arfooo 2.0.2 wymagania, pójdzie na cba?

Konfiguracja pozostałych skryptów.
Awatar użytkownika
adam_per
Posty: 112
Rejestracja: 19 cze 2009, 23:50:03
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: http://www.niepelnosprawny.cba.pl/
Lokalizacja: podkarpackie
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1280x800
Kontakt:

arfooo 2.0.2 wymagania, pójdzie na cba?

Postautor: adam_per » 03 gru 2011, 23:29:41

witajcie,
znalazłem super skrypt, tylko nie wiem czy pójdzie na cba.pl. A oto jego wymagania:
What you need to run the script PHP, MySQL Arfooo Directory
Web server :

To run Arfooo directory, you just need a web server (Unix/Linux/Windows/MacOS X) which supports :

PHP 5.1 and above
MySQL 4.1 and above
SPL (Standard PHP Librairy)
Curl librairy

Optional requirements :

mod_rewrite for optimized urls for seo.
GD librairy to be able to generate security codes (captcha).
XML to generate Rss Flux.

pozdrawiam
niepełnosprawny http://niepelnosprawny.org; http://www.niepelnosprawny.cba.pl; forum reklamowe http://forumreklamowe.di4.pl
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Reputacja: 123
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: arfooo 2.0.2 wymagania, pójdzie na cba?

Postautor: DeaDriam » 04 gru 2011, 09:15:45

Używałem go dośc dawno temu(na darmowym i płatnym)problemy z thumbnails i nie tylko,trzeba sporo pogrzebać w kodzie,dałem spokój,pomimo,ze dopracowałem go na maxa
poczytaj wpierw
http://forum.arfooo.net/
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
Venite
Obsługa CBA
Posty: 3197
Rejestracja: 18 lut 2011, 08:01:57
Reputacja: 43
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1280x1024

Re: arfooo 2.0.2 wymagania, pójdzie na cba?

Postautor: Venite » 04 gru 2011, 15:54:12

adam_per pisze:Curl librairy

To raczej nie pójdzie...
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
Awatar użytkownika
adam_per
Posty: 112
Rejestracja: 19 cze 2009, 23:50:03
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: http://www.niepelnosprawny.cba.pl/
Lokalizacja: podkarpackie
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1280x800
Kontakt:

Re: arfooo 2.0.2 wymagania, pójdzie na cba?

Postautor: adam_per » 07 gru 2011, 02:18:48

Venite, to właśnie ostatnie mnie najbardziej interesowało. A może moderator się wypowie?
niepełnosprawny http://niepelnosprawny.org; http://www.niepelnosprawny.cba.pl; forum reklamowe http://forumreklamowe.di4.pl
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Reputacja: 123
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: arfooo 2.0.2 wymagania, pójdzie na cba?

Postautor: DeaDriam » 07 gru 2011, 07:23:08

adam_per
Jaki problem..przetestować?
na cba.pl nie testowałem...tu ponoć i Dolphin miał nie odpalić..a @Venite uruchomił starsza wersja :devil:
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
Venite
Obsługa CBA
Posty: 3197
Rejestracja: 18 lut 2011, 08:01:57
Reputacja: 43
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Chrome Windows 1440x900

Re: arfooo 2.0.2 wymagania, pójdzie na cba?

Postautor: Venite » 07 gru 2011, 08:34:44

Polak potrafi :devil:

Spróbuj faktycznie, może się udać, choć nie sądzimy - może będziesz miał szczęście? ;)
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
michaf1994
Posty: 3
Rejestracja: 27 paź 2012, 13:24:33
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Opera Windows 1366x768

Re: arfooo 2.0.2 wymagania, pójdzie na cba?

Postautor: michaf1994 » 27 paź 2012, 13:37:24

Witam Postanowiłem skorzystać z arfooo. Nie udało mi się go uruchomić na cba.pl więc spróbowałem zrobić to na innym darmowym serwerze i się udało, ale kiedy chcę dodać nową stronę to wyskakuje mi pole z wyborem kategorii i jest ono puste (w panelu administratora dodałem oczywiście jedną kategorię, żeby sprawdzić, ale nie wiem czy dobrze to zrobiłem. Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć czemu tak się dzieje? Dodam, że przy instalacji nie spełniony został tylko warunek mod_rewrite Z góry dziękuję.
Awatar użytkownika
DeaDriam
Posty: 4023
Rejestracja: 04 lip 2011, 14:00:40
Reputacja: 123
Lokalizacja: Möglingen
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Firefox Windows 1024x768
Kontakt:

Re: arfooo 2.0.2 wymagania, pójdzie na cba?

Postautor: DeaDriam » 31 paź 2012, 12:45:54

Już wolałbym SkaLinks ver.1.5
hm albo http://directory.javier-garcia.com/

---- EDIT ----

http://www.cn-software.com/en/cncat/
:faja:
_____________________________________________________
Nie badz pijawka-znalazles rozwiazanie problemu..podziel sie na forum!
----------------------------------------------------------------------------
SmacznY WordpresS>> http://www.przepisyzgarnka.pl <<
lukaszo86
Posty: 45
Rejestracja: 24 kwie 2014, 13:12:01
Reputacja: 0
Strona na CBA.pl: prowinter
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows

Re: arfooo 2.0.2 wymagania, pójdzie na cba?

Postautor: lukaszo86 » 14 lip 2014, 10:47:35

Odświeżam kotleta, bo trochę czasu minęło a mam ściągnięty Arfoo i zastanawiam się czy warto wysyłać go na serwer i się bawić.

Pany. Pójdzie Afroo 2.0 ?
Venite
Obsługa CBA
Posty: 3197
Rejestracja: 18 lut 2011, 08:01:57
Reputacja: 43
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Chrome Windows 1098x900

Re: arfooo 2.0.2 wymagania, pójdzie na cba?

Postautor: Venite » 14 lip 2014, 12:16:53

lukaszo86 , arfoo zdaje się wymaga cURL, którego nie ma na CBA, więc może nie działać.
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
cmbsee
Posty: 1
Rejestracja: 19 paź 2015, 00:39:09
Reputacja: 0
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1920x1080

arfooo 2.0.2 wymagania, pójdzie na cba?

Postautor: cmbsee » 10 lip 2016, 16:26:59

Witam.
Zainstalowałem powyższy skrypt na CBA i na innym hostingu - gdzie instalacja przebiega normalnie. Ale po zainstalowaniu i po próbie zalogowania się do panela administratora wyskoczyło mi coś takiego:

Kod: Zaznacz cały

(8192) Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Template_Lite has a deprecated constructor   class.template.php   line 31     10-7-16   16:24

FrontController->dispatch() # line   18, file: /profiles/c/cm/cmb/cmbsee/catalogwebsite.cba.pl/index.php
  Controller->render() # line  225, file: /profiles/c/cm/cmb/cmbsee/catalogwebsite.cba.pl/core/FrontController.php
    AppTemplateLiteView->__construct() # line  165, file: /profiles/c/cm/cmb/cmbsee/catalogwebsite.cba.pl/core/Controller.php
      TemplateLiteView->__construct() # line   16, file: /profiles/c/cm/cmb/cmbsee/catalogwebsite.cba.pl/views/AppTemplateLiteView.php
        require_once() # line   23, file: /profiles/c/cm/cmb/cmbsee/catalogwebsite.cba.pl/views/TemplateLiteView.php


Proszę Was o pomoc, bo nie mam zielone pojęcia o co tu chodzi...
Venite
Obsługa CBA
Posty: 3197
Rejestracja: 18 lut 2011, 08:01:57
Reputacja: 43
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Płeć: Mężczyzna
User Agent: Opera Windows 1440x900

arfooo 2.0.2 wymagania, pójdzie na cba?

Postautor: Venite » 12 lip 2016, 21:41:44

cmbsee, spróbuj zmienić w panelu CBA wersję PHP na starszą, tzn. w zakładce "Konta hostingowe" kliknij "edytuj" i ustaw np. 5.4.
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość