HEAD><TITLE></TITLE></HEAD

To TWOJ kod frajerze. Między tagami title znajduje się całe NIC. I nie pozwalaj sobie :?
A za tego pokemona to Cię naostrzonym ołówkiem wykastruje :evil:
Awatar użytkownika
swpok
Posty: 510
Rejestracja: 25 wrz 2005, 13:50:56
Reputacja: 12
Lokalizacja: Syreni gród.
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox FreeBSD 1024x768
Kontakt:

Postautor: swpok » 21 kwie 2006, 18:55:55

Eee .. twardogłowi, a wiecie co to jest DNS , vhost'y ?
Póki administrator domeny nie dodał odpowiednich wpisów do pliku konfiguracyjnego serwera DNS , adres istniał widocznie tylko jako alias.
Dzień bez uszczypliwości powinno siê uwa¿aæ dniem straconym.
Awatar użytkownika
slaveman
Przyjaciel CBA
Posty: 1599
Rejestracja: 25 lut 2006, 01:55:35
Reputacja: 28
Lokalizacja: P-ń
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Postautor: slaveman » 21 kwie 2006, 19:36:15

wyszukiwarka bedzie czytała meta tagi z tej domeny którą zarejestrowałeś bynajmniej tak robi google dla udowodnienia moja strona w dwuch różnych wynakach
http://www.google.pl/search?sourceid=na ... xlteam.net
http://www.google.pl/search?hl=pl&rls=G ... Szukaj&lr=
http://www.google.pl/search?hl=pl&rls=G ... Szukaj&lr=

Zała procedura szukania zależy od kopi która zrobi google

Wróć do „Pozycjonowanie”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość