Gdzie macie leasing/wynajem długoterminowy
Gdzie macie leasing?
Myślę nad Toyotą/Skodą
Czy może wynajem długoterminowy?
Ktoś coś doradzi? Będzie to mój pierwszy także wszelkie wskazówki mile widzane
Myślę nad Toyotą/Skodą
Czy może wynajem długoterminowy?
Ktoś coś doradzi? Będzie to mój pierwszy także wszelkie wskazówki mile widzane
Jeśli masz takie możliwości, to ja bym osobiście brał najem. Nie obchodzi Cię nic, masz niższą ratę, a po 3 latach bierzesz kolejne auto, więc cały czas jeździsz czymś świeżym. Wejdź sobie najlepiej na stronę Master1 Zobacz sobie ile będzie Cię kosztował abonament na poszczególne samochody.
Tak to bierzesz leasing na całą kwotę, spłacasz całość i owszem, auto jest Twoje, ale odliczasz i tak i tak 50% vatu i 75% z dochodówki, a przy sprzedaży musisz oddać całe podatki, no chyba, że dokonasz optymalizacji, które są możliwe, ale łatwe do podważenia (jak zakup z vat to od darowizny powinieneś zapłacić vat).
Tak to bierzesz leasing na całą kwotę, spłacasz całość i owszem, auto jest Twoje, ale odliczasz i tak i tak 50% vatu i 75% z dochodówki, a przy sprzedaży musisz oddać całe podatki, no chyba, że dokonasz optymalizacji, które są możliwe, ale łatwe do podważenia (jak zakup z vat to od darowizny powinieneś zapłacić vat).
A jaka firma świadczy usługi najmu długoterminowego na fajnych warunkach?
Wspomniałem tutaj o Master1/Masterlease: https://www.master1.pl/ Mają swój salon między innymi w Warszawie.
Pamiętaj o gap
GAP to jest to, że jak Ci ukradną to dostaniesz 100% zwrotu?
Coś w ten deseń, warto jest dopilnować abyś miał 100% zabezpieczenia na wypadek nieprzewidzianych sytuacji.
Oj mam podobny problem. Stoję przed decyzją odnośnie zatrudnienia osoby na stanowisku mobilnego handlowca. Traktuję to jako krok do przodu, ale mam dylemat związany z kosztami. Chodzi konkretnie o samochód dla takiej osoby. Kupno samochodu od razu - to duża inwestycja bez gwarancji zwrotu. Leasing, to ryzyko, że zostanę z niepotrzebnym samochodem + kilka lat płacenia. Wynajem samochodu z wypożyczalni?
Jak robicie to w swoich firmach?
Jak robicie to w swoich firmach?
Wynajem długoterminowy jest najtańszą opcją. Wg mojej opinii to najrozsądniejsza opcja dla handlowca.
Dla handlowca tylko wynajem. Jeśli coś nie pyknie rezygnujesz, albo wymieniasz na wynajem najtańszego auta jakie jest na rynku.Leasing to już uwiązanie większe. Na Master1 znajdziesz sporo niewielkich ekonomicznych samochodów, które możesz wziąć sobie w taki autoabonament.
Na coś trzeba się zdecydować. Handlowiec zawsze jest ryzykiem i licz sobie, że koszt jego utrzymania to miesięcznie pewnie z 15-18 tysięcy łącznych kosztów. Ty sobie musisz policzyć ile zarobi i czy to się opłaca. Ja kiedyś zlikwidowałem stanowiska przedstawicieli i wolałem dać towar do redystrybucji hurtowej, bo się to lepiej opłacało.
LEasing auta to jakieś 3 tysiące, najem czy cokolwiek innego. Do tego masz serwisy, ubezpieczenie, paliwo. Do tego 1,5 dodatkowej pensji - urlop, gdy handlowiec nie zarabia a kasę ma. Koszty wyjazdów, oprogramowanie, telefon, komputer i pewnie coś jeszcze się znajdzie. Musisz to dokładnie przemysleć. Jeśli jednak miałbym wybierać leasing a wynajem długoterminowy, to postawiłbym na to trudie. Dla handlowca sensowniejsza i wygodniejsza opcja. Poza tym wiesz z góry ile miesięcznie będzie wynosiła rata wynajmu, tak więc możęsz sobie wszystko lepiej rozplanować pod kątem kosztów.
LEasing auta to jakieś 3 tysiące, najem czy cokolwiek innego. Do tego masz serwisy, ubezpieczenie, paliwo. Do tego 1,5 dodatkowej pensji - urlop, gdy handlowiec nie zarabia a kasę ma. Koszty wyjazdów, oprogramowanie, telefon, komputer i pewnie coś jeszcze się znajdzie. Musisz to dokładnie przemysleć. Jeśli jednak miałbym wybierać leasing a wynajem długoterminowy, to postawiłbym na to trudie. Dla handlowca sensowniejsza i wygodniejsza opcja. Poza tym wiesz z góry ile miesięcznie będzie wynosiła rata wynajmu, tak więc możęsz sobie wszystko lepiej rozplanować pod kątem kosztów.