PHP-NUKE instalacja [faq by olek]

Konfiguracja pozostałych skryptów.
Awatar użytkownika
p1tbull
Posty: 39
Rejestracja: 18 sie 2005, 09:59:35
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1152x864
Kontakt:

Post autor: p1tbull »

Kez pisze:Będę trochę może chamski ale daje ci p1tbull czas na zmianę nicka ze hmm dzień jutro nie chce go widzieć
Ej no jakiego nicka niemoge przeciez zmienic nicka :shock:
„Exodus 18.11” - " Teraz wyznajê, ¿e Pan jest wiêkszy ni¿ wszyscy inni bogowie, gdy¿ w ten sposób ukarał tych, co siê nimi pysznili" - Biblia Tysiąclecia
Obrazek
Awatar użytkownika
Kez
Posty: 1132
Rejestracja: 12 lip 2005, 12:19:04
Lokalizacja: £om¿a
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows
Kontakt:

Post autor: Kez »

Ups. Myślałem o awatorze a napisałem nick sry za pomyłkę :twisted:
Obrazek
Awatar użytkownika
p1tbull
Posty: 39
Rejestracja: 18 sie 2005, 09:59:35
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1152x864
Kontakt:

Post autor: p1tbull »

Dobra ja mam problem teraz poniewaz jak wzucilem turbo nuka na serwer to nic sie nie pokazalo poprostu nic niema jest biala strona pomozcie mi :?:

www.eroticon.cba.pl
„Exodus 18.11” - " Teraz wyznajê, ¿e Pan jest wiêkszy ni¿ wszyscy inni bogowie, gdy¿ w ten sposób ukarał tych, co siê nimi pysznili" - Biblia Tysiąclecia
Obrazek
Awatar użytkownika
Monstrual
Posty: 2417
Rejestracja: 05 sie 2005, 15:06:08
Lokalizacja: G-dz
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1024x768
Kontakt:

Post autor: Monstrual »

Oto komentarz mojej kochanej Opery: "Podczas dekodowania danych wystąpił problem spowodowany prawdopodobnie ich uszkodzeniem." Nie wiem, czy ci to cos mówi :).
Obrazek
Awatar użytkownika
olek
Posty: 234
Rejestracja: 04 lip 2005, 09:11:06
Lokalizacja: Parczew
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows

Post autor: olek »

Nie, jesteśmy supportem turbo nuka czy innych CMS'ów. Zapraszasz na ich polskie strony z supportem. To była krótka informacja jak zainstalowac tego CMS'a a nie temat do pytań , niech jakis mod wyczyści ten temat.
Obrazek

nie udzielam pomocy na gg, od tego jest to forum albo google.pl
Awatar użytkownika
p1tbull
Posty: 39
Rejestracja: 18 sie 2005, 09:59:35
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1152x864
Kontakt:

Post autor: p1tbull »

No wlasnie niemowi mi to nic ;/ a zresta php nuka w wersji 7.6 obsluzyl ten serwer to moze byc tak mi sie wydaje cos z serwerem poniewaz jak jest wersja php 5 to niepowinien dzialac. i niewiem czy to to :shock:
„Exodus 18.11” - " Teraz wyznajê, ¿e Pan jest wiêkszy ni¿ wszyscy inni bogowie, gdy¿ w ten sposób ukarał tych, co siê nimi pysznili" - Biblia Tysiąclecia
Obrazek
juice
Admin CBA
Posty: 3594
Rejestracja: 15 cze 2005, 19:25:03
Płeć: Niewybrana
User Agent: Internet Explorer Windows 1024x768

Post autor: juice »

p1tbull pisze:No wlasnie niemowi mi to nic ;/ a zresta php nuka w wersji 7.6 obsluzyl ten serwer to moze byc tak mi sie wydaje cos z serwerem poniewaz jak jest wersja php 5 to niepowinien dzialac. i niewiem czy to to :shock:
Warning: main(language/lang-polish.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/var/www/virtual/eroticon.cba.pl/TwojaWWW/mainfile.php on line 236

Warning: main(): Failed opening 'language/lang-polish.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /home/var/www/virtual/eroticon.cba.pl/TwojaWWW/mainfile.php on line 236

Warning: main(language/groups/lang-english.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/var/www/virtual/eroticon.cba.pl/TwojaWWW/includes/nsngr_func.php on line 41

Fatal error: main(): Failed opening required 'language/groups/lang-english.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /home/var/www/virtual/eroticon.cba.pl/TwojaWWW/includes/nsngr_func.php on line 41


a ja widzę takie błędy.

A biała strona jest zapewne, bo nie wyłaczyłeś kompresji. Wyłącz kompresję (nie wiem jak w turbo nuku to zrobić) to zadziała :)

ale przykładowo u mnie nie ma białej, tylko to co wkleiłem
Awatar użytkownika
p1tbull
Posty: 39
Rejestracja: 18 sie 2005, 09:59:35
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1152x864
Kontakt:

Post autor: p1tbull »

No dobra niewiem jak wylaczyc w turbo nuku kompresje bo to zawsze robilem w panelu administracyjnym po wczytaniu strony, a a te bledy to brak plikow jezykowych :oops: no ale jak juz je skopiowalem to tez niedzial ;/ moze teraz jest jakis inny komunikat, a ja sie biore za sprawdzanie bledow w plikach.
„Exodus 18.11” - " Teraz wyznajê, ¿e Pan jest wiêkszy ni¿ wszyscy inni bogowie, gdy¿ w ten sposób ukarał tych, co siê nimi pysznili" - Biblia Tysiąclecia
Obrazek
supp
Posty: 33
Rejestracja: 07 wrz 2005, 16:26:30
Płeć: Niewybrana
User Agent: Internet Explorer Windows

Problem z badlock.com

Post autor: supp »

jak na tym serwisie zalozyc baze danych?
Pomocy!!!!

PS. Poza tym cba.pl rulez!!!
Wielkie dzieki za to ze jestescie.

Edit: W oryginalnym poscie Olka byla literowka. Juz sobie poradzilem :)
Szkwariko
Posty: 18
Rejestracja: 11 lut 2006, 17:56:21
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1024x768

Post autor: Szkwariko »

hmm a ja mam w sql plik 77.sql no i co z tym pozatym jak chce go wzuciac na
http://www.db4free.net/ to wyskakuje blad :roll:
Tadas
Posty: 1
Rejestracja: 02 kwie 2006, 17:23:57
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1152x864
Kontakt:

Post autor: Tadas »

hmmm zawsze instalowalem phpnuka na serwerach z wbudowana baza mysql, po przeczytaniu tego arta postanowilem wrzucic na cba oraz baze na http://free-mysql.bizhostnet.com/. config.php ladnie skonfigurowany, a tu wrzucilem stronke do konca i zonk nie wyskakuje w operze komunikat ze nie moze otworzyc strony, a ie 1 sekunde pokazuje ze znaleziono strone i trwa laczenie i tak na przemian. co z tym fantem mozna zrobic?? aha wrzucilem wersje pandaBB
syriusz
Posty: 7
Rejestracja: 30 paź 2006, 19:26:17
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1152x864

UWAGA!!!!

Post autor: syriusz »

Jeśli zamiast phpnuke widzisz białą strone lib trzy kwadraciki to znaczy, że musisz wyłonczyć kompresje gzip. Aby tego dokonać edytuj plik mainfile.php znajdz linijke

Kod: Zaznacz cały

ob_start(array('ob_gzhandler',5)); 
i zamień ją na

Kod: Zaznacz cały

// @ob_start(array('ob_gzhandler',5)); 
. Testowane na wersji 8.0 pobranej z phpnuke.org.pl na starszych wersjach linijka

Kod: Zaznacz cały

ob_start(array('ob_gzhandler',5)); 
może się nie co różnic ale zasada jest ta sama wstawiamy przed nią "//" ewentualnie "// @"
ODPOWIEDZ