Jak mogę pomóc dziecku lepiej poznać matematykę?

Wszystko co nie mieści się w żadnej innej kategorii forum. Rozmowy na każdy temat.
yenasa2355
User Agent: Chrome Windows 1366x768

Post autor: yenasa2355 »

tefaga

Post autor: tefaga »

Pierwszym krokiem jest budowanie pozytywnego nastawienia. Unikaj mówienia, że "matematyka jest trudna", nawet jeśli Ty sam tak myślałeś w dzieciństwie. Zamiast tego, podkreślaj, że to umiejętność, którą można opanować dzięki ćwiczeniom i wytrwałości. Pokaż, że matematyka to fascynująca przygoda, a nie przerażający obowiązek.
roander

Post autor: roander »

Każdy rodzic chce, aby jego dziecko osiągało sukcesy w szkole i czuło się pewnie w nauce. Niestety, dla wielu dzieci matematyka jest jednym z największych wyzwań. W naszym przypadku problem zaczął się już w szkole podstawowej. Moje dziecko zaczęło z trudem radzić sobie z zadaniami, co skutkowało nie tylko słabszymi ocenami, ale także spadkiem pewności siebie. Szukaliśmy różnych rozwiązań – od pomocy własnej, przez korepetycje stacjonarne, aż po różne aplikacje edukacyjne. Nic nie przynosiło trwałych efektów. Wtedy trafiliśmy na internetową szkołę matematyczną Mathema https://mathema.me/pl/tutors/city-olsztyn/ , co okazało się punktem zwrotnym. Dzięki korepetytorowi z Mathema moje dziecko zaczęło lepiej rozumieć matematykę.
ODPOWIEDZ