Dobra kawa do ekspresu do kawy
Dobra kawa do ekspresu do kawy
Witajcie. Jaką kawę polecicie do ekspresu do kawy? Szukam czegoś o dobrym aromacie
Dobra kawa do ekspresu do kawy
Jeśli szukasz kawy ziarnistej, która będzie miała kremową konsystencję i nie będzie zbyt kwaśna, to polecam Ci wybór kawy o niższej kwasowości, takiej jak na przykład kawa z Brazylii lub Kolumbii.
Oto kilka kaw ziarnistych, które warto rozważyć:
Lavazza Qualita Rossa - kawa włoska, która jest dobrze zbilansowana i charakteryzuje się gęstą, kremową konsystencją. Ma delikatne nuty czekoladowe i migdałowe, co sprawia, że jest to idealna kawa dla miłośników łagodnego smaku.
Illy Espresso - kawa pochodząca z Włoch, która jest idealna do parzenia w ekspresie ciśnieniowym. Charakteryzuje się wyraźnym, pełnym smakiem i gęstą konsystencją.
Segafredo Zanetti - kawa ziarnista, która jest popularna w kawiarniach na całym świecie. Charakteryzuje się niską kwasowością i mocnym, zbalansowanym smakiem.
Kawy tych firm możęsz przejrzeć sobie na przykląd tutaj https://studiokawy.pl/pl/c/Kawa-mielona/63
Oto kilka kaw ziarnistych, które warto rozważyć:
Lavazza Qualita Rossa - kawa włoska, która jest dobrze zbilansowana i charakteryzuje się gęstą, kremową konsystencją. Ma delikatne nuty czekoladowe i migdałowe, co sprawia, że jest to idealna kawa dla miłośników łagodnego smaku.
Illy Espresso - kawa pochodząca z Włoch, która jest idealna do parzenia w ekspresie ciśnieniowym. Charakteryzuje się wyraźnym, pełnym smakiem i gęstą konsystencją.
Segafredo Zanetti - kawa ziarnista, która jest popularna w kawiarniach na całym świecie. Charakteryzuje się niską kwasowością i mocnym, zbalansowanym smakiem.
Kawy tych firm możęsz przejrzeć sobie na przykląd tutaj https://studiokawy.pl/pl/c/Kawa-mielona/63