Nie wiem czy to wina skryptu, którego używam, czy też czas jest przesyłany niewłaściwie z serwera - nie znam się co prawda, ale czytałem, że czas jest właśnie pobierany z serwera - np do komentarzy zamieszczanych pod artykułami, czy wpisach w księdze gości.
W moim przypadku jest on opóźniony o kilka godzin i musze go zmieniać ręcznie w bazie danych.
Ale to miejszy problem.
Jest jeszce drugi - zainstalowałem sobie skrypt CHAT i tam już nie mam możliwości - to zresztą nierealne - aby na bieżąco korygować daty wpisów.
Co może być tego przyczyną? Albo jak to rozwiązać?
Funkcja czasu (chyba).
- musicinme
- Kontakt:
Funkcja czasu (chyba).
Ostatnio zmieniony 28 cze 2008, 04:07:31 przez musicinme, łącznie zmieniany 1 raz.
Do You Believe In God?
I Believe In You...
I Believe In You...
- musicinme
- Kontakt:
Skrypt Joovili - taki mini portal społecznościowy.
A funkcja to chyba (bo nie mam "prawie" zielonego pojęcia o PHP) date_time('datetime').
Przy dodawaniu nowego wpisu, godzina jest podawana w formacie 12 godzinnym, z opóźnieniem kilku godzin. Data jest poprawna, co prawda w języku angielskim (ale to muszę chyba już pszeszukać ustawienia).
Na wszelki wypadek wklejam urywek kodu (może łatwiej będzie się rozeznać):
A funkcja to chyba (bo nie mam "prawie" zielonego pojęcia o PHP) date_time('datetime').
Przy dodawaniu nowego wpisu, godzina jest podawana w formacie 12 godzinnym, z opóźnieniem kilku godzin. Data jest poprawna, co prawda w języku angielskim (ale to muszę chyba już pszeszukać ustawienia).
Na wszelki wypadek wklejam urywek kodu (może łatwiej będzie się rozeznać):
Kod: Zaznacz cały
## SIGN GUESTBOOK
function sign_guestbook() {
global $lang, $session_logged;
if ($session_logged == 'true') {
include("block.functions.php");
if (check_block($_GET['username'], $_COOKIE['session_username']) == 'true') {
return message_status('error', $lang['guestbook_blocked']);
} else {
$user_details = sql_row("SELECT * FROM joovili_users WHERE username = '".$_GET['username']."' LIMIT 1");
if ($user_details['approve_guestbook'] == '1') { $approve = '1'; } else { $approve = '0'; }
sql_query("INSERT INTO joovili_guestbook (guestbook_username, guestbook_user, guestbook_message,
guestbook_date, guestbook_status) VALUES ('".$_GET['username']."', '".$_COOKIE['session_username']."',
'".$_POST['message']."', '".date_time('datetime')."', '".$approve."')");
if ($user_details['notify_guestbook'] == '1') {
include("language/".SITELANG."/joovili_emails.php");
mail($user_details['email'], $guestbook_subject, $guestbook_email.$footers, $headers);
}
return message_status('done', $lang['guestbook_signed']);
} } }
Do You Believe In God?
I Believe In You...
I Believe In You...