Błąd 403 biala strona

Zgłaszanie problemów dotyczących hostingu CBA.PL (www, ftp, poczta, panel itp.).
kniazio
Posty: 49
Rejestracja: 01 kwie 2012, 13:09:53
Strona na CBA.pl: whiteboard.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1366x768

Błąd 403 biala strona

Post autor: kniazio »

Po skopiowaniu kilku plikow przez klienta ftp przestala mi dzialac strona sppotok.cba.pl z wewnetrznej sieci (IP 185.131.241.250)
Z zewnatrz strona dziala normalnie
Po zmianie adresu zewnetrznego na inny strona dziala. Wyglada na to ze zostal zablokowany numer IP 185.131.241.250
Bardzo prosze o pomoc i ewentualne naprawienie tego bledu
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
endriu888
Obsługa CBA
Posty: 1610
Rejestracja: 23 sty 2012, 21:02:33
Strona na CBA.pl: katalogfirm.c0.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: 1920x1080
Kontakt:

Błąd 403 biala strona

Post autor: endriu888 »

Witam

u mnie strona działa prawidłowo. zalecam wyczyścić pamięć przeglądarki i ciasteczka.
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
kniazio
Posty: 49
Rejestracja: 01 kwie 2012, 13:09:53
Strona na CBA.pl: whiteboard.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1366x768

Błąd 403 biala strona

Post autor: kniazio »

Strona na zewnatrz sieci dziala jak juz pisalem. Nie dziala z mojej sieci. Nie jest to przypadek jednego komputera. Mam ich trzy i na zadnym strona nie dziala. Nie dziala takze na telefonie bedacym w mojej sieci. Spoza sieci strona dziala.
Tak jak napisalem. Prawdopodobnie serwis zablokowal dostep dla adresu ktory podalem w pierwszym poscie.
Dodam jeszcze ze posiadam dwa numery IP publiczne i wystarczy ze zmienie na routerze na inny numer publiczny to strona dziala. o powrocie na adres 185.131.241.250 nie dziala.
Bardzo prosze o pomoc w rozwiazaniu problemu.
Awatar użytkownika
endriu888
Obsługa CBA
Posty: 1610
Rejestracja: 23 sty 2012, 21:02:33
Strona na CBA.pl: katalogfirm.c0.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1920x1080
Kontakt:

Błąd 403 biala strona

Post autor: endriu888 »

Witam

można się zalogować do phpmyadmina, w tabeli $prefix_banlist jest lista zablokowanych ipków i przy okazji podany powód blokady.
W phpmyadminie można skasować dany wiersz tabeli
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
kniazio
Posty: 49
Rejestracja: 01 kwie 2012, 13:09:53
Strona na CBA.pl: whiteboard.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1366x768

Błąd 403 biala strona

Post autor: kniazio »

Wielkie dzieki. Wszystko wrocilo do normy.
Przy okazji zapytam jesli mozna. Od jakiegos czasu plugin Autogallery z CMS-a e-107 nie tworzy mi miniaturek zdjec.
Uprawnienia katalogu ze zdjeciami oraz podkatalogi maja chmod 777 tak jak ma byc. Przedtem tworzylo pliki miniatur z prefixem th_nazwa pliku a teraz tych plikow nie tworzy
Czy da sie to jakos naprawic?
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
endriu888
Obsługa CBA
Posty: 1610
Rejestracja: 23 sty 2012, 21:02:33
Strona na CBA.pl: katalogfirm.c0.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1920x1280
Kontakt:

Błąd 403 biala strona

Post autor: endriu888 »

Witam

pliki w podkatalogu Configuration mają zerową długość. Nie wiem czy ma to jakiś wpływ. Jeśli to nie to, trzeba by poszukać w google.
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
kniazio
Posty: 49
Rejestracja: 01 kwie 2012, 13:09:53
Strona na CBA.pl: whiteboard.cba.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: Firefox Windows 1366x768

Błąd 403 biala strona

Post autor: kniazio »

Niestety oryginalne pliki tej galerii tez tak maja. Nie wiem dlaczego tak jest. NIe mam pomyslu co jest nie tak. Nie jestem mocny w php
Znalazlem kilka postow na forum ze inni tez mja z tym problem od pewnego czasu i winia ta sytuacje wasz serwer. Moze faktycznie cos w tym jest.
Awatar użytkownika
endriu888
Obsługa CBA
Posty: 1610
Rejestracja: 23 sty 2012, 21:02:33
Strona na CBA.pl: katalogfirm.c0.pl
Płeć: Niewybrana
User Agent: 1920x1280
Kontakt:

Błąd 403 biala strona

Post autor: endriu888 »

Witam

można też spróbować inne wersje php, po każdej zmianie trzeba odczekać kilka minut aż zacznie działać.
Wersję php można zmienić w zakładce domeny/edycja/php
Czy wiesz, że:
  • W Panelu CBA w sekcji "wsparcie" jest dedykowany system ticketów (obsługi technicznej)
  • Odpowiadamy na Forum oraz na adres mailowy obsluga(malpa)cba.pl
  • Jesteśmy również na Facebooku! Znajdź nas na facebook.com/hostingcba | cba.pl
W czym jeszcze możemy pomóc?
ODPOWIEDZ