POMOCY

Konfiguracja pozostałych skryptów.
patrykzgok
Posty: 3
Rejestracja: 08 kwie 2016, 21:55:55
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1600x900

POMOCY

Post autor: patrykzgok »

Wczoraj zalozylem galerie na cba.pl, wszystko, ladnie, pieknie, ale od wczoraj szukam gdzie moge dodac swoje logo (baner).
Szukalem w Interncie i na tym forum ale trafialem tylko na odpowiedzi do Forum itd. Prosze o pomoc bo juz nie mam pomyslu jak to zmienic.
Probowalem niby cos poszukac do podmiany ale zupelnie nie wiem gdzie tego szukac.
Prosze o pomoc w prostym jezyku co i jak :)

Kilka screenow:
Oto moj styl galerii
Obrazek

Oto moje logo ktore bym chcial posiadac
Obrazek

Jesli cos musze podeslac zeby ulatwic pomoc, nie ma problemu!
Czekam z niecierpliwoscia na pomoc i licze na Was :)
Ahoj.
Venite
Obsługa CBA
Posty: 3197
Rejestracja: 18 lut 2011, 08:01:57
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Chrome Windows 1366x768

POMOCY

Post autor: Venite »

patrykzgok, Prawy klik na logu i "zbadaj element". Patrzysz jaki adres ma obrazek. I tam też na FTP musisz go podmienić i musi mieć on TĄ SAMĄ nazwę.

Twój - http://take.ms/dSY3O - jest w <img src="themes/curve/images/coppermine-logo.png" border="0" width="260" height="60" alt="">, czyli themes/curve/images/coppermine-logo.png

Zaloguj się więc na FTP (może być i tutaj: cba.pl/ftp/ na login admin@patrykcollections.cba.pl i hasło jak do panelu CBA), przejdź do folderu: themes, potem: curve, potem: images i wgraj swoje logo nadpisując plik coppermine-logo.png

Gotowe, powinno zadziałać.
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
patrykzgok
Posty: 3
Rejestracja: 08 kwie 2016, 21:55:55
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1600x900

POMOCY

Post autor: patrykzgok »

Podmienilem z dokladnie taka sama nazwa logo sie zmienilo.
Teraz problem bo jest bardzo malych rozmiarow, jak to powiekszyc i zeby bylo na srodku a nie w narozniku?
Obrazek

??????? :shock:

PS i z prawej strony jest napis Your gallery i tak dalej jak go zmienic?
Venite
Obsługa CBA
Posty: 3197
Rejestracja: 18 lut 2011, 08:01:57
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Chrome Windows 1366x768

POMOCY

Post autor: Venite »

patrykzgok, dostosuj rozdzielczość obrazka do tamtego obrazka. Tą wiedzę posiądziesz uzywając Google - nie zrobię tego za Ciebie, gdyż odniesiesz wymiernie większą korzyść eksperymentując i ucząc się samemu.

Logo na środku wymagałoby już znajomości CSS i ustawienie odpowiednich marginesów dla obrazka (nie wiem jak jest to rozwiązane w CPG).

Napisy z prawej strony prawdopodobnie możesz zmienić w panelu konfiguracyjnym witryny.
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
patrykzgok
Posty: 3
Rejestracja: 08 kwie 2016, 21:55:55
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1600x900

POMOCY

Post autor: patrykzgok »

Niestety nie wiem jak te logo zmienic, szukam, probuje, szukam, probuje i caly czas nic :twisted: :twisted: :twisted:
Moge prosic o Twoja pomoc? Piszac tak fachowo dla takiego kogos jak ja laika nie wiele to pomaga.
Venite
Obsługa CBA
Posty: 3197
Rejestracja: 18 lut 2011, 08:01:57
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Chrome Windows 1366x768

POMOCY

Post autor: Venite »

patrykzgok, obrazek powinien być proporcjonalny. Czyli jeśli oryginał miał np. 150px na 50px, to zastępczy też musi mieć takie wymiary.

Bez pewnej elementarnej wiedzy nie zrobisz pewnych rzeczy, bo zepsujesz sobie stronę - div (pojemnik) w stylu, który musisz zmienić, to #cpg_logo_block_logo . Wewnątrz niego jest wsadzony obrazek i na ten moment ten div ma float:left; musiałbyś to usunąć i dodać tam następujące wartości:

Kod: Zaznacz cały

margin-left:auto;
margin-right:auto;
http://forum.coppermine-gallery.net/ind ... ic=71880.0 - jak widzisz, nawet na oficjalnych forach CPG wymagają minimum wiedzy z tego zakresu. Bez podstawowej (naprawdę podstawowej) znajomości HTML i CSS możesz spróbować ewentualnie wgrać jakiś gotowy styl, który będzie Ci odpowiadał.
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
Awatar użytkownika
Ghoran
Przyjaciel CBA
Posty: 827
Rejestracja: 11 sie 2005, 16:07:58
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Mozilla Windows 1920x1080

POMOCY

Post autor: Ghoran »

Wielkość pliku graficznego możesz łatwo zmienić w Irfan View - otwierasz obrazek i naciskasz CTRL+ R - tam masz opcje zmiany.
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl

W czym jeszcze możemy pomóc?
ODPOWIEDZ